ASAYİŞ - 06 Eylül 2024 Cuma 22:03

Kavgayı ayırmaya çalışan polise silah çekti, polis havaya ateş açtı: O anlar kamerada

A
A
A

Esenyurt’ta iki grup arasında çıkan kavgaya ikinci kez müdahale eden polis ekiplerine, olaya karışanlardan biri saldırdı. Silahını çeken saldırgan polisin üzerine yürüdü. Şüpheli uyarılara aldırmayınca polis havaya ateş açtı. Taşkınlığa devam eden saldırgan, polis tarafından bir el ateş edilerek bacağında vuruldu. Hastaneye kaldırılan yaralı saldırganın 18 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilirken, 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İddiaya göre, Esenyurt Fatih Mahallesi Bahçeyolu Caddesi’nde saat 20.30 sıralarında 2 grup arasında "telefon hırsızlığı" nedeniyle kavga çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kalabalığı dağıtan polis ekipleri ardından olay yerinden ayrıldı. Bir süre sonra iki grup yeniden kavgaya tutuştu. Bölgeye bir kez daha gelen polis ekipleri olaya müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada Erol Y. isimli şahıs, kalabalığı dağıtmak isteyen polise saldırmaya kalkıştı. Erol Y. yanında getirdiği silahı çekerek polisin üzerine yürüdü. Polis bunun üzerine havaya ateş açtı. Buna rağmen saldırgan, polisin üzerine yürümeye devam etti. Ardından polis, saldırganın bacağına bir el ateş etti. 18 suç kaydı olduğu öğrenilen saldıran yaralanırken, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Gözaltına alınan yaralı saldırgan hastaneye kaldırılırken, saldırganın abisi ve bir yakını da gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

"Bu çocuğun bir ton suç kaydı var, mahallede tanımayan etmeyen yok"

Olayı anlatan esnaf Suphi Demir, "Bir arkadaşın telefonunu çalmışlar herhalde. Baba oğul da şahsı görünce konuşmak istemişler herhalde. Neden oğluma böyle bir şey yaptın diye? Şahıs da silahına davranıp baba oğula ateş etmeye çalışmış. Allah’tan silah tutukluk yapınca bir şey olmamış. Polis o esnada olay yerine hızlı bir şekilde intikal ediyor sağ olsunlar. Polise de direniyor ateş etmeye çalışmış. Polis de görevini yaparak gözaltına almışlar etkisiz hale getirmişler. Birkaç kişi de yanında vardı herhalde amca oğlu ve abisi yanındaydı. Şahıs zaten madde bağımlısı. Bilinen bir şahıs. Bir önceki olayında bir araba hırsızlığı olmuş. Ama ne hikmettir ki adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış biz de anlamış değiliz. Bu çocuğun bir ton suç kaydı var. Mahallede tanımayan etmeyen yok" dedi.

