SPOR - 07 Eylül 2024 Cumartesi 12:24

Luis Suarez, milli takımdan emekli oldu

A
A
A
Luis Suarez, milli takımdan emekli oldu

Uruguaylı futbolcu Luis Suarez, Paraguay ile oynadıkları karşılaşmanın ardından milli takım kariyerini sonlandırdı.


2026 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde Uruguay ile Paraguay, Centenario Stadyumu’ndaki oynanan maçta 0-0 berabere kaldı. Bu müsabakayla birlikte Uruguaylı futbolcu Luis Suarez, milli takıma veda etti. Mücadelede 90 dakikada forma giyen Suarez, maçın ardından düzenlenen törenle emekli oldu. Deneyimli futbolcu töreninde gözyaşlarına hakim olamadı.


Uruguay Milli Takımı ile 142 maça çıkan 37 yaşındaki futbolcu, 69 kez gol sevinci yaşadı.



Luis Suarez, milli takımdan emekli oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Ulaşımda ‘Gittiğin kadar öde’ dönemi Ulaşımda bir çok yeniliği kente kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bütçesine katkı sağlayacak olan yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. BURULAŞ, 17 Eylül tarihinden itibaren ‘Gittiğin kadar öde’ uygulamasının hayata geçirileceğini duyurdu. Bursa’da toplu taşımayı özendirmek amacıyla birçok hizmeti kente kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursalıların bütçesine katkı sağlayacak yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Türkiye’deki 5 büyükşehir arasında en ucuz toplu taşıma ücreti açısından 4. sırada bulunan, öğrenci binişini 5 TL‘de tutan Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda ‘Gittiğin kadar öde’ dönemini başlatıyor. Buna göre, BursaRay tam ücret tarifesi üzerinden 1-5 istasyon arası yolculuk yapan yolculara 5,00 TL, 6-11 istasyon arası yolculuk yapanlara ise 2,00 TL iade yapılacak. 12 istasyon ve üzeri yolculuklarda iade uygulanmayacak. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ tarafından yapılan açıklamada; “17 Eylül 2024 Salı günü saat 00:00’dan itibaren ‘Gittiğin Kadar Öde’ uygulamasını hayata geçiriyoruz. Bu yeni sistemle birlikte toplu taşımada daha adil ve esnek bir ücretlendirme dönemine giriyoruz. Yolcularımız artık sadece kullandıkları mesafe kadar ödeme yapacak ve böylece toplu taşıma deneyimi daha ekonomik hale gelecek. BursaRay tam ücret tarifesi üzerinden 1-5 istasyon arası yolculuk yapan yolculara 5,00 TL, 6-11 istasyon arası yolculuk yapanlara ise 2,00 TL iade yapılacaktır. 12 istasyon ve üzeri yolculuklarda iade uygulanmayacaktır. Tam BursaKart ve vizesi geçmiş kart tiplerinde (örneğin; vizesi bitmiş kişiselleştirilmiş kartlar, öğrenci, öğretmen kartları) da iade uygulanacaktır. BursaRay’a yapılan binişlerde aktarma indirimi alan yolcular, iade sisteminden yararlanamayacaklardır. Örneğin, otobüs ile başlayan ve ardından BursaRay’a aktarma yapılan bir yolculukta, aktarma indirimi uygulandığı için “Gittiğin Kadar Öde” kapsamında ekstra bir indirim yapılmayacaktır. İade süresi, yolcunun ilk binişinden itibaren 90 dakika olarak belirlenmiştir. İade alabilmek için yolculuğun ilk biniş noktası BursaRay olmalıdır. Bu durumda iade sistemi devreye girecektir. T2 tramvay hattı iade sistemine dahil değildir. Sanal kartlar iade sistemine dahil değildir. Bu yenilikle, toplu taşımada daha esnek bir fiyatlandırma sunarak hem kentimizin ekonomisine hem de halkımızın bütçesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. BURULAŞ olarak Bursa halkına daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘Gittiğin Kadar Öde’ uygulaması ile her durak için adil bir ücretlendirme sunarak yolcularımıza daha konforlu bir toplu taşıma deneyimi sağlamayı hedefliyoruz."
