EKONOMİ - 24 Eylül 2024 Salı 12:51

Huawei Connect 2024’te yapay zekanın geleceği konuşuldu

A
A
A
Huawei Connect 2024’te yapay zekanın geleceği konuşuldu

Huawei Cloud CEO’su Zhang Ping, Huawei Connect 2024’te açıklamalarda bulundu. Ping, "Şirketlerin, gereksinimlerine uygun yapay zekaya özgü bulut altyapısı oluşturmaları gerekiyor" dedi.



Huawei Connect 2024’te, Huawei Cloud CEO’su Zhang Ping’an ’Bulut ile Gelişin: Yapay Zeka ile Endüstrileri Yeniden Şekillendirmek’ başlıklı bir açılış konuşması yaptı. Zhang, işletmelerin akıllı çağdaki fırsatları yakalaması ve rekabet avantajları oluşturmak için yapay zekayı kullanması gerektiğini belirtti. Zhang, "Önemli olan, şimdi yapay zekaya özgü bir zihniyet benimsemektir" dedi.



Ping, "İlk olarak, işletmeler yapay zekayı aktif olarak benimsemeli, endüstri senaryolarını açmalı ve kurumsal yapay zeka platformları geliştirmelidir. Bu, yapay zekanın ana işlerine hizmet etmesini sağlayacaktır. Bugün, Huawei Cloud Pangu Modelleri 30’dan fazla sektörde ve 400 senaryoda uygulanmıştır. İkincisi, yapay zekanın bilgi işlem gücü kritik önem taşıyor. Şirketlerin, gereksinimlerine uygun yapay zekaya özgü bulut altyapısı oluşturmaları gerekiyor" dedi.



Zhang Ping, "CPU’lar, NPU’lar, DPU’lar ve bellek dahil olmak üzere tüm kaynakları birbirine bağlamak ve havuzlamak için CloudMatrix’i resmi olarak piyasaya sürdü. Bu, monolitikten matris hesaplamaya doğru bir evrime işaret ediyor. CloudMatrix, her şeyin bir havuzda toplanabildiği, eşlerarası ve bir araya getirilebildiği, işletmelere bol miktarda yapay zeka bilgi işlem gücü sağlayan yapay zekaya özgü bir bulut altyapısından oluşur. Üçüncü olarak, veri kalitesi yapay zeka modellerinin etkinliğini belirler. Verilerin yapay zekaya daha iyi hizmet etmesini sağlamak için bilgi merkezli veri temelleri oluşturmamız gerekiyor. Huawei Cloud, müşterilere yapay zeka odaklı ve bilgi merkezli veri temelleri sağlamak için DataArts’ı tamamen yükseltti. Güncellenen özellikler arasında yapay zeka+veri yakınsama motorları, veri geliştirme ve yönetişimi, bilgi hizmetleri ve yapay zeka+veri uygulama etkinleştirme hizmetleri yer alıyor. Dördüncü olarak, iş uygulamalarına dayalı uygun yapay zeka modelleri oluşturun. Daha büyük modellerin daha iyi olduğu yanılgısından vazgeçmeliyiz. Tüm ihtiyaçların tek bir vakıf modeliyle karşılanması mümkün değildir. Pangu Modelleri 5.0, milyarlarca, on milyarlarca, yüz milyarlarca ve trilyonlarca parametre ile farklı boyutlarda mevcuttur. Pangu modellerinin eksiksiz serisi, neredeyse tüm iş uygulaması ihtiyaçlarını karşılar" ifadelerini kullandı.



Huawei Yönetim Kurulu Direktörü ve Kalite, İş Süreci ve BT Yönetimi Bölümü Başkanı Tao Jingwen, şirketin dijital dönüşüm yolculuğunu anlattı. Tao Jingwen, "Huawei, üç katmana, beş aşamaya ve sekiz adıma ayrılabilen bir metodoloji geliştirmiştir. Bu üç katman; akıllı işletmenin yeniden tanımlanması, yapay zeka modeli geliştirme ve sunma ve akıllı uygulamaların sürekli optimizasyonudur. Bu beş aşama; uygun senaryoların belirlenmesi, süreçlerin yeniden şekillendirilmesi, kurumların dönüştürülmesi, kurumsal verilerin optimize edilmesi ve yapay zeka uygulamalarının benimsenmesidir" dedi.



