ASAYİŞ - 30 Eylül 2024 Pazartesi 12:51

Serhat Akın’a silahlı saldırı olayında yeni gelişme: 250 bin TL karşılığında vurmuşlar

A
A
A

Beykoz’da, Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve futbol yorumcusu Serhat Akın’a silahlı saldırı düzenlenmesi olayına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. 250 bin TL karşılığında saldırı talimatını verdiği iddia edilen Hasan Ş.’nin Gürcistan’da yaşadığı ve ‘kasten öldürme’ suçu da dahil 10 ayrı suçtan kaydının olduğu öğrenildi.

Beykoz Kavacık’ta 26 Eylül 2024 tarihinde saat 23.30 sıralarında, Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve futbol yorumcusu Serhat Akın, katıldığı programdan çıktığı esnada motosikletle gelen şahısların silahlı saldırısına uğramıştı. Olayda ayağından yaralanan Akın ise hastaneye kaldırılmıştı. Polis ekiplerinin çalışmaları üzerine silahı kullanan Ozan D, motosikleti kullanan Osman M, otomobili kullanan Eyüp Ü., şüphelilere yataklık yapan Yunus G. ile olaya karışan Muhammet A. ve İriş T. yakalandı. Gözaltına alınan 6 şüpheli Gayrettepe İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beykoz Adliyesi’ne sevk edildi. Olayda kullanılan motosikletin plakalarının çalıntı olduğu belirlenirken, olayda kullanılan 1 adet tabancanın ele geçirildiği öğrenildi.

Serhat Akın’a silahlı saldırı olayında yeni gelişme: 250 bin TL karşılığında vurmuşlar

Kendilerine 250 bin TL para verildiğini söyledi

Alınan tanık beyanlarına göre, olaydan sonra Ozan D. ve arkadaşlarının bir adreste buluşarak konuştukları, Ozan D.’nin bu işi yapmaları için Hasan Ş. tarafından kendilerine 250 bin TL para verildiğini söylediği belirlendi. Yunus G. isimli şahsın olaydan sonra şüpheli şahıslara parayı elden verdiği belirlendi.

Talimatı veren şahsın 10 ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıktı

