SPOR - 26 Ağustos 2024 Pazartesi 19:03

Oğuzhan Özyakup, futbolu bırakma kararı aldı

A
A
A
Oğuzhan Özyakup, futbolu bırakma kararı aldı

Beşiktaş’ın eski futbolcusu Oğuzhan Özyakup, 31 yaşında futbol kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Kariyerinde Arsenal, Beşiktaş, Feyenoord ve Fortuna Sittard formaları giyen Oğuzhan Özyakup, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla futbolu bıraktığını duyurdu. Futbolda istediği noktadan uzakta olduğunu belirten Özyakup, "Kendimi bildim bileli futbolu çok mutlu ve keyif alarak oynadım. Futbol hiçbir zaman sadece futbol olmadı benim için. Hayatım oldu, her zaman da hayatımın bir parçası olacak. Çok şanslıyım ki; hep hedefi ve hayalleri olan takımlarda oynama şansı yakaladım. Şampiyonluklar ve kupalar kadar özel ve hiçbir zaman unutmayacağım maçlar oynadım. Geriye bakıp düşündüğümde çoğu futbolcuya nasip olmayacak anlara ve anılara sahibim. Ancak son 2 sezonda zor ve heyecanlı maçlar oynasam da artık oynadığım futbol tarzından mutlu olmadığımı ve istediğim noktanın uzağında olduğumu fark ettim. Son birkaç aydır da bu kararı almak için çok düşündüm. Futbol oynamak benim için "para kazandığım bir iş" olmadı hiçbir zaman. Bu yüzden futbolu keyif aldığım sürece oynayacağımı ve kendi futbol felsefemle oynayamadığım an veda edeceğimi biliyordum" dedi.

 

Beşiktaşlı Oğuzhan olarak anılmak istediğini de sözlerine ekleyen eski milli futbolcu, "Bu yaz Süper Lig’den teklif yapan tüm takımlara ilgileri için çok teşekkür ederim. Ama ben kendimi her zaman Beşiktaşlı Oğuzhan olarak hissettiğim ve her zaman da öyle anılmak istediğim için başka bir kulüpte oynamam mümkün değildi. Birkaç aydır futbol kariyerim açısından bu kararı almak için çok düşündüm ve benim için kolay olmadı. Ancak futbola verdiğim sonsuz sevgi ve değere karşılık yeterli hedefler olmadığı için profesyonel futbol kariyerimi sonlandırma kararı aldım. Kariyerimde emeği olan herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

 

Oğuzhan Özyakup, siyah-beyazlı formayla 310 maça çıkarken 35 gol, 62 asistlik performans sergiledi. Oğuzhan, 3 Süper Lig şampiyonluğunun yanı sıra, 1 Türkiye Kupası, 1 de TFF Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı.