Huawei Cloud CTO’su Bruno Zhang, Huawei Cloud’un veri merkezlerini, altyapıyı ve bulut hizmetlerini yeniden şekillendirmek için yapay zekadan nasıl yararlandığına ilişkin görüşlerini sundu. Bruno Zhang, ayrıca, endüstrilerde zekayı hızlandırmak için tasarlanmış yapay zekaya özgü bir bulutun inşasına değindi. Bruno Zhang tarafından tanıtılan "1+N" Pangu asistan sistemi, bulut hizmeti etkileşiminde yeni bir döneme işaret ediyor. Sistem, Pangu Doer ve Pangu modellerinin bulut hizmetlerini geliştirmek ve özel yapay zeka ile verimliliği artırmak için senaryoya özgü veriler, bilgi birikimi ve uygulamalar kullanılarak eğitildiği ürün Ar-Ge, veri analitiği, güvenlik ve ofis işbirliğindeki sayısız kullanım durumunu içeriyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli TTSO Başkanı Coşkun, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüştü Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen iş dünyası istişare toplantısına katıldı. Coşkun, toplantının ardından TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelerek odanın sorunlarına dair bilgilendirmede bulundu. TTSO tarafından yürütülen çalışmalar ve yapılması planlanan projelere ilişkin TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na bilgi aktardıklarını belirten Hasan Hüseyin Coşkun, “Üyelerimizden gelen talep ve öneriler ile yaşanan sıkıntılar, bölgemize ve üyelerimize fayda sağlayacak çalışmaları Hisarcıklıoğlu’na aktardık. Yine 9 yıldır devam eden, aynı zamanda Meclis Başkan Vekilimiz Celal Ataş’ın Başkanlığını yürüttüğü, yaklaşık 58 girişimci sanayi esnafımızın üyesi olduğu Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin yaşadığı sorunların çözümü için gerekli desteğin verilmesi talebini dile getirdik. Özellikle hizmet sektörü başta olmak üzere ilimizde kamu kaynaklarının ve kamu kurumları tarafından yürütülen proje ve hizmetlerde yerel üyelerimizin dikkate alınması son zamanlarda yoğun göç veren ilimizin gençlerinin istihdam edilmesinin Tunceli’nin gelişmesinde önemli katkıları olacağını dile getirdik’’ dedi. Coşkun, yoğun programına rağmen kendilerine vakit ayıran TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.
Sivas Bakan Memişoğlu: “Ülke olarak daha çok çalışıp daha çok üreteceğiz” Sivas’ta bir okulun temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Ülke olarak daha çok çalışacağız daha çok üreteceğiz daha güçlü olacağız ve birlikte hareket edeceğiz” dedi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu bir dizi programlara katılmak üzere Sivas’a geldi. Bakan Memişoğlu, kent merkezinde hayırsever iş adamı Hulusi Şahin tarafından yaptırılacak olan Bekir-Latife Şahin İlkokulu binasının temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Memişoğlu, birlikte olunduğu sürece üstesinden gelinmeyecek hiçbir sorunun olmadığını ifade etti. Bakan Memişoğlu, okul açılışında bulunmaktan onur duyduğunu söyleyerek, “Selçuklu’nun baş şehri Osmanlı’nın merkez vilayeti kadim şehrimiz Sivas’ta böyle güzel bir açılışta bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum. Şu anda yaptığımız en önemli yatırım, geleceğe yatırım yapıyoruz. Buraya isimlerini verdikleri anne ve babalarından Allah razı olsun. Böyle evlat yetiştirdikleri için mekanları cennet olsun. Biz artık ülke olarak daha çok çalışacağız daha çok üreteceğiz daha güçlü olacağız ve birlikte hareket edeceğiz. Birlikte olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok” dedi. “Geleceğe yatırım çok önemli” Geleceğe yatırımın çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Memişoğlu, “ Bugün baktığımız zaman maalesef dünyada birçok vahşeti ve kötülüğün olduğunu görüyoruz. Eğer bizler çalışıp üretirsek bu kötülüğe üstünlük sağlar ve iyiliği dünyaya hakim kılarız diye düşünüyorum. Bunun için geleceğe yatırım çok önemli. Ben bu okulda çocuklarımızın en değerlilerimizi emanet edeceğimiz ve 30 yıl ilkokul öğretmenliği yapmış bir annenin evladı olarak bütün öğretmenlerimizden Allah razı olsun. Onların emeklerine çok teşekkür ediyorum. Hakları ödenmez. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan bütün öğretmenlere ve eğitim camiasına teşekkür ediyorum” diye konuştu. İş adamı Hulusi Şahin, okumanın cehaletten kurtulmak olduğuna değinerek, " Böyle bir coşkuyu görünce hiç durmadan okul temeli atası geliyor insanın. Çocuklarımızla bir arada olmak çok güzel. Aslında okumak; cehaletten kurtulmak, gelişmek, büyümek, öğrenmek demektir. Biz burada bir okul temeli atmıyoruz. Biz burada devletimizi ileriye taşıyacak çocuklarımızın temelini atıyoruz” şeklinde konuştu. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ise okulun hayırlara vesile olmasını diledi. Konuşmaların ardından ilkokulun temeli atıldı.
Ankara Güvenli ödeme sistemi 27 Eylül Cuma günü zorunlu hale geliyor Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği tarafından kurulan Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül Cuma tarihi itibarıyla ikinci el motorlu taşıt alım satımlarında zorunlu olacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada nakit, havale veya EFT gibi yöntemlerle gerçekleştirilen alım satımlar için taşıt bedeli Güvenli Ödeme Sistemine aktarılmadan noterliklerde devir işlemi yapılmayacağı bildirildi. Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği tarafından kurulan Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül 2024 Cuma günü itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımlarında zorunlu hale gelecek. Açıklamada, bu tarihten itibaren nakit, havale veya EFT gibi yöntemlerle gerçekleştirilen alım satımlar için taşıt bedeli Güvenli Ödeme Sistemine aktarılmadan noterliklerde devir işlemi yapılmayacağı belirtildi. Noterlerde yoğunluk yaşanmaması ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına, noterlere gidilmeden önce yapılması gerekenler şu şekilde ifade edildi: “Satıcının, sisteme giriş yaparak kendisine, alıcıya ve taşıta ilişkin bilgileri sisteme kaydetmesi. Alıcının, SMS veya e-posta yoluyla kendisine gönderilen referans numarasını kullanarak sisteme giriş yapması ve satıcı tarafından girilen bilgileri onaylaması. Sistemde kayıtlı hesap numarasına taşıt bedelini transfer etmesi, gerekmektedir.”