ASAYİŞ - 03 Eylül 2024 Salı 11:51

İstanbul’da 150 milyon liralık kaçak ilaç ele geçirildi

A
A
A
İstanbul’da 150 milyon liralık kaçak ilaç ele geçirildi

İstanbul’da ilaç kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 150 milyon lira olan toplam 72 bin 761 kutu kaçak ilaç ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık suçlarının işlenmesinin önlenmesine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda, Türkiye’ye girişi ve satışı yasak olan ilaçları tedarik ederek piyasaya sürecekleri tespit edilen şahısların, kaçak ürünleri Fatih’teki bir adreste depoladığı belirlendi. Adrese yapılan operasyonda 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.  Adreste yapılan aramada ise, piyasa değeri yaklaşık 150 milyon lira olan kanser, şeker ve böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılan toplam 72 bin 761 kutu kaçak ilaç ele geçirildi. Yakalanan şahıslar hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenilirken ele geçirilen kaçak ilaçlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde sergilendi.

Erhan Can - Salih Emre Kaşkaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun 25. Uluslararası Kuşdili Festivali Coşkuyla Gerçekleşti Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy köyünde, 25. Uluslararası Kuşdili Festivali renkli görüntülerle kutlandı. Kuşköy İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen festivale, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, çevre ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde konuşan Islık Dili Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Başkan, yörede haberleşmede kullanılan ıslık dilinin önemine değindi. Başkan, “Her yıl düzenlediğimiz ıslık dili festivali ile amacımız bu kültürü yaşatmak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Dernek olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinde de ıslık dili tanıtım günleri düzenliyoruz. Islık dili, bölgemiz için ve ülkemiz adına önemli bir kültürel değerdir. UNESCO’nun, 7 Aralık 2017 tarihinde ıslık dili kültürünü ’Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alması büyük bir başarıdır,” dedi. Zorlu coğrafya ıslık dilini ortaya çıkardı Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ise köydeki insanların zorlu coğrafi şartlar nedeniye ıslık diliyle haberleşmeyi tercih ettiğini belirtti. Vali Serdengeçti, “Canlılar arasında çeşitli haberleşme yöntemleri var. Bu bölgede frekansı düşük sesler yerine, yüksek tiz seslerin duyulabilmesi için ıslıkla haberleşme geliştirilmiş. Belki dünyada 100’den fazla konuşulmayan dil var” dedi. Festivalde, en iyi ıslıkla haberleşme yarışması büyük ilgi gördü. Yaklaşık 300 metre uzaklıktaki arkadaşlarıyla haberleşmeye çalışan katılımcılar arasından kadınlarda Esma Kodalak, erkeklerde ise Ahmet Köçek birinci olarak madalya kazandı. Festival, konserlerle sona erdi.