Ozan Erturan - Erdal Can İçelli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Etnografya Müzesi ziyaretçilerini unutulmaz bir tarih yolculuğuna çıkartıyor Erzincan’ın turizmde öncü ilçelerinden Kemaliye’deki Etnografya Müzesi, ziyaretlerini geçmişe götürüyor. Etnografik eşya ve folklorik kıyafetlerin sergilendiği Erzincan Kemaliye’deki Etnografya Müzesi tarihi binasıyla tarih severlere kapılarını açıyor. Kemaliyeli vatandaşların bağışları ile toplanan tüm etnografik eşyalar, müze ziyaretçilerine ilçenin engin kültürü hakkında bilgi veriyor, geçmişi günümüze taşıyor. Dış cephesi kesme büyük taşlardan yapılan müzenin bulunduğu tarihi binanın ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmezken binanın pencereleri ve pencere kolları özgün mimariyi yansıtıyor. Öte yandan tarihi bina Fırat Nehrine bakan arka cephe ahşap malzemesiyle göze çarpıyor. 1999 yılında restore edildi Uzunca bir süre binanın alt katı Ceza ve Tutukevi olarak kullanılsa da 1999 yılında tamamını Kemaliyelilerin sağladığı maddi imkanlarla Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla, restorasyon yapıldı. Binanın orta katının girişinde bulunan oda, sedirle kaplanarak, Kemaliye Kültür Turizm ve Folklor Derneği’ne fasıl ve folklor gösterileri için ayrıldı. Orta katın girişinden sonra bulunan büyük salon, ara holler, bir büyük ve üç küçük odadan oluşan bölümlerinde ise etnografik eşya ve folklorik kıyafetler sergileniyor. Kemaliye Etnografya Müzesinde toplanan 600’e yakın tarihi eşya ve folklorik kıyafetler, bağışlayanların isimleriyle birlikte ışıklı camekanlar içerisinde, açıkta ve cansız mankenlerin üzerinde sergileniyor. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Kemaliye Etnografya Müzesi, ziyaretçilerini geçmişte yolculuğa çıkarıyor.
Erzincan Yanlış uygulanan hacamat ömür boyu geçmeyen yaralar ve ağrılar oluşturuyor Uzmanlar mezoterapi, ozon ve halk arasında hacamat olarak bilinen kupa tedavisi hakkında uyarılarda bulundu. Son yıllarda akupunktur, mezoterapi, ozon ve yıllar boyu Anadolu’da uygulanan halk arasında hacamat olarak bilinen kupa tedavisine ilgi arttı. Artan ilgiye karşı uzmanlar, alanında yeterliliği olmayan kişilerin uygunsuz şartlarda uyguladığı işlemlerin vatandaşların sağlığını tehdit ettiğini aktardı. Vatandaşlara yetersiz kişilere işlemler yaptırmamaları noktasında uyarılarda bulunan uzmanlar, "Donanımsız yerlerde eğitimsiz kişiler tarafından yapılan işlemler sonucunda hastalar birçok olumsuzlukla karşı karşıya kalıyor. Televizyonlarda, gazetelerde, medyada tedavi verdiğini, hatta kendi ürettiği ürünler olduğunu tanıtan pek çok kişi olduğunu görüyoruz. Kendisini uzman diye tanıtan kişiler tabii ki hastalara büyük zarar vermekte.” ifadelerine yer verdi. “Yanlış uygulama geçmeyen ağrılara sebep oluyor” Yapılacak uygulamalar öncesi hastanın işleme uygun olup olmadığının belirlendiğine dikkat çeken uzmanlar, “Yaş kupa uygulaması yapmadan önce hastanın kan düzeyi normal mi, yaşı uygun mu, bunu yapmaya psikolojik hazırlığı var mı, tansiyonu düşer mi, diyabeti var mı bakıyoruz. Halk arasında bilindiği adıyla hacamat aslında akupunktur noktaları üzerine yapılıyor ve bu oldukça uzun bir eğitim gerektiriyor. Çok bilinçli bir şekilde yapılması gerekiyor. Yaş kupa uygulaması sırasında bisturi ya da bazı kesici, delici aletlerle cilt üzerinde birtakım çizikler ya da delikler açılıyor. Eğer bu kesik ve deliklerin derinliği fazla olursa ciltte yara dokusu oluşuyor. Bu yara dokusu da ömür boyu o hastada belki de bu bölgede geçmeyen ağrılara sebep oluyor. Sürekli gidip bir hacamat yaptırma isteği oluyor ama bu ilk uygulamada yapılan yanlışlıktan doğuyor” şeklinde konuştu.
