ASAYİŞ - 01 Ocak 2025 Çarşamba 17:31

Üniversite kampüsündeki inşaatın 4. katından düşen işçi hayatını kaybetti

A
A
A

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü içerisindeki inşaatta 4. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti.

İddiaya göre, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü’nün içerisinde bulunan inşaatta çalışan Mehmet Ekinci (38) isimli işçi, 4. kattan asansör boşluğunun eksi 1’inci katına düştü. Olayı gören çalışma arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve ambulans sevk edildi. Ekinci’yi düştüğü yerden çıkaran itfaiye ekipleri, sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ağır yaralı olarak Avcılar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ekinci, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hastaneye gelen işçinin yakınları sinir krizi geçirdi. Mehmet Ekinci’nin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada yapılan işlemlerden sonra ailesi tarafından teslim alınan Ekinci’nin cenazesinin Diyarbakır’ın Sur ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

 

İddiaya göre, Mehmet Ekinci ambulansla hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre sonra olay yerine gelen iş sağlığı güvenliği yetkilileri güvenlik önlemi aldı. Öte yandan olayın 2024 yılında aynı şantiyede yaşanan 2’inci ölüm olduğu öğrenildi.

Hacer İnci



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli 102 yaşındaki makinesiyle 57 yıldır eski ayakkabıları yeniliyor Denizli Buldan’ın 70 yaşındaki ayakkabı tamircisi, 4 metrekarelik alanda 57 yıldır vatandaşlara hizmet veriyor. 13 yaşında girdiği mesleğini gençlerin ayakkabı tamirciliğine yönelmemesi yüzünden 70 yaşında yaşatmaya devam eden emektar usta, 102 yıllık el gücüyle çalışan makinesiyle eski ayakkabıları yeniliyor. Denizli’nin Buldan ilçesindeki 70 yaşındaki ayakkabı tamircisi, ilkokulu bitirdikten sonra çırak olarak başladığı mesleğini sürdürüyor. Ayakkabı tamircisi Hasan Büyükdere, ilkokulu bitirdikten sonra 13 yaşında bir dükkanda ayakkabıcılık yapan ve askerliğe kadar çıraklık yaptığını belirtti. Ardından askerliği bittikten sonra köyüne dönen ve kendi dükkanına tutan Büyükdere o dönemden bu yana vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Buldan ilçesinin Dörteylül Mahallesi’nde dört metrekare dükkanında müşterilerine hizmet veren 70 yaşındaki ayakkabı tamircisi Hasan Büyükdere, 102 yıllık el gücüyle çalışan makinayla mesleğini sürdürüyor. Mesleğine aşık olduğunu ifade ederek, gençlerin ayakkabıcılık dahil hiçbir mesleğe yönelmediğini dile getirdi. “13 yaşımdan beri ayakkabı tamirciliği yapıyorum” 13 yaşında başladığını ve askerden dönünce kendi dükkanında ayakkabı tamirciliği yaptığını belirten Hasan Büyükdere, “13 yaşında bu mesleğe girdim. Askere gidinceye kadar çalıştığım yerde çıraklık yaptım. Sonrasında askerden geldim ve dükkan açtım. O zamandan beri kendi işimi yapıyorum. Ayakkabı tamirinin yanı sıra az sayıda olsa da özel ısmarlama ayakkabı diktirmek isteyen müşterilerime hizmet veriyorum. Önceleri ısmarlama ayakkabı yaptıran çoktu. Hakiki deri ve tahta çiviler kullanarak ayakkabı imal ediyorum” dedi. “Çıraklar yetişmediği için kendim yapmaya çalışıyorum” 70 yaşında olmasına rağmen mesleğini sürdürdüğünü ve bu dönemlerde bu meslekte çırak yetişmediğini için kendisinin devam ettiğini ve yapmaya çalıştığını belirten Hasan Büyükdere, “Halbuki ayakkabıcılık oturduğun yerden yapılan temiz bir iştir. Sıcak görmezsin, soğuk görmezsin. Ben Buldan’da ustamız Mehmet Gökçedağ’ın yanında ilkokulu bitirince çırak olarak başladığım bu mesleği yetmiş yaşında olmama rağmen sürdürüyorum. Bu dönemlerde bu meslekte çıraklar yetişmiyor. Çıraklar yetişmediği için kendim yapmaya çalışıyorum” diye konuştu. “Makinam benden büyük, tam 102 yaşında ve makinamı çok iyi bakıyorum” 102 yaşındaki makinası kendisinden büyük olduğunu, makinasını çok iyi baktığını ve mesleğini sürdürmeye kararlı olduğunu dile getiren Büyükdere, “Müşterilerimiz sıraya girerdi. Ismarlama ayakkabı artık pahalı geliyor. Benim makinam elektrikli değil. El gücüyle çalışıyor. Makinam benden yaşlı. Tam 102 yaşında ama ona çok iyi bakıyorum. Allah sağlık verdiği müddetçe mesleğimi sürdürmeye kararlıyım” ifadelerini kullandı.