Kırıkkale 43 ilin geçiş güzergahında vatandaşlara KADES ve siber suçlar anlatıldı, broşürler dağıtıldı 43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale’de ortak çalışma yürüten polis ekipleri, KADES uygulaması, siber suçlar ve asayiş konularında sürücü ve yolcuları bilgilendirdi. Ekipler, vatandaşlara broşür dağıtarak uygulamaların önemine dikkat çekerken, vatandaşlar da bilgilendirme faaliyetlerinden memnuniyetlerini dile getirdi. 43 ilin geçiş güzergahı olan "kilit kavşak" Kırıkkale’de, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, Toplum Destekli Polislik Şubesi ve Asayiş Şubesi Motosikletli Yunus Timleri, trafik kontrol noktalarında sürücü ve yolculara yönelik bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi. Trafik ekiplerinin durdurduğu araçlardaki vatandaşlara siber suçlar, KADES uygulaması ve asayiş konularına ilişkin bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, özellikle kadınlar ve çocukların maruz kaldığı şiddet olaylarına karşı acil müdahale sağlayan KADES (Kadın Destek Uygulaması) hakkında farkındalık oluşturdu. Ekipler, sürücü ve yolculara KADES uygulamasını nasıl kullanabileceklerini ve tehlike anında emniyet güçlerine hızla ulaşmanın önemini anlattı. Uygulamanın kolayca indirilebileceği ve kullanılabileceği bilgisi de vatandaşlarla paylaşıldı. Asayiş Şubesi’ne bağlı Motosikletli Yunus Timleri, şehir genelinde huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla denetimlere devam etti. Vatandaşlara, asayişle ilgili dikkat edilmesi gereken güvenlik önlemleri ve ihbarların önemi vurgulandı. Siber Suçlarla Mücadele Şubesi SİBERAY ekipleri de vatandaşlara siber suçlara karşı dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi. Güvenli internet kullanımı, dolandırıcılıklara karşı alınması gereken önlemler ve kişisel bilgilerin korunmasına yönelik broşürler dağıtıldı. Vatandaşlar ise emniyetin bilgilendirme çalışmalarını takdirle karşıladı. Murat Küne, "Son zamanlarda dolandırıcılık mağdurlarını görüyorduk. Kendilerini savcı veya hakim gibi tanıtan dolandırıcılar mesaj atıyordu. Emniyetin uyarıları sayesinde daha dikkatli olacağız, bu yüzden teşekkür ediyorum" dedi. İlker Kozinoğlu ise emniyet birimlerinin yaptığı açıklamaların yerinde olduğunu belirterek, "Halkı bilgilendirmek için yapılan bu uygulamalar gayet mantıklı. Bu tür çalışmalarla suçların önüne geçileceğini umuyorum" ifadelerini kullandı. Teknolojinin yaygın kullanıldığı bir çağda dolandırıcılık vakalarının arttığına dikkat çeken Demirhan Kara, "Bu bilgilendirme çok mantıklı. Dolandırıcılık çok yaygın, bu çalışmayla buna engel olunabilir" şeklinde konuştu. Otobüsle seyahat eden Emine Doğan da bilgilendirmelerden memnun olduğunu dile getirerek, "Bizleri bilgilendirdikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi. (HA
Sakarya Eğitimciler Büyükşehirle Sakarya’nın güzelliklerini keşfetti Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin farklı illerinden ziyarete gelen BİLSEM’li öğretmenlere Sakarya’nın güzelliklerini keşfetmeleri için rehberlik etti. Eğitimciler öncelikle İl Ormanı’nın cennet tabiatını, sonra Osmanlı mirası Taraklı’daki tarihi değerlerini keşfetti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin güzelliklerini keşfetme fırsatı sunan turizm ve tanıtım gezilerine ara vermeden devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm Tanıtım Şube Müdürlüğü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlere şehrin en güzel köşelerini keşfetme, tanıma imkanı sunuyor. Büyükşehir’in son misafirleri ise Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) görev yapan eğitimciler oldu. Akademisyenler ve öğretmenlerden oluşan 40 kişilik grup, Sapanca ve Taraklı’da keyifli bir geziye çıktı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen eğitimciler ilk olarak İl Ormanı ve Tabiat Parkı’nın eşsiz tabiatıyla buluştu. Burada yeşilin her tonunu keşfeden ve keyifli bir orman gezisi yapan eğitimciler daha sonra Osmanlı mirası Taraklı’ya hareket etti. Tarihi II. Bayezid Köprüsü, Kuva-i Milliye Müzesi ve Sakin Şehir Taraklı’nın asırlık sokaklarını gezen heyet, tarihte yolculuğa çıktı. Büyükşehir’in rehberliğinde adım attıkları her bölgeyle ilgili bilgi sahibi olan misafirler, günü çekildikleri fotoğraflarla ölümsüzleştirdi. Misafir eğitimciler, Büyükşehir Belediyesi’ne misafirperverliği ve gezi hizmeti sebebiyle teşekkür etti.