MAGAZİN - 03 Ekim 2023 Salı 18:58

Şarkıcı Hadise’nin 3 program sunucusuna açtığı tazminat davasında karar

A
A
A
Şarkıcı Hadise’nin 3 program sunucusuna açtığı tazminat davasında karar

Şarkıcı Hadise’nin bir televizyon programında, Reza Zarrab’la ilişki yaşadığını öne sürerek kendisine hakaretlerde bulunan 3 sunucuya ve televizyon programına açtığı davada karar açıklandı. Mahkeme, 3 sunucu ile televizyon programı yetkilisinin 20 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Şarkıcı Hadise, bir televizyon programında Reza Zarrab’la ilişki yaşadığını öne sürerek kendisine ağır hakaretlerde bulunulduğunu, onur, şeref ve saygınlığının zedelendiğini iddia ederek sunucu Bircan Bali, Seren Serengil, Arto ve televizyon programı yetkilisine manevi tazminat davası açmıştı. Olaya ilişkin dava İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde karara bağlandı. Duruşmaya Hadise’nin avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu ile davalı tarafların avukatları katıldı.

"Müvekkil manevi olarak zarar görmüştür"

Duruşmada söz alan Hadise’nin avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu, "Davaya konu yayında üç sunucu, kin ve nefret ile müvekkilime davaya konu ifadeleri kullanmıştır. Söz konusu eylemler sebebiyle müvekkilin kişilik hakları saldırıya uğramıştır. Müvekkil manevi olarak zarar görmüştür. Davamızın kabulüne karar verilsin" dedi.

Davalı 3 sunucu ile televizyon programının avukatları ise, müvekkillerinin söz konusu ifadelerinin kişilik haklarına saldırı içermediğini belirterek davanın reddini talep etti.

20 bin TL’lik manevi tazminat ödenmesine hükmetti

Kararını açıklayan mahkeme, davalı 3 sunucu ile televizyon programı yetkilisinin toplam 20 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Dilekçeden

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, "Davalılar Bircan Bali, Arto olarak tanınan Harutyan Dalga ve Seren Serengil, davalı kanalda yayınlanan programda yorumcudur. Davalılar her gün müvekkilin kişilik haklarına saldırarak Reza Zarrab ile birlikte olduğunu, Zarrab ile ilgili güncel olmayan haberleri müvekkille ilgili her güncel habere sokuşturarak adeta konuyu sıcak tutmaya çalışmakta, bu konu ile müvekkilin toplumdaki itibarını ve marka değerini zedelemeye çalışmaktadır. Davalılar, bu konuda ellerinde delil olduğunu, bu delilleri kamuoyu ile paylaşacaklarını belirterek şantaj yapmaktadırlar" ifadelerine yer verilmişti.

