SAĞLIK - 11 Şubat 2019 Pazartesi 15:18

Sadece lingual ortodonti hizmeti verecek klinik İstanbul’da açıldı

A
A
A
Sadece lingual ortodonti hizmeti verecek klinik İstanbul’da açıldı

Halk arasında görünmeyen diş telleri olarak bilinen lingual ortodonti hizmeti verecek klinik İstanbul’da açıldı.

Halk arasında görünmeyen diş telleri olarak bilinen lingual ortodonti hizmeti verecek klinik İstanbul’da açıldı.



Halk arasında görünmeyen diş telleri olarak bilinen lingual ortodonti hizmeti verecek klinik İstanbul’da açıldı. Türkiye’de ilk kez açıldığı belirtilen kliniği; meslek hayatında 2000-2018 yılları arasında lingual tedaviyi geleneksel ortodontik yaklaşımlar ile birlikte uygulayan Dr. Cem Caniklioğlu açtı.



Kliniğin sadece lingual teknik ile tedavi olmak isteyen hastalara hizmet vereceğini belirten Canikoğlu, lingual tedavi ve proje hakkında hakkında, "Estetiğin her geçen gün daha fazla önem kazandığı günümüzde dişlerin ön yüzlerine uygulanan geleneksel ortodontik yöntemler hastaların tedavi süresince olan estetik beklentilerini karşılayamamaktadır. Lingual tedavi son teknolojiyi kullanarak her hasta için özel olarak tasarlanmış braket ve teller ile tedavi sırasında hasta konforunu en üst düzeyde tutarak hastalarımızın uzun süren ortodontik tedavilerde dolayı görünüm kaygılarını minimuma indiren ve kusursuz sonuçlar elde edilebilen bir tedavi alternatifi sunmaktır. Lingual teknikte tedavi hastaya uyum sağlamaktadır. Diğer deyişle; bu tedavide estetik kaygıları yüksek hasta grupları dış görünüşlerinden ödün vermeden dişlerindeki düzelmeyi daha tedavi başından itibaren adım adım izleyebilmektedir. Kişiler böylece bir yandan düzgün dişlere sahip olurken diğer taraftan da tedavi sırasında özgürce gülümseyebilmekte ve hayatlarına kesintisiz olarak devam edebilmektedir" dedi.



Dünya ve Avrupa Lingual Ortodonti Dernekleri’nin aktif üyesi olduğu bildirilen Caniklioğlu, önümüzdeki dönem için hedeflerini şöyle açıkladı: "Bu tekniği zaten yaklaşık olarak 2000’li yılların başından bu yana geleneksel ortodontik tedaviler ile birlikte uyguluyordum. Ancak tekniğin gerek çalışma yöntemlerinin farklı olması, gerekse bu teknik ile yapılan tedavilerde kesintisiz bir laboratuar desteğine ihtiyaç duyulması beni tamamen bu konuda hizmet veren ve bünyesinde laboratuarını da barındırıan bir klinik açmaya yönlendirdi. Türkiye de tek dünyada örneği sayılı olan bu kliniğimizde önümüzdeki dönemde hedefim sosyal ve estetik çekinceler sebebiyle ortodontik tedavi olmaktan kaçınan erişkin hastalarda son teknolojiyi kullanarak hasta konforunu en üst düzeyde tutmak ve hasta memnuniyeti odaklı kişiye özel bir tedavi sunmaktır".

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da üreticilere gebe düve dağıtımı gerçekleştirildi Ordu’da Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULIP) Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Ordulu üreticilere gebe düve dağıtımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında, Bolaman Irmağı ve kollarına sınır olan 12 ilçe ve 242 mahallede tarımsal ve hayvansal üretimi artırmak, üretici gelirlerini yükseltmek ve ürün çeşitliliği sağlamak amacıyla çeşitli hibe faaliyetleri yürütülüyor. Bu kapsamda Fatsa Mezbaha ve Hayvan Pazarında üreticilere gebe düve dağıtımı gerçekleştirildi. “Bölgenin tarım kalkınması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz” Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bugün en mutlu günlerden birini yaşıyoruz, Dünya Bankası projesi bu. Dünya Bankası ile yaptığımız çalışmalarda üç tane büyük vadimiz var. Başta Bolaman’a ağırlık verdik. Bolaman, Melet ve Ünye ilçesinde Cevizdere Vadisi. Bu proje Bolaman’ı harikulade şekilde ihya etmek üzere yapılan bir projedir. Simentaller bu bölgeye en uygun besi ve süt konusunda önemli bir hayvan. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak koyun, manda, koç dağıttık. Jarsey inekleri ile beraber kaz ve hindi dağıtımında bulunduk ve bölgenin tarım kalkınması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, proje kapsamında 25 üreticiye 50’şer tane küçükbaş, 3’er tane de koç ile birlikte toplamda bin 325 küçükbaş hayvanın dağıtımının devam ettiğini söyledi. Yılmaz, “Geçen yıl il müdürlüğümüzce 36 adet gebe düve ile 300 adet koyun ve 18 adet koç dağıtılmıştı. Bugün de süt sığırcılığının geliştirilmesi faaliyeti kapsamında yüzde 70 hibe destekli olarak, 20 üreticimize 60 adet gebe simental düve dağıtımı yapılacak. Ayrıca, bin 250 adet koyun ve 75 adet koçun da dağıtımına başladık. Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında toplamda il müdürlüğümüz tarafından bugüne kadar 96 adet gebe düve ve bin 643 adet küçükbaşın dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu. Proje kapsamında tarım teşkilatı olarak 15 farklı konuda proje yürüttüklerini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Proje kapsamında Ordu ilinde il müdürlüğümüzce uygulanacak tarım projelerine ayrılan kamu kaynağı yaklaşık 5,3 milyon avrodur. Bu zamana kadar yaklaşık 1,2 milyon avroluk kamu kaynağı kullanılmıştır. 2027 yılı sonuna kadar Yaklaşık 4,1 milyon avroluk kamu kaynağının daha kullanılması planlanmaktadır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, kura çekimi yapılarak, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri tarafından üreticilere gebe düve dağıtımı gerçekleştirildi. Programa, Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Ordu Orman İşletme Müdürü Ömer Akça, protokol üyeleri ve üreticiler de katıldı.