GÜNDEM - 20 Ekim 2024 Pazar 17:23

Sultangazi’de 7. Hamsi Festivali düzenlendi

A
A
A
Sultangazi’de 7. Hamsi Festivali düzenlendi

Sultangazi Belediyesi’nin Anadolu Kültür Festivali çerçevesinde düzenlediği 7. Hamsi Festivali’nde 2 ton hamsi ikram edildi. Festival renkli görüntülere sahne olurken, yüzlerce vatandaş keyifli vakit geçirdi.


Sultangazi Belediyesi’nin Anadolu Kültür Festivali çerçevesinde 7. Hamsi Festivali düzenlendi. Belediyenin Etkinlik Alanı’nda Sultangazi Rizeliler Derneği işbirliğiyle düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu. Rize’nin birbirinden lezzetli yiyecekleri ve müzikleri vatandaşlarla buluştu. Birbirinden güzel lezzetlerin buluştuğu festivalde vatandaşlara 2 ton hamsi ikram edildi. Festivale, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yasin Bakırcı, MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, YRP İlçe Başkanı İbrahim Yasin, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Başça, Kırkpınar Ağası Ufuk Ünlü ve yüzlerce vatandaş katıldı. Balık ekmek yemek isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu.


“İnsan böyle yerlerde kimliğini yeniden buluyor”


Festivale gelen Kemal Kurt, “Burada oturuyorum. Rizeliyim. Hamsi bizim çocuğumuz gibi. Hamsi yer oynarız biz. Havayı sıcak bulunca geldim. Organizasyon güzel. Burada yok yok yani. Böyle etkinlikler düzenlenmeli. İnsan böyle yerlerde kimliğini yeniden buluyor. Devamını istiyoruz” dedi.


“Burada balık ekmek, çay dağıtıldı”


