ÇEVRE - 22 Eylül 2024 Pazar 12:09

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çevre temizliği farkındalık etkinliğine katıldı

A
A
A
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çevre temizliği farkındalık etkinliğine katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ‘Dünya Temizlik Günü’ sebebiyle Sultanbeyli’nde çevre temizliği etkinliğine katıldı. Bakan Bak, “Cam kırıkları orman yangınlarının en büyük sebeplerinden bir tanesi” dedi.


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Sultanbeyli Belediyesi tarafından Aydos Ormanı’nda düzenlenen çevre temizliği farkındalık etkinliğine katıldı. Bakan Bak, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş ve beraberindeki çocuklar ile birlikte Aydos Ormanı’nda çevre temizliği yaptı. Çocuklarla çöp toplayan Bakan Bak, “Cam kırıkları orman yangınlarının en büyük sebeplerinden bir tanesi. Bırakılan her bir cam kırığı güneş ışığında belli süre ısındıkça ve yandıkça nem oranı düşmüş ormanlardaki yangının başlangıcı olabiliyor” ifadelerini kullandı.



“Toplumun duyarlı olması gerekiyor”


Etkinlik sonrasında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “İnsan öyle bir varlık ki yaptığı şeylerden keyif almalı ve onları hafızasına yerleştirebilmeli. Bu vicdanı, sorumluluğu ve gönüllülük esasını yerleştirmek istiyoruz. Gerçekten gençlerimize bu bilincin verilmesi gerekiyor. İnanıyoruz, onlar bu noktada istekli ve arzulu. Toplumun duyarlı olması gerekiyor. Yanımızdaki arkadaşımızı uyarmamız gerekiyor. Bırakılan her çöpün sonrasında doğuracağı sonuçları başta çevre ve diğer hususlarda önemli olduğunu ifade etmek gerekir” şeklinde konuştu.



“Çocukların bilincinin oluşması açısından önemli”


Bakan Bak, “Güzel bir etkinlikti bence, çocuklar heyecanlıydı. Çocukların bilincinin oluşması açısından önemliydi. Kendilerinin çöp toplaması ve o bilinci görmeleri önemli. Burası geldiğimizde çok kirliydi ve temizleyerek bir noktaya getirdik" diyerek çevre temizliği konusunda bilincin artırılması gerektiğinin altını çizdi.



Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çevre temizliği farkındalık etkinliğine katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Uluslararası Fethiye Spor Festivali Koordinasyon Toplantısı yapıldı 6-27 Ekim 2024 tarihleri arasında Fethiye’de yapılacak olan Uluslararası Fethiye Spor Festivali Koordinasyon Toplantısı Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş başkanlığında ilgili kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleşti. 6-27 Ekim 2024 tarihleri arasında ilçede gerçekleştirilecek olan Uluslararası Fethiye Spor Festivali için koordinasyon toplantısı, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş başkanlığında yapıldı. Toplantıya çeşitli kurum amirleri ve kurum müdürleri katıldı. Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, festival kapsamındaki etkinliklerin organizasyonu, uluslararası katılımcılar, güvenlik önlemleri, ulaştırma ve konaklama hizmetleri gibi konular detaylı bir şekilde görüşüldü. Ayrıca, spor etkinliklerinin çeşitliliği ve yerel halkın katılımının artırılması için öneriler paylaşıldı. Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, festivalin Fethiye’nin tanıtımı açısından büyük bir fırsat olduğunu belirterek, tüm kurumların işbirliği içerisinde bu önemli etkinliği en iyi şekilde hazırlamaları gerektiğini vurguladı. Toplantı sonunda katılımcılar, festival sürecindeki sorumlulukları ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Uluslararası Fethiye Spor Festivali’nin, sadece spor alanında değil, turizm ve kültürel etkinlikler açısından da ilçeye önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
Antalya Kepez Belediyesi, Ay Deresi ıslah çalışmasıyla sel baskınlarına ‘dur’ diyecek Kepez Belediyesi tarafından, Ay Deresi Havzası’nın Güneş Mahallesi’nde kapalı olan çıkış noktasının yatağında, yağmur suyu taşkınını önlemek amacıyla 225 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde su tahliye kanalı inşa ediliyor. Antalya’nın Kepez ilçesinde 12 Şubat tarihinde yaşanan sel felaketinde en fazla hasar gören yerleşim yerlerinden biri de Güneş Mahallesi oldu. Afet, mahallede en çok 6051 Sokak ve çevresinde maddi hasara yol açmıştı. Bölgede binaların zemin katları yağmur suyuyla dolarken bu sokak, Düden Çayı’na dökülen Ay Deresi Havzası’nın başladığı yer olarak biliniyor. Bu noktada dere yatağının olmaması, şiddetli yağışlarda bölgede su taşkınlarının yaşanmasına neden oluyordu. Kepez Belediyesi, öncelikle dere yatağında bulunan 14 evi koruma amaçlı olarak, can ve mal kayıplarını önlemek amacıyla kaldırdı. Yağışlar başlamadan bitirilecek Yaklaşan kış mevsimi öncesi Fen İşleri Müdürlüğü, bölgede iş makineleriyle 225 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğindeki kanalın yapımını başlattı. Sonbahar yağmurları başlamadan bitirilmesi planlanan su tahliye kanalı, Şehit Ömer Halis Demir Caddesi’nde yer alan Ay Deresi’ne bağlanacak. Bu çalışma ile bölgede biriken yağmur suyu, Ay Deresi vasıtasıyla Düden Çayı’na aktarılacak. Kepez Belediyesi, kanalın inşa edildiği alanın çevresinde de yeşillendirme çalışması gerçekleştirecek. İmar planında yeşil alan olan ve uzun yıllar atıl halde kalan arazi, plandaki kullanımına uygun şekilde parka dönüştürülecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, yeşil alan düzenlemesinin yapımına, kanalın inşası tamamlandıktan sonra başlayacak. Sorunun çözümü için çalışma başlatıldı Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ay Deresi’nin bölgede yağmur suyunun tahliyesinde önemli bir rol oynadığını belirterek “12 Şubat’ta yaşadığımız sel felaketi acısının tekrarlanmaması için yapılması gereken çalışmaları hızlı bir şekilde başlattık. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle ihtiyaç olan bölgelerde su drenaj kanalı yapıyoruz. Devlet Su İşleri’nin katkısıyla ilçemizin ortasından geçen su tahliye kanalını atıklardan, çöplerden temizliyoruz. Ay Deresi, ilçemizin doğu yakasında yağmur suyunun tahliyesinde önemli bir rol oynuyor. Bu derenin, Güneş Mahallesi’ndeki çıkış noktasındaki yatağı kapalıydı. Bu nedenle bölgede şiddetli yağışlarda su taşkınları yaşanıyordu. Bu sorunu çözmek amacıyla Ay Deresi’nin çıkış yatağını açıyoruz. Uzunluğu 225, genişliği 4 metre olan su tahliye kanalı inşa ediyoruz. Bu çalışmamız, hem su taşkınlarının önlenmesine hem de bölgenin planlı şekilde şehirleşmesine katkı sağlayacak” dedi.