Kocaeli 2024 yılında 48 bin kişiye Hasta Nakil Ambulans hizmeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında yatalak ve yürüyemeyecek haldeki 48 bin 701 hastaya ambulans nakil hizmeti sundu. Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından sunulan “Hasta Nakil Ambulans” hizmeti hasta nakilde kentin önemli bir ihtiyacını karşılıyor. 2024 yılında da devam eden anlamlı hizmet için vatandaşların 24 saat önceden 153 Büyükşehir Çağrı Merkezi’ni araması yeterli oluyor. Komuta merkezindeki hemşireler tarafından değerlendirilen çağrılar ile yönlendirilen mavi ambulanslar, en kısa sürede adrese ulaşıyor. 2024 yılında yatalak ve yürüyemeyecek haldeki 48 bin 701 hastaya ambulans nakil hizmeti sunuldu. 30 mavi ambulansın hizmet verdiği çalışmada, hasta vatandaşların evlerinden alınıp sağlık kuruluşlarına, tedavileri bitince yine evlerine ulaştırılması sağlandı. Hasta vatandaşların ve yakınlarının büyük memnuniyetini kazanan örnek çalışma Kocaeli’nin genelinde yürütüldü. İl içi ve il dışı olmak üzere ambulans hizmeti sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il sınırları içerisinde sunulan tüm hizmetleri ücretsiz sunuyor. İl dışlarında ise büyükşehir meclis kararı ile belirtilen fiyat tarifesi uygulanıyor. Bu doğrultuda yine 2024 yılında bin 60 kişiye il dışı hasta nakil hizmeti verildi. Büyükşehirin ambulansları, Kocaeli il sınırları içerisinde tüm etkinliklerde de görev alıyor. Buna göre 2024 yılında spor müsabakalarında, çeşitli tatbikatlarda ve yaz döneminde Kandıra sahillerinde 2 bin 364 ek görev hizmeti yapıldı. 7 gün 24 saat hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hasta Nakil Ambulans Birimi’nden faydalanmak isteyen vatandaşlar, hastane randevularını gidiş ve dönüş olmak üzere en az 24 saat önceden büyükşehir 153 hattına bildirerek hizmetten yararlanabiliyor.
Giresun Giresun’da çığ tatbikatı yapıldı AFAD koordinasyonunda Giresun’un Kulakkaya Yaylası’nda çığ tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği kayak ve doğa yürüyüşü yapan 10 kişilik bir dağcı ekibinin üzerine çığ düşmesiyle başlayan tatbikatta afet ve acil durum müdahale ekiplerinin koordinasyonu test edildi. Kulakkaya Yaylası’nda düzenlenen çığ tatbikatı, senaryo gereği kayak ve doğa yürüyüşü yapan 10 kişilik bir dağcı ekibinin üzerine çığ düştüğü ve çığ altında kalan ekip üyelerinin olduğu ihbarının 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’ne iletilmesi ile başladı. İhbarın ardından AFAD koordinasyonunda Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Giresun İl Jandarma Komutanlığı, Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, Giresun İnsan Hak ve Hizmetleri Derneği, Giresun AKUT Derneği ve Giresun ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği ekipleri olay yerine intikal etti. Gerçeği aratmayan tatbikatta belirli alanlara cansız mankenler yerleştirilerek çığ alında kalanlar için hem fiziki arama hem de Life-Beep cihazı ile arama yapıldı. Senaryo gereği çığ altından kurtarılanlara olay yerinde sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye sevkleri gerçekleştirildi. Tatbikat, Giresun il sınırları içindeki arama-kurtarma ve ilk müdahale ekiplerinin olası bir çığ felaketine karşı ne kadar hazırlıklı olduklarını gösterdi. Yetkililer, tatbikatın başarılı bir şekilde tamamlandığını ve böyle bir felakette yapılacak müdahalelerin daha da etkin hale getirileceğini belirtti.