SPOR - 03 Ekim 2024 Perşembe 19:45

Galatasaray’da 6 değişiklik

A
A
A
Galatasaray’da 6 değişiklik

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları Kasımpaşa müsabakasının 11’ine göre RFS karşısında 6 değişiklik yaptı.

UEFA Avrupa Ligi’nin 2. haftasında Galatasaray deplasmanda Letonya ekibi RFS ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları Kasımpaşa maçının 11’ine göre RFS karşında 3 değişiklik yaparken, 4-4-2 olan oyun sistemi yerine de tek forvetli sisteme döndü.

Buruk; Fernando Muslera, Elias Jelert, Victor Nelsson, Kerem Demirbay, Roland Sallai ve Victor Osimhen’in yerine Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Lucas Torreira, Dries Mertens ve Barış Alper Yılmaz’a görev verdi. Sahaya kaptan olarak Mauro Icardi çıktı.

Sarı-kırmızılılarda kaleci Fernando Muslera kırmızı kart cezasından dolayı, Macar futbolcu Roland Sallai UEFA listesinde olmadığı için kadroda yer almadı. Takımla yeni antrenmanlara başlayan Faslı futbolcu Hakim Ziyech de Letonya’ya götürülmedi.

Öte yandan Kaptan Fernando Muslera cezalı olmasına rağmen takımını yalnız bırakmadı ve tribünden destekledi.

Galatasaray’ın 11’i

Sarı-kırmızılılar müsabakaya; Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi 11’i ile başladı.

Yedeklerde ise, Batuhan Şen, Atakan Ordu, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu, Elias Jelert, Victor Nelsson, Yusuf Demir, Michy Batshuayi, Halim Ayaz Yükseloğlu, Berat Luş, Efe Akman ve Metehan Baltacı bekledi.

Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Jose Mourinho’dan 4 değişiklik Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında Hollanda ekibi Twente ile deplasmanda oynadıkları maçta, Antalyaspor müsabakasının 11’ine göre 4 değişiklik yaptı. UEFA Avrupa Ligi’nin 2. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Hollanda ekibi Twente ile karşılaşıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Süper Lig’de son oynadıkları Antalyaspor maçının 11’ine göre 4 değişikliğe gitti. Defansta Çağlar Söyüncü’nün yerine Rodrigo Becao, orta sahada İsmail Yüksek’in yerine Fred görev aldı. Mourinho, hücumda ise Allan Saint-Maximin ve Edin Dzeko’nun yerine İrfan Can Kahveci ile Youssef En-Nesyri’ye şans verdi. 3 eksik Sarı-lacivertlilerde hafif sakatlıkları bulunan kaleci İrfan Can Eğribayat ile Çağlar Söyüncü’nün yanı sıra, Avrupa Ligi ilk haftasında Union Saint-Gilloise ile oynanan maçta kırmızı kart gören Bright Osayi-Samuel kadroda yer almadı. İrfan’ın yerine kadroya genç kaleci Ömer Bircan Camcı dahil edildi. Bartuğ Elmaz, Filip Kostic, Levent Mercan, Oğuz Aydın ve Ryan Kent ise UEFA listesinde olmadığı için kadroda yer almadı. Fenerbahçe’nin 11’: Fenerbahçe, Twente karşısına; Dominik Livakovic, Mert Müldür, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde, Fred, Sofyan Amrabat, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Youssef En-Nesyri 11’i ile çıktı. Yedeklerde ise, Ertuğrul Çetin, Ömer Bircan Camcı, Samet Akaydin, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Edin Dzeko, Cengiz Ünder, Cenk Tosun, Yusuf Akçiçek ve Allan Saint-Maximin bekledi.
İstanbul Galatasaray, Letonya’dan 1 puanla döndü Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde Letonya deplasmanda RFS karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla Avrupa Ligi’nde puanını 4 yaptı. UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında Galatasaray, Daugava Stadyumu’nda Letonya ekibi RFS ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar 2-0 öne geçtiği müsabakadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Aslan bu sonucun ardından Avrupa Ligi’nde puanını 4’e çıkardı. Cimbom ilk hafta evinde Yunan takımı PAOK’u 3-1’lik skorla yenmişti. Galatasaray, Avrupa Ligi’nin 3. haftasında 23 Ekim Çarşamba günü İsveç temsilcisi Elfsborg’u ağırlayacak. Dries Mertens 4. golünü attı Sarı-kırmızlılarda ilk golü Belçikalı futbolcu Dries Mertens kaydetti. Müsabakanın 12. dakikasında Yunus Akgün’ün ceza sahası içi sağ tarafından ortasında penaltı noktasının sol tarafında Mauro Icardi’nin kafa vuruşunda kale önünde bulunan Mertens tek dokunuşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru 1-0 yaptı. 37 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki 4. golünü kaydederken, bunların 3’ünü Süper Lig’de, 1’ini Avrupa Ligi’nde attı. Maça 11’de başlayan Dries Mertens, 86. dakikada yerini Yusuf Demir’e bıraktı. Yunus Akgün 3. golünü kaydetti Galatasaray’da ikinci gol, Yunus Akgün’den geldi. Müsabakanın 38. dakikasında Davinson Sanchez’in kendi yarı alanından uzun pasında defansın arkasında sarkan Yunus’un ceza yayının önünde kaleci Ondoa ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 2-0’a getirdi. Bu golle 24 yaşındaki futbolcu bu sezonki 3. kez rakip fileleri havalandırdı. Mücadelede 11’de görev alan Yunus Akgün, 90 dakika sahada kaldı.