İstanbul Emlak ilanlarında EİDS dönemi başladı Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ’’Elektronik İlan Doğrulama Sistemi, gayrimenkul sektöründe ilanların güvenilirliğini artırmak ve sahte ilanların önüne geçmek amacıyla geliştirildi. Sistem ile artık ilan portallarında tapusu olan ve mal sahibinin ilan izni onayının olduğu doğrulanmış ilanlar yayınlanabilecek’’ dedi. Emlak ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) uygulamaya alındı. Uygulama ile doğrulanmış ilan başlığındaki düzenleme ile sahte ilanların, ilan kirliliğinin, tüketici mağduriyetlerinin, yetki belgesiz ve kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerinin önlenmesi amaçlanıyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Elektronik İlan Doğrulama Sistemi, gayrimenkul sektöründe ilanların güvenilirliğini artırmak ve sahte ilanların önüne geçmek amacıyla geliştirildi. Sistem ile artık ilan portallarında tapusu olan ve mal sahibinin ilan izni onayının olduğu doğrulanmış ilanlar yayınlanabilecek. Taşınmaz sahibi tarafından E-devlet üzerinden verilen ilan verme izni ile ilanlar artık yayınlanabilecek. E-devlet üzerinden yapılacak yetkilendirmeler 3 ay sürecek ve hem satılık hem de kiralık taşınmazlar için zorunlu olacak. Tapusuz taşınmazlar bu uygulamaya dahil edilmeyecek” diye konuştu. İlan verebilmek için e-devlet izni gerekecek Uygulamanın devreye alınmasıyla, sadece yetki belgeli emlak işletmelerinin yetkilendirilebilmesinin mümkün olacağını ifade eden Özelmacıklı “Taşınmazın sahibi kendisi, birinci ve ikinci derece kan hısımlarına veya eşine ait bir taşınmazın ilanını verebiliyor olacak. Lakin bunun dışındaki akrabalarının, tanıdıklarının taşınmazlarının kiralanması veya satışı ile ilgili herhangi bir ilan veremeyecek. 15 Eylül 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar sorgulama sonucu olumsuz olsa bile doğrulama olmaksızın ilan verilebilmesi mümkün olacak. Doğrulanan ilanlarda EİDS’den yetki doğrulamasının yapıldığı yönünde bir logoya yer verilecek. 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla ise uygulama yetki doğrulaması yapılmadan ilan verilemeyecek” şeklinde konuştu. Altın Emlak Global temsilcileri İstanbul’da buluştu EİDS öncesinde Türkiye ve Avrupa’da faaliyet gösteren 140’a yakın temsilcileri ile İstanbul’da bir araya geldiklerini de ifade eden Özelmacıklı “14-15 Eylül tarihlerinde Emlakjet sponsorluğunda İstanbul’da tüm temsilcilerimiz ile bir araya geldik. Toplantı programımızda Kürşat Tuncel’in verdiği “Yeni Nesil İşletme Yönetimi” eğitimini alarak satış ve pazarlama stratejilerimizi yenileme imkanı bulduk. Ayrıca EİDS (Elektronik İlan Doğrulama Sistemi) süreçlerinin bundan sonraki iş süreçlerimize nasıl etki edeceğini değerlendirdik. Altın Emlak Global olarak hizmet ağımızı genişletmeye devam ediyoruz. Teknolojik altyapımızı güçlendirerek sektöre liderlik etmeye devam edeceğiz” dedi.
Adana Başkan Tekin: “Her mahalleye gerekli hizmeti ulaştıracağız” Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, hiçbir mahalleyi diğerinden ayırmadan, ihtiyaçları aciliyet durumuna göre önceliklendirip her mahalleye gerekli hizmeti ulaştıracaklarını söyledi. Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, hafta sonu Yalmanlı, Koyuncu, Camuzcu, Serinevler, Kayışlı, Salmanbeyli, Dervişler, Mürseloğlu, Köylüoğlu, Çaputçu ve Karayusuflu mahallelerini ziyaret etti. Vatandaşlar, Başkan Tekin’i mahallelerinde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Tekin, vatandaşların ve muhtarların sorun ve taleplerini dikkatle not aldı. Başkan Tekin ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Katılımcı sosyal-demokrat belediyecilik anlayışının temelini, vatandaşlarımızla sürekli temas kurmak oluşturur. Bu nedenle Seyhan’ın her mahallesine ulaşmak, halkımızın taleplerini dinlemek bizim için büyük bir önem taşıyor. Seyhan geniş bir ilçe, her köşesini muhtarlarımızla birlikte ziyaret ederek, sorunları ve ihtiyaçları yerinde tespit etmeye çalışıyoruz. Hep birlikte çalışarak Seyhan’ı daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi. “Eşit hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz” Başkan Tekin, kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği ziyaretlerde eşit hizmet anlayışını vurgulayarak, “Seyhan’ın en ücra köşesinden en merkezi mahallelerine kadar tüm ilçemize eşit hizmet götürme kararlılığındayız. Hiçbir mahallemizi diğerinden ayırmadan, ihtiyaçları aciliyet durumuna göre önceliklendireceğiz ve her mahalleye gerekli hizmeti ulaştıracağız. Bunun için muhtarlarımızla ve halkımızla iş birliği içinde, planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seyhan’ı hep birlikte daha güzel bir ilçe haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.