DÜNYA - 30 Eylül 2024 Pazartesi 19:28 | Son Güncelleme : 30 Eylül 2024 Pazartesi 19:29

İsrail Savunma Bakanı Gallant: “Hizbullah'a karşı savaşta bir sonraki aşama yakında başlayacak”

A
A
A
İsrail Savunma Bakanı Gallant: “Hizbullah'a karşı savaşta bir sonraki aşama yakında başlayacak”

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, “Hizbullah'a karşı savaşta bir sonraki aşama yakında başlayacak” dedi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'in kuzey sınırındaki belediye başkanlarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Gallant, Lübnan’a yönelik kara harekatı sinyali vererek, “Hizbullah'a karşı savaşta bir sonraki aşama yakında başlayacak” dedi.
Gallant, “Bu, güvenlik durumunun değişmesinde önemli bir etken olacak ve bölge sakinlerinin evlerine dönmesi gibi önemli bir görevi tamamlamamıza imkan tanıyacak. Bunu yapacağız. Bir ay önce burada odak noktasını kuzeye kaydıracağımızı söylediğim gibi, şimdi de bunu söylüyorum: Durumu değiştireceğiz ve sakinleri evlerine geri döndüreceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Kuyulardan tuzlu su çıkması çiftçileri tedirgin etti Karaman’ın Akçeşehir beldesinde kuyulardan tuzlu su çıkmaya başlaması yöre çiftçisini tedirgin etti. Elma üretiminin yoğunlukta olduğu beldede kuyulardan sulanan elma ağaçları kurumaya başladı. Konya’nın Karapınar ilçesine sınır olan Karaman’ın Akçaşehir beldesinde obrukların sayısı her geçen yıl artarken, şimdi de tarımsal sulamada kullanılan kuyulardan tuzlu su çıkmaya başladı. “Artık korkulan olmaya başladı” Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, tuzlu suyun çıktığı kuyuda incelemelerde bulunarak, Karaman Ovası’nda artık korkulanın olmaya başladığını söyledi. Bayram, Karaman’da yer altı sularının her geçen gün alarm verdiğini belirterek, ”Artık Türkiye’yi besleyen ovalardan birisi olan Karaman’a dış havzalardan su getirilmesi zaruridir. Şu anda Türkiye’de yaklaşık 370 bine yakın yer altı su kuyusu var. Bu kuyuların hepsinden su çekiliyor. Yeterli yağışlar olmadığı için de yer altı suları tükenme noktasına geldi. Benim en çok korktuğum konulardan birisi de tuzlu suyun yüzeye çıkarak ürünlere zarar vermesiydi" dedi. “Böyle giderse 2 yıla kadar buraları terk ederiz” Üretici Osman Özel, geçmiş yıllara göre bahçesinin bu yıl hiç hoşuna gitmediğini anlatarak, “Komşu çiftçimiz tarlasına iki kez fasulye ekti, hiç verim alamadı. Daha sonra kuyusunun suyunu tahlil ettirdi ve suda yoğun tuz çıktı. Bunun üzerine biz de şüphelendik ve aynı yere kuyumuzun suyunu tahlile gönderdik. Tahlil sonucunda bizim suyun da aynı şekilde tuz oranı yüksek çıkarak, tarıma elverişli değil raporu geldi" diye konuştu.
Muş Muş’ta "Avrupa Spor Haftası" etkinlikleri düzenlendi Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ile Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle "Aktif Ol" sloganıyla gerçekleştirilen "Avrupa Spor Haftası" etkinlikleri, göletli parkta büyük bir coşkuyla yapıldı. "Aktif ol" sloganıyla göletli parkta düzenlenen "Avrupa Spor Haftası" etkinlikleri başladı. Sporun yaygınlaştırılması ve sağlıklı yaşam bilincinin artırılması amacıyla düzenlene etkinlikler, sporcuların keyifli görüntülerine sahne oldu. Parkta, badminton, bisiklet, basketbol, voleybol, dart, kano, tenis, karate, ve futbol etkinliklerinde çocuk ve sporcular güzel vakit geçirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte çocuklara limonata ve patlamış mısır ikram edildi. Avrupa Spor Haftası kapsamında Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ile 40 branştan antrenör ve sporcularla etkinlik yaptıklarını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Taşdemir, "Çocuk ve gençlerimizi spora özendirmek için etkinlik yaptık. Burada birçok branşımızın da tanıtımını gerçekleştirdik. Bakanlığımız öncülüğünde 81 ilde etkinlikler düzenledi. Kano, badminton, karate, voleybol, basketbol, dart ve futbol gibi birçok etkinlikler yaptık. Gençlik Merkezlerimiz de gençlerimize yönelik sanatsal ve kültürel faaliyetler yaptı. Yaklaşık 500 sporcu ve gençlerimizle beraber buradayız. Buna benzer etkinlikleri ayda bir gerçekleştirmekteyiz. Bundan sonraki süreçte de sayın bakanımızın 2024 yılını Hareketlilik Yılı ilan etmesiyle beraber gençlerimize spor yaptıracağız" dedi.