EKONOMİ - 31 Ocak 2025 Cuma 18:30

Maydonoz Döner 400’üncü şubesini Kanada’da açacak

A
A
A
Maydonoz Döner 400’üncü şubesini Kanada’da açacak

Döner sektörünün önde gelen markalarından Maydonoz Döner, 400’üncü şubesini Kanada’da açacağını duyurdu.



Döner sektörünün yenilikçi markalarından Maydonoz Döner, küresel büyüme yolculuğuna devam ediyor. 400. şubesini Kanada’nın başkenti Ottava’da açacak olan Maydonoz Döner uluslararası pazardaki gücünü artırmayı hedefliyor.



Yapılan açıklamaya göre; Maydonoz Döner, geleneksel lezzetleri modern hizmet anlayışıyla buluşturarak önemli markalardan biri haline geldi. Türkiye’den dünyaya yayılan marka, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak lezzet yolculuğunu sürdürmeye devam ediyor. Kanada’daki ilk şubesi ile Kuzey Amerika’daki varlığını güçlendirmek isteyen marka, dünya çapında büyümeyi hedefliyor.



"Bizim için gurur dolu bir haber"


Maydonoz Döner Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şeyhin, açılışla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bugün sizlerle gurur dolu bir haberi paylaşmak istiyorum. 2018 yılında kurduğum, sonrasında ortaklarımla ve çalışma arkadaşlarımla birlikte büyüttüğümüz Maydonoz Döner bugün itibarıyla 400. şubesinin anlaşmasını imzaladı."



400. şube Kanada’da açılacak


Ömer Şeyhin 400. şubenin Kanada’da açılması ile ilgili ise "Dünyanın en büyük döner zinciri olarak büyümeye, farklı ülkelere yayılmaya ve Türkiye’mizin bayrağını dünyanın farklı coğrafyalarında gururla taşımaya devam edeceğiz. 400. şubemizin bizim için ayrı bir önemi var çünkü yeni bir ülkede, Kanada’da operasyona başlıyoruz. Kanadalılar birkaç ay gibi kısa bir süre sonra Maydonoz Döner lezzetiyle tanışacak. Hem markamız hem de ülkemiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin gastronomi turizmi geliştirilecek Sürdürülebilir Gastronomi Turizm ve Kalkınma Derneği; Niğde’nin gastronomi turizmini geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerine başladı. Gastro Nığde 2024 Derneği yönetim kurulu ve üyeleri düzenledikleri basın toplantısında derneğin amacını anlattı. Akademisyenler, turizmciler, işletmeler ve şeflerin yer aldığı dernek, yerel lezzetleri ve yöresel mutfağı ön plana çıkararak kentin gastronomi turizminde önde gelen bir destinasyon haline gelmesi için çaba gösterecek. Genel kurul sonrası başkan seçilen Rıdvan Toprak, Niğde’yi gastronomi alanında layık olduğu yere taşımak için faaliyetlerini gerçekleştireceklerini söyledi. Toprak; "Güneş Aladağlar’dan doğuyor, kadim lezzetler turizmle buluyor" sloganı ile yola çıktık. Niğde’de bu amaçla 2 kez dernek kuruldu yani çıraklık ve kalfalık denendi şimdi ustalık dönemindeyiz. Sizlerin de desteği ile Niğde’nin gastronomisini geliştirmek için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi. Derneğin 76 üyesi ile faaliyetlerine başladığını söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi İsa Serhan Cihangir, Niğde’nin değerlerini ortaya koymak için çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Cihangir; "Niğde 10 bin yıllık geçmişe, çok önemli turizm kapasitesine ve gastronomi değerlere sahip olmasına rağmen ancak biliyorsunuz ki, istenilen düzeyde hak ettiği yerde değil. Bu nedenle, yerel yönetimlerimizin ve siz basın mensuplarının da desteği ile Niğde’nin hem turizm, hem kültür, hem de gastronomi noktasında hak ettiği yere adım adım ilerleyebilmesi noktasında bizler bir araya geldik. 76 üyeyle, bir aile bütünlüğüyle bu yolda hem Türkiye’nin gastronomi değerini hem de bize Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan da günümüze kadar miras kalan kentin gastronomi değerlerini ortaya koymak için adımlar atacağız" diye konuştu. "Coğrafi işaretli ürünlerin sayısını arttıracağız" Niğde’nin 5 yerel lezzetinin coğrafi işaretle tescillendiğini söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi, Gastro Niğde Derneği Üyesi Şinasi Özmen ise kente özel ürünlerin coğrafi işaretle tescillenmesi için dernek olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını aktardı. Niğde Turizm Otelcilik Lisesi Yiyecek İçecek ve Mutfak Bölümü Öğretmeni Mustafa Salman ise amaçlarının öğrencilerine temel eğitimleri verdikten sonra küçük yaştan itibaren staj çalışmaları ile sektöre hazırlamak ardından ise dernek bünyesinde kurulacak akademide daha kapsamlı eğitimler alması olduğunu ifade etti.