Şüpheli şahıslara yönelik yapılan sorgulamada; Hasan Ş. isimli şahsın ’kasten öldürme’, ’yaralama’ gibi suçlardan 10 ayrı suç kaydı ve 4 aranması olduğu öğrenildi. Şüpheli Ozan D. hakkında oto hırsızlığı, Osman M. hakkında kasten yaralama, Muhammet A.’nın yaralama ve benzeri suçlardan 7 ayrı suç kaydı, Eyüp Ü.’nün benzer suçlardan 3, İriş T.’nin 3 ayrı ve Yunus G.’nin 1 suç kaydı olduğu tespit edildi. Ayrıca şüpheli Hasan Ş. isimli şahsın Büyükçekmece ilçesinde, Uğur Can D. isimli şahsın öldürülmesi olayının da firari şüphelisi olduğu, yasa dışı yollardan Gürcistan ülkesine gittiği tespit edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Meteorolojinin sarı kodla uyardığı Bartın’da okullar tatil edildi Meteorolojinin sarı kodla yağış uyarısında bulunduğu 21 il arasında yer alan Bartın’da okulların 1 gün tatil olduğu duyuruldu. Kentte uyarı üstüne uyarı yapılarak, sel, su baskını ve taşkınlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından SMS ve basın duyuruları ile Bartın’da sağanak yağış için uyarı üzerine uyarı yapıldı. Şehirdeki belediye hoparlöründen de şiddetli yağış uyarısı yapılarak, vatandaşların sel, su baskını ve taşkınlara karşı dikkatli olması istendi. Yapılan anonslarda, vatandaşların ırmak kenarları ve dere yataklarından uzak durması istendi. Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, okulların 1 gün tatil olduğu belirtildi. Açıklamada, "Meteorolojik verilere göre ilimiz genelindeki olumsuz hava şartları göz önüne alınarak 01.10.2024 Salı günü il genelinde özel ve resmi tüm eğitim kurumlarımızda eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 01.10.2024 tarihinde 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır" denildi. Bartın’da beklenen sağanak akşam saatlerinden başladı. Yağış zaman zaman şiddetini arttırırken, yollarda su birikintileri oluştu. Vatandaşlar, ellerindeki şemsiyelerine rağmen kapalı alanlara doğru koştu. Yağış nedeniyle belediye görevlileri ve güvenlik güçleri alarma geçti. Gece ve gündüz belirli aralıklarla Bartın Irmağı kontrol edilerek, su seviyesi hakkında ilgili birimlere bilgi veriliyor. Salı gecesine kadar tehlike sürüyor Bu gece yarısından sonra şiddetleneceği tahmin edilen yağışların salı günü gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden sarı kodla yapılan sağanak yağış uyarısında Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Ankara, Konya, Kırıkkale, Çankırı, Aksaray, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum illeri yer almıştı.
Kayseri Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Beşiktaş: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Kayserispor, sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz beraberlikle noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 3. dakikada sağ kanattan hareketlenen Boa Morte’nin ceza sahası içine çıkardığı top Paulista tarafından uzaklaştırıldı. 7. dakikada sağ kanattan topu süren Mehdi’nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Mert’in kucağında kaldı. 15. dakikada Rashica’nın sağ kanattan açtığı ortada meşin yuvarlakla buluşan Silva’nın kafa vuruşunda top auta gitti. 16. dakikada Hasan Ali’nin pasını değerlendiren Nazon’un vuruşunda top kaleci Mert’te kaldı. 22. dakikada ceza sahası içindeki topa hareketlenen Ernest Muçi, topu auta gönderdi. 24. dakikada topu süren Immobile’nin, ceza sahası sol çaprazında yerden vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden dışarı gitti. 39. dakikada orta sahadan hareketlenen Mehdi’nin vuruşunda top auta gitti. 45. dakikada sol kanattan aldığı topu pasa çeviren Cardoso’nun vuruşunda Nazon meşin yuvarlağı teğet geçti. Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Hakan Yemişken Kayserispor: Bilal Bayazit, Gökhan Sazdağı, Attamah, Carole, Hasan Ali Kaldırım, Kartal Kayra, Boa Morte, Bourabia, Baran Ali, Cardozo, Nazon Yedekler: Onurcan Piri, Ali Karimi, Bahoken, Mehmet Eray, Mane, Ramazan Civelek, Arif Kocaman, Nurettin Korkmaz, Yaw Ackah, Talha Sarıarslan Teknik Sorumlu: Serhat Sütlü Beşiktaş: Mert Günok, Rashica, Gabriel Paulista, Felix Uduokhai, Emirhan Topçu, Cher Ndour, Gedson Fernandes, Joao Mario, Rafa Silva, Ernest Muçi, Ciro Immobile Yedekler: Ersin Destanoğlu, Tayyip Talha Sanuç, Salih Uçan, Emrecan Terzi, Semih Kılıçsoy, Chamberlain, Zainutdinov, Onana, Can Keleş, Mustafa Hekimoğlu Teknik Direktör: Giovanni Chrıstiaan van Bronckhorst Sarı kartlar: Kartal Kayra, Baran Ali (Kayserispor)
Mersin Zeytin ve Zeytinyağı Festivali konserlerle son buldu Mersin’in Mut ilçesinde 1.’si düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin son gününde sanatçı Ali Rıza Yılmaz, Siyam ve Ebru Yaşar hayranlarıyla buluştu. Konserler şehir stadyumurda gerçekleşti. Konsere ilçe halkı başta olmak üzere civar il ve ilçelerden de çok sayıda müszeksever katıldı. Sanatçı Ali Rıza Yılmaz, söylediği türkülerle konsere gelenlere neşeli dakikalar yaşattı. Ardından sahne alan Siyam ise hayranlarına şarkılarıyla unutulmaz bir akşam yaşattı. Konserde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Murat Orhan, "Roma kralı Sezar, Mısır prensesi Kleopatra güzelliğini zeytinyağına borçlu. Zeytinyağını da Mut’tan götürürmüş" dedi. Konsere gelenlerin coşkulu alkışlarıyla sahneye çıkan Ebru Yaşar ise, on binlerce hayranına muhteşem bir konser verdi. Kendisine Mut Belediye Başkanı Murat Orhan tarafından zeytin ve zeytinyağı hediye edildi. Yaşar’ın sorusu üzerine zeytinin nasıl tatlandığını anlatan Başkan Orhan, "İnşallah seni de zeytinyağı güzelleştirecek. Bizler Mutluyuz, inşallah sende Mutlu olursun” dedi. Bir de zeytin ağacı hediye edilmesi üzerine Ebru Yaşar, “Ben inşallah buradan götürdüğüm zeytinle, zeytinyağıyla güzelliğime güzellik katıp, bir iki sene sonra tekrar karşınıza çıkacağım inşallah. Bir bakmışsınız medyada çıkan habere göre, Ebru Yaşar güzelleşiyor mu, gençleşiyor mu. Ben de o zaman Mut zeytin ve zeytinyağından diyeceğim” dedi. Konser sonunda Mut Belediye Başkanı Murat Orhan tarafından sanatçılara plaket takdim edildi.