Festivale ailesiyle gelen Nisa Kaya ise, “Buraya babam ve annemle geldim. Burada balık ekmek, çay dağıtıldı. Burası güzel bir yer herkese tavsiye ederim. Karadeniz’e özel festivaller çok güzel oluyor” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir 7’inci Şiir Yarışması’nda kazananlar belli oldu Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 7’nci şiir yarışması sonuçlanırken, yarışmaya ülkenin dört bir tarafından 1200 kişi katıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bilim, kültür, sanat ve edebiyat faaliyetlerinin çıtasını yükselterek sürekli hale getirdiği yarışmaları düzenlemeye devam ediyor. Ülkenin edebiyat ve sanat ortamını canlandıracak ve yeni yeteneklere kapı aralayacak şiir yarışmasının yedincisini yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 7’nci Şiir Yarışması’na yaklaşık 1200 şairin katıldığını, katılım sayısının yüksek ve Türkiye’nin dört bir yanından katılımcı olduğunu, yarışmanın bütün ülkeye yayıldığını ve diğer yarışmalarla birlikte şiir yarışmasının da artık kurumsal haline geldiğini ifade etti. Başkan Büyükkılıç, yarışma jürisinin seçkin akademisyen ve yazarlardan oluştuğunu belirterek, “Yarışmaya gönderilen şiirler ön jüri tarafından titizlikle değerlendirilerek ilk 100’e giren şiirler, seçici kurula gönderildi. Seçici kurul, Prof. Dr. Ziya Avşar, Prof. Dr. Nurullah Genç, Prof. Dr. Mehmet Narlı, Hayati İnanç, Prof. Dr. Ömür Ceylan ve Ali Ural olmak üzere alanlarında söz sahibi seçkin akademisyen ve yazarlardan oluştu” diye konuştu. Değerlendirme sonucu yarışmayı kazananlar belli oldu. İstanbul’dan katılan Ahmet İşler ‘Ey Tûtî’ adlı şiiri ile birinci olurken, Antalya’dan Tahir Akay ‘Yürük Semai’ adlı şiiri ile ikinci oldu. Kayseri’den katılan Semanur Tufan ‘Gülizâr’e’ adlı şiiri ile üçüncülüğü elde ederken, Osmaniye’den Turgut Ataşçı da ‘Bir’in Aşkı’ adlı şiiri ile dördüncü sırada yer aldı. Kırşehir’den Yusuf Erol Gökduman ‘Hamal’ adlı şiiri ile beşinci olurken, Tokat’tan yarışmaya katılan Murat Tapar ‘Kalbimde Sûr Sesleri’ şiiri ile altıncı oldu. Yarışmada 1’incilik derecesini elde eden şiir sahibine 8 bin TL, 2’ncilik derecesini elde eden şaire 7 bin TL, 3’üncülük derecesini alan şiirin sahibine ise 6 bin TL ödül takdim edilecek. Öte yandan yarışmada 2 bin TL’lik 3 adet mansiyon ödülü de sahiplerini bulacak. Büyükşehir, yarışmada ilk 100’e giren şiirleri kitaplaştırıp dijital ortamda edebiyat hayatına kazandırmayı planlarken, böylece daha geniş kitlelere ulaşma amacında da bir aşama daha kaydedilecek.
Gaziantep Büyükşehir’den toplu taşımada eğitim camiasına destek Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Genç Gaziantep Kart Uygulaması, bugüne kadar 200 bini aşkın öğrencinin yararlandığı 22 ücretsiz biniş hakkına ek olarak, yeni eğitim-öğretim döneminde yüzde 10 indirim desteği de sunmaya başladı. Bu indirimden hem öğrenciler hem de öğretmenler, okulun ilk gününden itibaren faydalanabiliyor. Uygulama kapsamında, Gaziantep’te ikamet eden ve üniversite öğrencisi olan gençlere verilen 22 ücretsiz biniş hakkı, bugüne kadar 200 bin 323 kişi tarafından kullanıldı. Bu sayede toplu ulaşım, öğrenciler için daha ekonomik hale gelirken, verilen destek gençlerin hem eğitim hem de sosyal hayatına önemli katkılar sağlıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu ücretsiz biniş hakkına ek olarak sundukları yüzde 10 indirim fırsatıyla, toplu taşımanın öğrenci ve öğretmenler arasında yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirtti. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle geçerli olan bu fırsat, eğitim camiasının ulaşım yükünü hafifletiyor. Genç Gaziantep Uygulaması, yalnızca ulaşım kolaylığı sağlamıyor, aynı zamanda gençlerin ilgisini çeken çeşitli ödüller ve fırsatlar da sunuyor. Elmas sıralamaları ile düzenlenen kampanyalar sayesinde gençler, dizüstü bilgisayar, PlayStation, cep telefonu gibi değerli ödüller kazanma şansı elde ediyor. Ayrıca ücretsiz maç biletleri, internet paketleri ve spor ekipmanları gibi hediyeler, uygulamayı cazip kılan diğer avantajlar arasında yer alıyor. Şu ana kadar 200 bin 323 kişinin kayıtlı olduğu Genç Gaziantep Uygulaması kentteki gençlerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik etkili bir platform haline geldi.
İstanbul Doğrudan Tahsilat Sistemi Bayi Başvurusu ve Bayi Limit Artırımı dijital kanallarda Garanti BBVA, dijital kanallardan Doğrudan Tahsilat Sistemi Bayi (alıcı firma) Başvurusu yapma hizmetini, tüzel ve şahıs firması müşterilerinin kullanımına sunduğunu duyurdu. Garanti BBVA, ticaretin finansmanını kolaylaştırmak amacıyla, dijital kanallardan Doğrudan Tahsilat Sistemi Bayi (Alıcı Firma) Başvurusu yapma hizmetini, tüzel ve şahıs firması müşterilerinin kullanımına sunan ilk bankalardan oldu. Yapılan açıklamaya göre, Doğrudan Tahsilat Sistemi (DTS) ürününe şubeye gitmeye gerek kalmadan uçtan uca dijital kanallardan başvurabilen alıcı firmalar ile bu şirketlere ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren kurumlar, ödeme ve tahsilatlarını güvenceye alabiliyor. Ayrıca Bankada DTS limiti bulunan bayiler limitleri yetersiz olduğunda limit artış işlemini şubeye gitmeden mobil ve dijital kanallar üzerinden yapabiliyor. Limit tanımı olmayan müşteriler de dijital kanallardaki limit başvuru akışına yönlendirilerek ilgili DTS işlemleri için limit tanımlayabiliyor. Bayilerinin Doğrudan Tahsilat Sistemine dijital kanallardan başvuru yapabilmesini sağlamak isteyen DTS ana kurumları web servis veya dosya yükleme yöntemi üzerinden bayilerinin tanım bilgilerini Bankayla paylaşabiliyor. Böylece şubeler aracılığıyla yapılan tanım süreçlerinde alınan bilgiler başvuru sırasında kurumlar üzerinden anlık olarak temin edilerek bayi sözleşmesi dijital kanallar üzerinden onaylanabiliyor. Dijital kanallardan tanım yapılmasının ardından ana kurumlar otomatik bilgilendiriliyor. Bayiler ise şubeye gitmeden şirketlerle anlaşma aşamasında anında ürün başvurusu yapabiliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, “Nakit Yönetimi ürünlerimiz içerisinde yer alan tahsilat ve ödeme çözümlerimizi sürekli geliştirmek üzere çalışıyoruz. Doğrudan Tahsilat Sistemi ile ticari süreçlerini güvenceye aldığımız müşterilerimiz artık şubeye gitmeden uçtan uca dijitalleştirdiğimiz ürünümüzle ödeme ve tahsilatlarını kolayca gerçekleştirebiliyor. DTS’yi kullanan şirketler ve onlardan sürekli alım yapan bayilerine uçtan uca dijital hizmet veren ilk banka olduğumuz için mutluyuz” dedi.
Adana DAİMFED, Azerbaycan’a temsilci atadı Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu, Kıbrıs, İstanbul ve Malatya şubesini açtıktan sonra Azerbaycan’a da temsilci atadı. Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, yaptığı açıklamada DAİMFED’in yaptığı çalışmalarla konfederasyon yolunda güçlü adımlarla ilerlediği bu çerçevede DAİMFED Azerbaycan temsilciliğine Salih Ayışığı’nı atadıklarını söyledi. “İş fırsatlarını ülkemizin iş insanlarına sunmayı hedefliyorum” 1986 yılında Adana’da doğan ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren Salih Günışığı, “2007-2010 yıllarında Dubai ve Suudi Arabistan’da insan kaynakları ve satın alma departmanlarında yönetici olarak çalıştım. Son 5 yıldır hibrit ve elektrikli araçlar, şarj istasyonları altyapısı ve araç pilleri üzerine yoğunlaşmaktayım. Azerbaycan ve Türkiye’de eğitim, ticaret ve siyaset danışmanlık hizmetleri sunuyorum. İleri düzeyde Arapça ve Azerbaycan Türkçesi, orta düzeyde İngilizce ve Rusça biliyorum. Azerbaycan, özellikle Karabağ ve Nahçıvan’da yükselen inşaat sektörü ilgimi çekti. İnşaat ve gayrimenkul projelerimi, DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ile paylaştım. Kendisiyle olan samimi görüşmemizin ardından, Azerbaycan DAİMFED Temsilcisi olarak görevlendirildim. Genel Başkanımız Mustafa Bey’in sektördeki deneyimi ve liderliğiyle, Azerbaycan’daki potansiyel iş fırsatlarını ülkemizin iş insanlarına sunmayı hedefliyorum” diye konuştu.