Davalıların 2 yıldır müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu ve özel hayatına tecavüz ettiğini dava dilekçesinde anlatan davacı Hadise’nin avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu, "Türkiye’de bir popstar, ulusal kanalda her gün şantaj ve tehdide maruz kalmaktadır. Korkunç sıfatlar ile basın ve ifade özgürlüğüne ters düşecek yakıştırmalarla anılan müvekkili toplum, elleri cebinde uzaktan izlemektedir. Davalılar müvekkilin şeref, mesleki kariyeri ve itibarına sistematik bir şekilde saldırıda bulunmuşlardır. Müvekkilin yapmakta olduğu iş nedeniyle çalıştığı kurumlar, iş anlaşmaları, toplum ve ailesi nezdinde sahip olduğu itibar ve saygınlığı zarar gördüğünden 50 bin TL’lik manevi tazminatın davalılardan tahsilini istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Sema Demir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir AK Parti’de delege seçimleri yapıldı AK Parti’nin 8. Büyük Olağan Kongre süreci, MKYK’de belirlenen kongre takvimi ve parti tüzüğüne göre hafta sonu gerçekleştirilen mahalle seçimleriyle startını verdi. AK Parti Balıkesir teşkilatları hafta sonu 20 ilçede ilçe kongre delegelerinin tespiti için 8000 mahalle delegesinin seçimlerini tamamladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir Altıeylül İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen Delege Seçimleri’nde oylarını kullandılar. Ekim 2024 ile Ocak 2025 arasında ilçe kongrelerinin tamamlanması bekleniyor. Bu süreci 90 gün olarak planlayan AK Parti, ilçe kongreleri devam ederken de süreci tamamlayan ilçeler için Aralık’tan sonraki bir tarihte İl Kongresini yapmayı hedefliyor. Böylece bu takvim çerçevesinde en geç mart ayı sonuna kadar, tüm illerde il kongreleri tamamlanarak "AK Parti’nin büyüdüğü, güçlendiği, kadrolarını tahkim ettiği" süreç olarak değerlendirilen 8. Büyük Olağan Kongre’ye hazırlık çalışmaları tamamlanmış olacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir oy kullanmak üzere geldiği Altıeylül İlçe Başkanlığı’nda İlçe Başkanı Erdinç Alcan, Yönetim Kurulu üyeleri ve partililerin coşkulu karşılamalarının ardından Delege Seçimleri için oyunlarını kullandılar. Teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen Uygur, seçimin demokratik sürece katkı sağladığını vurgulayarak teşkilat üyelerine teşekkür etti. Uygur “AK Parti Altıeylül İlçe Başkanlığımızda düzenlenen Delege Seçimleri’nde biz de oyumuzu kullandık. Bu süreç, partimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren önemli bir adım. Emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyor, seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum. AK Parti güçlü teşkilat yapısıyla her zaman halkın yanında olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, Altıeylül İlçe Başkanlığı’nda oyunu kullanmasının ardından yaptığı konuşmada “20 İlçe Başkanlığımızda düzenlediğimiz Delege Seçimleri’miz kapsamında Genel Başkan Yardımcımız Sayın Belgin Uygur ile Altıeylül ilçe teşkilatımızda her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde oyumuzu kullandık. İlçe Teşkilatımız ve parti üyelerimizle istişarelerde bulunduk. Parti içi demokrasi ve katılım açısından delege seçimlerini çok önemsiyoruz. Çünkü teşkilatımızın gücüne ve inancına güveniyoruz. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi teşkilatsız başarı olmaz. Teşkilat varsa başarı vardır. Teşkilat varsa kazanmak vardır. Teşkilat varsa zafer vardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimize hizmet yolunda teşkilatlarımızla partimizin geleceği için her daim güçlü bir dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz“ ifadelerini kaydetti. İl Başkanı Aydemir parti içi demokrasiye sahip çıkarak sandık başında görev alan ve oy kullanan üyelere teşekkür ederek, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.
Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, İmam Hatipli gençlere konuştu Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler; Kayseri’nin en başarılı liselerinden birisi olan Erciyes Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilgelik Atölyesi’nde ’21.Yüzyılda Genç Olmak’ konulu konferans vererek, 28 Şubat döneminde yaşanan sıkıntıları anlattı. Erciyes Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Bilgelik Atölyesi misafiri olarak katılan Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler; ’21. Yüzyılda Genç Olmak’ konulu söyleşide konuştu. 28 Şubat döneminde başörtülü olarak yaşadığı sıkıntıları, gazetecilik mesleğinde yaşadığı sorunları anlatan Milletvekili Böhürler, vesayet sisteminin o dönemde gençler arasında oluşturduğu sıkıntılardan bahsetti. Milletvekili Ayşe Böhürler, gençlerin rol model olarak kendilerine örnek alacakları şahsiyetleri çok dikkatli belirlemeleri, milletin değerlerine,kültürüne ve milli değerlere sahip çıkmaları gerekliliğinden de bahsetti. İmam Hatip Liseli gençlerin ilgiyle izlediği konferansta Milletvekili Böhürler, 21. yüzyıl gençlerinin zamanı iyi okumaları, teknolojik okur yazarlık düzeylerini geliştirmeleri gerektiği üzerinde durdu. Gençlerin geçmişte yaşanan sorunları unutmamaları, o sorunlardan dersler çıkarmaları gerektiğini hatırlatan Böhürler; geleceğin, sağlam geçmiş bilgisi ve kaliteli eğitimden geçtiğini vurgulayarak dil bilmenin, harita okumanın, dünya olaylarını takip etmenin gençler için çok önemli olduğunu, ülkeyi ileri taşıyacak olan gençlerin bu sorunluluklarını unutmamaları gerektiğini hatırlattı.