GÜNDEM - 06 Temmuz 2024 Cumartesi 22:39

Marmaray makinisti milli maçı taraftarla beraber izledi

A
A
A
Marmaray makinisti milli maçı taraftarla beraber izledi

Bakırköy’de Marmaray’ı durduran makinist Hollanda-Türkiye maçını izleyen taraftarlara eşlik etti. Bir süre maçı izleyen makinist daha sonra oradan ayrılarak seferine devam etti. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.


A Milli Futbol Takımı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Hollanda ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın oynandığı anlarda Bakırköy’de kurulan dev ekranda maçı izleyen taraftarları gören makinist, Marmaray’ı durdurarak taraftara eşlik etti. Bir süre taraftarlarla birlikte maçı izleyen makinist daha sonra vatandaşlara korna çalarak seferine devam etti. Yaşanan o anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kahramanmaraşspor’dan Başkan Görgel’e tesis teşekkürü Büyükşehir Belediyesi, mevcut spor tesislerinin tadilatını yaparak, depremde tesisleri ciddi hasar alan ve kullanılamayacak hale gelen Kahramanmaraşspor’a konaklama alanı olarak tahsis etti. Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Kahramanmaraş’ı bir spor şehri haline getirmek ve tüm yaş grupları arasında sporu yaygınlaştırmak için faaliyet ve projelerini sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin spor kulüplerine sağladığı destekler de yüzleri güldürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, mevcut spor tesislerinin tadilatını yaparak, 6 Şubat depremlerinde tesisleri ciddi hasar alan ve kullanılamayacak hale gelen Kahramanmaraşspor’a konaklama alanı olarak tahsis etti. Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Yılmaz Terliksiz, destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür ederken, “6 Şubat depremlerinde tesislerimiz ciddi hasar aldı. Orası kullanılamayacağı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel’den destek istedik. Sağ olsun Fırat Başkanımız da bizlere destek oldu. Büyükşehir Belediyesinin tesisleri takımımıza tahsis edildi. Buradaki 22 oda futbolcularımız ve kulüp çalışanlarımıza ayrıldı. Büyükşehir Belediyemizin takımımıza sağlamış olduğu bu destek bizi çok rahatlattı. Bu tesisi kulübümüze tahsis ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.
Denizli Sarayköy’ün genç liselilerinden farkındalık yürüyüşü Denizli’de Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Sarayköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri ‘Hareket Ediyoruz, Sağlıklı Kalıyoruz” sloganı ile ilçe sokaklarını yürüdü. Denizli’nin Sarayköy ilçesinde Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında “Hareket Ediyoruz, Sağlıklı Kalıyoruz” sloganı ile yürüyüş düzenlendi. Sarayköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler ellerindeki pankartlarla hareket etmenin önemine dikkat çektiler, ilçe sokak ve caddelerinde yürüyüş yaptılar. Etkinliğe ilce sakinleri de destek verdi. Yürüyüş etkinliğiyle Sarayköy ilçesinde sosyal farkındalık oluşturmak istediklerini anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, yürüyüş etkinliği içinde öğrenciler tarafından vatandaşlara hareketli yaşamın getirdiği faydalarında anlatıldığını söyledi. Sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin özellikle de yürüyüş yapmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken ilçe milli eğitim müdürü Akhan, “Günümüzde ne yazık ki hareketsiz yaşam tarzı benimsendi. Teknolojik gelişmelerin getirdiği kolaylıkla birlikte ekran başında geçirilen sürede arttı. Buna bağlı olarak ta toplumumuzda obezite, hipertansiyon, kalp-damar hastalıklarının artışı hızlandı. Dünya Yürüyüş Günü fiziksel aktivitenin, sağlıklı yaşamın önemini vurgulamak için basit ve eğlenceli bir kutlama yöntemi sunmakta ve bu tüm bu sorunlara dikkat çekerek farkındalık oluşturmaktadır. Bizde ilçemizde böyle bir etkinlik yaparak ilçe sakinlerinin dikkatini bu yöne çekmek istedik. İnşallah hep birlikte hareket edeceğiz, sağlıklı kalacağız” dedi