EKONOMİ - 12 Aralık 2024 Perşembe 15:56

Tekstil esnafı Suriyelilerin gidişine üzülüyor

A
A
A
Tekstil esnafı Suriyelilerin gidişine üzülüyor

Suriye’de Esad rejiminin çökmesinin ardından İstanbul’da bulunan bazı Suriyeliler memleketlerine dönmeye başladı. Tekstilciler ise bu duruma yakındı. Sosyal medya üzerinden video paylaşan Tekstilci Harun Kuzan, yanında çalıştırdığı 5 Suriyelinin işten ayrıldığını belirterek, tekstil sektörünün bitmemesi için yabancı çalışanların Türkiye’de çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.



Suriye’de Esad rejimi çöktü, İstanbul’da tekstil atölyelerinde çalışan bazı Suriyeliler memleketlerine dönmeye başladı. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden video paylaşan tekstilci Harun Kuzan, paylaştığı video milyonlarca kez izlendi. Kuzan, videoda tekstil atölyesinde çalıştırdığı Suriyelerin işten ayrılmasına yakınarak, atölyelerde işlerin yetişmemeye başladığını söyledi. Çektiği video ile sesini duyurmaya çalışan Kuzan, “Bu videonun bu kadar izleneceğini düşünmüyordum. Sektör bitme noktasına geldi. Tekstil sektörünün bitmemesi adına Suriyeli ve yabancı çalışanların gitmesini istemiyoruz. Bu tarz videolar çekmeye devam edeceğim” dedi.



“İstanbul’daki tekstil atölyelerinin çoğu yabancı çalışanlar sayesine ayakta duruyor”


Sosyal medya üzerinden kendi tekstil atölyesinde çalışan Suriyeli vatandaşların işten ayrılması ile ilgili video paylaşan Tekstilci Harun Kuzan, “Videoda Suriyelilerin gitmesini istiyordunuz işte gittiler atölye boş kaldı işler aksadı dedim. Bunun üzerinde video milyonlarca kişiye ulaştı. Videoyu paylaşmamdaki amaç tekstil atölyelerin yabancı çalışanlar sayesinde ayakta durmasından kaynaklıydı. Benim yanımda yaklaşık 6 tane Suriyeli çalışan vardı. Bunlardan 5’i savaşın bitmesinin ardından memleketlerini döndüler. Bir tanesi ise çalışmaya devam ediyor. Türkler artık tekstil atölyelerinde çalışmak istemiyor. İstanbul’daki tekstil atölyelerinin çoğu yabancı çalışanlar sayesine ayakta duruyor. Elimdeki işlerin geçen hafta bitmesi gerekiyordu daha 15 gün oldu hala bitmedi. Yabancı çalışanların gitmesini tekstil sektörü bitmesin diye kimse istemiyor. Bunu ben de istemiyorum. Tekstil sektörünü ayakta tutmamız lazım. Yabancı çalışanlara da Türk çalışanlara verdiğimiz maaşı veriyoruz. Ucuza çalıştırmıyoruz. 45 bin TL maaş veriyoruz. Bu videonun bu kadar izleneceğini çok düşünmüyordum. Sektör bitmesin diye bu tarz videolar çekmeye artık devam edeceğim” şeklinde konuştu.



Tekstil esnafı Suriyelilerin gidişine üzülüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Bir yılda kamuya 3 milyon 700 bin TL katkı sağlandı Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yapılan temizlik, bakım, tadilat, onarım, boya ve peyzaj gibi çeşitli işlemlerle kamuya 3 milyon 700 bin TL katkı sağlandı. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz’ün başkanlığında 2024 yılı boyunca yürüttüğü faaliyetleri basına tanıttı. Toplantı, Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi. Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürü Abdullah Yılmaz, 2024 yılında kamuya önemli katkılarda bulunulduğunu belirtti. Devletin yüksek yararını gözeterek yapılan çalışmalar, her hafta ortalama 10 yükümlüyle gerçekleştirildi. Çalışmalar, kamu kurumları, okullar, parklar, camiler ve şehitlikler gibi birçok alanda yoğunlaştı. Haftada toplam 40 saat süren bu faaliyetler, her ay düzenli olarak devam etti. Temizlik, bakım, tadilat, onarım, boya ve peyzaj gibi çeşitli işlemlerle, okullar tatil dönemlerinde öğrencilere uygun hale getirildi. Ayrıca, kamu kurumlarındaki tüm ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlemeler yapıldı. Yapılan çalışmalar sayesinde yaklaşık 3 milyon 700 bin TL değerinde kamuya katkı sağlandı. Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, toplantıda yaptığı konuşmada Denetimli Serbestlik’in, bireyleri topluma kazandırma idealinin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Yalçınöz, Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün 2017 yılında kurulmasından bu yana, 14 bin 409 kişinin topluma kazandırıldığını belirterek, "Denetimli Serbestlik, yalnızca cezai tedbirlerle sınırlı olmayan bir sistemdir. İyileştirme süreçleri ile adaletin insan onuruyla buluştuğu, bireyleri topluma kazandırarak güvenli bir toplum oluşturma sürecidir" dedi. Yalçınöz, okullardaki çalışmaların yalnızca sembolik değil, yükümlülere manevi tatmin sağladığını da ifade ederek, "Islah olmak ve topluma faydalı bir birey haline gelmek, çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak büyük bir anlam taşıyor" diye konuştu. Başsavcı Yalçınöz, Denetimli Serbestlik’in 20 yıllık tecrübesiyle topluma katkı sunmaya devam edeceğini ve daha iyisi için durmadan çalışacaklarını söyledi.
Antalya Başkan Kotan: "Muhtarların bütün taleplerini değerlendireceğiz" Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın seçim sürecinde sözünü verdiği muhtarlar meclisinin ilki Konyaaltı Belediyesi Beydağları meclis salonunda gerçekleştirildi. Başkan Cem Kotan’ın başkanlığında düzenlenen meclise 39 mahalle muhtarının yanı sıra, Konyaaltı Belediyesi başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. Açılış konuşmasının ardından, göreve geldiği günden bu yana mahallelerde gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Şimdiye kadar hiçbir muhtarım kendisi için bir şey istemedi. 39 mahalle muhtarımın tamamı her görüşmemizde mahallesi ve mahalle sakinleri için taleplerde bulundu. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Hep birlikte 8 ayı geride bıraktık. Önümüzde 4 yıllık uzun bir görev süresi var. Bu sürede 39 mahallemizden gelen bütün talepleri yerine getirmek için çalışacağız” dedi. Başkan Kotan’ın konuşmasının ardından tek tek söz alarak mahallelerinde yapılmasını istedikleri çalışmaları aktaran mahalle muhtarları, 8 aylık sürede gerçekleştirilen hizmetler için de Başkan Kotan’a teşekkür etti. Muhtarlardan gelen talepleri başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin not alarak bu taleplerle ilgili çalışma yapılmasının talimatını veren Kotan, önümüzdeki süreçte 3 ayda bir muhtarlar meclisini toplayarak mahalle muhtarları ile bir araya gelmeye devam edeceklerini ifade etti.