Oğuzhan Özyakup, futbolu bırakma kararı aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Yüreğir’de ‘Narin’ için hatıra korusu oluşturuldu Yüreğir Belediyesi, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın adının yaşatılması için Atakent Mahallesi’nde hatıra korusu oluşturdu. Yüreğir Belediyesi, katledilen Narin için Atakent Mahallesi’nde 300 fidanlık hatıra korusu oluşturdu. ‘Narin Koruluğu’ fidan dikme törenine Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, eşi Fidelya Demirçalı ile katıldı. Vatandaşlarında katılım gösterdiği törende konuşan Demirçalı, kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan ve Türkiye’yi yasa boğan cinayetin ardından Narin’in adının sonsuza dek yaşatılması amacıyla ‘Narin Koruluğu’nun oluşturulduğunu dile getirdi. “Narin’imiz her nefeste yaşayacak” Başkan Demirçalı, minicik bir fidan iken hayattan koparılan yaşam ve sevgi dolu Narin’in hatırasını yaşatmak adına bu alanda yüzlerce fidan dikimi gerçekleştireceklerini kaydederek, “Narin kızımızın adının yaşatılması ve unutulmaması için her inançta, her kültürde kutsal kabul edilen, sevginin ve canlılığın sembolü olan fidanı, ağacı seçtik. Narin’imiz her nefeste yaşasın istedik. Hatıra fidanlığımızın Narin’in kalbindeki sonsuz sevgi ile büyüyüp gelişmesini, toplumun her kesimine bu sevginin nüfuz etmesini, bu sayede sevgiden yoksun olan yüreklere bir nebze olsun sevgi tomurcukları ekmesini temenni ediyoruz” diye konuştu. Narin’in ölümünden sorumlu olan ya da olanların bir an önce adalet önünde hesap vermesini isteyen Başkan Demirçalı, “Narin’e kim ya da kimler kıydıysa, kıyana kim yardım edip sessiz kaldıysa adalet önünde hesabı sorulsun. Çocuklar ölmesin, Narinler yaşasın” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Demirçalı, eşi Fidelya Demirçalı ve katılımcılar ile birlikte hazırlanan fidanları dikti.
Eskişehir Eskişehir’de yeni eğitim-öğretim yılında alınacak asayiş trafik tedbirleri görüşüldü Eskişehir’de ’2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş Trafik Tedbirleri’ konulu toplantı Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, okul çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgili Valilik Emri yayınlandığını belirtti. Vali Aksoy, sözlerinin devamında, "Çocukların olumsuz birtakım ortamlardan etkilenmemeleri için uyuşturucu, tütün ve benzeri olumsuz durumlarla karşılaşmamaları için bir genel emir yayınlamıştık. Bu genel emir ile ilimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların bahçelerinde giriş ve çıkışlarında okul önlerinde öğrenci aileleri, velileri, okul idarecileri, öğretmenleri ve okul çalışanlarının dışında ilgisiz kişi ve grupların bulunmaması, seyyar satıcıların okul çevrelerinde satış yapmamaları ve çocuklarımızın okula devamı konuları ile ilgili yapılacaklar belirtildi. Bunun dışında kayıt olduğu halde okula devam etmeyen öğrencilerimiz maalesef olabiliyor. Bunları zaten sürekli takip ediyoruz" dedi. "Ders saatinde çocuk eğer internet kafede bulunursa o internet kafeye işlem yapacağız" Devam etmeyen öğrencinin devam etmeme gerekçelerinin neler olduğunu bilmek ve ona nasıl bir tepki alınabileceği üzerinde yoğunlaşılması gerektiğini vurgulayan Vali Aksoy, "Bir de özellikle bu emrimiz ile ders saatinde çocuğun okulda olmasını çok önemsiyoruz. Okuldan kaçıp bir internet kafeye çocuk gidiyorsa ona müdahale edeceğiz. Bizim bu emrimizde şu var; ders saatinde çocuk eğer internet kafede bulunursa o internet kafeye işlem yapacağız. İdari para cezası uygulayacağız. Yine bu emrimizde bir başka uygulamamız da yasak olmasa bile yani daha küçük, basit bir çakı bıçağı bile olsa biz okul civarında kişilerin her türlü bıçak, delici, kesici, yaralayıcı aletleri taşımasını yasakladık. Yani güvenlik birimlerimiz okul civarında bu tür bir denetimde böyle bir şey tespit etti, mutlaka buna bu kabahatler kanununa göre işlem yapılması hususunda hassasiyetle çalışacaklar. Çocuklarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Yine yayınladığımız diğer bir emirde; çocukların sokakta çalıştırılması, dilendirilmesinin engellenmesi ile ilgili de etkin bir mücadele yürütüyoruz. Bu konuda ilgili birimlerimiz, hem emniyetimiz hem jandarmamız hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’müz yoğun bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı. Toplantı karşılıklı görüşlerin belirtilmesinin ardından sona erdi.
Konya Torku Şekerspor’un bisikletçilerine milli davet Torku Şekerspor Kulübü’nün başarılı bisikletçileri Tunahan Çetin ve Furkan Kılınç, 11-15 Eylül tarihleri arasında Belçika’da düzenlenecek olan Avrupa Yol Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Avrupa’daki en prestijli bisiklet yarışmalarından biri olan Avrupa Yol Şampiyonası’na Torku Şekerspor Kulübü’nden 2 isim katılacak. Tunahan Çetin ve Furkan Kılınç, 11-15 Eylül tarihleri arasında Belçika’da düzenlenecek olan Avrupa Yol Şampiyonası’nda ter dökecekler. Tunahan Çetin ve Furkan Kılınç, milli takım kadrosuna seçilerek hem Türkiye’yi hem de Torku Şeker Spor Kulübü’nü uluslararası bir arenada temsil edecek olmanın haklı gururunu yaşıyor. “Sporcularımızı uluslararası arenalarda görmek bizleri gururlandırıyor” Torku Şekerspor Onursal Başkanı Ramazan Erkoyuncu da şampiyonaya katılan Torku Şekerspor kulübünün sporcularına başarılar diledi. Amatör sporları her zaman desteklediklerini kaydeden Başkan Erkoyuncu, “Avrupa Yol Şampiyonası gibi uluslararası platformlarda ülkemizi temsil eden sporcularımızla gurur duyuyoruz. Başarılarının hem kendileri hem de Türkiye için büyük bir motivasyon kaynağı olacağına inanıyorum. Avrupa’da bayrağımızı dalgalandıracak olan tüm sporcularımıza gönülden başarılar diliyorum. Sporcularımızı uluslararası arenalarda görmek bizler gururlandırıyor” dedi.