SPOR - 03 Ekim 2024 Perşembe 16:02

Kanonun zirvesine Türk aday

A
A
A
Kanonun zirvesine Türk aday

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Uluslararası Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği’ne aday oldu.


Uluslararası Kano Federasyonu (ICF) Genel Kurulu toplantısı 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde Antalya’da gerçekleşecek. Türkiye’de ilk kez organize edilecek toplantıda Kano dünyası yeni başkanını seçecek. Alman Thomas Konietzko’nun tek aday olarak gireceği seçimlerde ayrıca bir ilk daha yaşanacak. Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı Uluslararası Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğine aday oldu. Kabakçı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizde böyle bir organizasyonu yapmak için heyecan içerisindeyiz. Bende Uluslararası Federasyonun Treasurer pozisyonuna adayım. Ülkemiz adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız“ dedi.


Öte yandan Genel Kurul’a Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, IOC Başkanı Thomas Bach, TMOK Başkanı ve IOC Başkanvekili Uğur Erdener’in de katılacağı belirtildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Ticaret Bakanı Bolat: "Yazılım teknolojisinde 3.5 milyar dolar ihracatı olan bir ülkeyiz" Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Son 20 yılda teknoparklarımızın sayısı 3’ten 102’ye çıktı. Teknoloji merkezlerimizin sayısı bin 600’ü aştı. Türkiye artık teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna ulaştı. Yazılım teknolojisinde 3,5 milyar dolar ihracatı olan bir ülkeyiz" dedi. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, ikinci gününde de Adana Havalimanı’nda devam ediyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da festival alanına geldi. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından karşılanan Bolat, önce stantları inceledi daha sonra proje yapan öğrencilerle görüşüp hatıra fotoğrafı çektirdi. Bolat, son olarak da Türk Yıldızları’nın gösterisini izledi. "Savunma sanayinde başarı sergilendi" Ardından gazetecilere konuşan Bakan Bolat, TEKNOFEST’in çok önemli bir havacılık festivali olduğunu belirterek, "Son 20 yılda teknoparklarımızın sayısı 3’ten 102’ye çıktı. Teknoloji merkezlerimizin sayısı bin 600’ü aştı. Türkiye artık teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna ulaştı. Yazılım teknolojisinde 3,5 milyar dolar ihracatı olan bir ülkeyiz. Biz ticaret bakanlığı olduğumuz için yazılım ihracatçılarını da destekliyoruz. Savunma sanayine baktığımızda büyük bir başarı sergilendi” ifadelerini kullandı. “TEKNOFEST simge haline geldi” Savunma Sanayi Başkanlığı’nın koordine ettiği 800’ün üzerinde projenin olduğuna dikkat çeken Bakan Bolat, daha sonra şunları söyledi: “Yüzbinlerce kişi savunma sanayinde teknolojide bilişim alanında çalışıyor. Beyin gücümüzle iftihar ediyoruz. Daha alacak çok mesafelerimiz var. TEKNOFEST Türkiye’nin teknolojide havacılıkta ve savunma sanayindeki elde ettiği başarının simgesi haline geldi.”
Adana Ticaret Bakanı Bolat: “Yazılım teknolojisinde 3.5 milyar dolar ihracatı olan bir ülkeyiz” Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Son 20 yılda teknoparklarımızın sayısı 3’ten 102’ye çıktı. Teknoloji merkezlerimizin sayısı bin 600’ü aştı. Türkiye artık teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna ulaştı. Yazılım teknolojisinde 3,5 milyar dolar ihracatı olan bir ülkeyiz" dedi. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, ikinci gününde de Adana Havalimanı’nda devam ediyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da festival alanına geldi. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından karşılanan Bolat, önce stantları inceledi daha sonra proje yapan öğrencilerle görüşüp hatıra fotoğrafı çektirdi. Bolat, son olarak da Türk Yıldızları’nın gösterisini izledi. “Savunma sanayinde başarı sergilendi” Ardından gazetecilere konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TEKNOFEST’in çok önemli bir havacılık festivali olduğunu belirterek, “Son 20 yılda teknoparklarımızın sayısı 3’ten 102’ye çıktı. Teknoloji merkezlerimizin sayısı bin 600’ü aştı. Türkiye artık teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna ulaştı. Yazılım teknolojisinde 3,5 milyar dolar ihracatı olan bir ülkeyiz. Biz ticaret bakanlığı olduğumuz için yazılım ihracatçılarını da destekliyoruz. Savunma sanayine baktığımızda büyük bir başarı sergilendi” ifadelerini kullandı. “TEKNOFEST simge haline geldi” Savunma Sanayi Başkanlığı’nın koordine ettiği 800’ün üzerinde projenin olduğuna dikkat çeken Ticaret Bakanı Ömer Bolat, daha sonra şunları söyledi: “Yüzbinlerce kişi savunma sanayinde teknolojide bilişim alanında çalışıyor. Beyin gücümüzle iftihar ediyoruz. Daha alacak çok mesafelerimiz var. TEKNOFEST Türkiye’nin teknolojide havacılıkta ve savunma sanayindeki elde ettiği başarının simgesi haline geldi.”
İstanbul Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Boğaz’daki gemi kazasına ilişkin açıklama: "Gemilerde maddi hasar meydana geldi" Üsküdar açıklarında Batum’dan Suudi Arabistan’a seyreden 80 metre boyundaki ‘AYED 1’ isimli kuru yük gemisi ile İspanya’dan Batum’a seyreden 180 metre boyundaki ‘BUNUN ACE’ isimli dökme yük gemisi çarpıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından kazaya ilişkin yapılan açıklamada, "Meydana gelen olayda, gemilerde sadece maddi hasar meydana gelmiş olup olay takip edilmektedir" denildi. Batum’dan Suudi Arabistan’a seyreden 80 metre boyundaki ‘AYED-1’ isimli kuru yük gemisi ile İspanya’dan Batum’a seyreden 180 metre boyundaki ‘BUNUN ACE’ isimli dökme yük gemisi Üsküdar açıklarında çarpıştı. "Gemiler, Ahırkapı Demir Bölgesi’ne çekilecek" Kazanın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, "Batum’dan Suudi Arabistan’a seyreden 80 metre boyundaki AYED 1 isimli kuru yük gemisi ile İspanya’dan Batum’a seyreden 180 metre boyundaki BUNUN ACE isimli dökme yük gemisinin Üsküdar önlerinde birbirine sürtmesi nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait KURTARMA-2, KURTARMA-5 ve MEHMETÇİK Römorkörlerimiz ile KEGM-4 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz olay yerine ivedilikle yönlendirilmiştir. Gemiler, Ahırkapı Demir Bölgesi’ne çekilecektir. Meydana gelen olayda, gemilerde sadece maddi hasar meydana gelmiş olup olay takip edilmektedir. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kurtarma-2, Kurtarma-5 ve Mehmetçik Römorkörleri ile KEGM-4 hızlı tahlisiye botu olay yerine sevk edildi. Gemilerin Ahırkapı Demir Bölgesi’ne çekileceği öğrenildi" ifadeleri kullanıldı.