SPOR - 20 Temmuz 2024 Cumartesi 12:52

Fenerbahçe, Lugano maçı hazırlıklarını sürdürdü

A
A
A
Fenerbahçe, Lugano maçı hazırlıklarını sürdürdü

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında İsviçre temsilcisi FC Lugano ile 23 Temmuz Salı günü deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe, bu maçın hazırlıklarını bugün sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü.


Can Bartu Tesisleri’nde Teknik Direktör Jose Mourinho yönetiminde ilk 30 dakikası basına açık olarak gerçekleştirilen antrenman; ısınma, koordinasyon ve çabukluk çalışmalarıyla başladı. Ardından iki gruba ayrılan oyuncular 5’e 2 top kapma ve pas çalışmaları yaptı. Antrenman; taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandı.


Sarı-lacivertliler, Lugano ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yarın yapacağı idmanla sürdürecek.



Fenerbahçe, Lugano maçı hazırlıklarını sürdürdü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Sinop ve Hatay çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon’un batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon’un doğusunda yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güneydoğu ve doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı bulutlu 29 İstanbul: Az bulutlu 30 İzmir: Az bulutlu ve açık 35 Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğusu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 36 Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu 35 Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29 Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 (Yağışların; aralıklı ve yerel kuvvetli, doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.) Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 (Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.) Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 36
Hatay Kuş dili konuşarak adeta bülbül gibi şakıyan iki esnaf ilgi odağı oldu Hatay’ın Antakya ilçesinde kuş dili ismini verdikleri dille konuşan Metin Mercan ile Turgut Bülbül, aralarında ettikleri sohbetlerle ve söyledikleri türkülerle dikkat çekiyor. Duyanları gülümseten kuş dili sosyal medyada da ilgi odağı oldu. Antakya ilçesinde bulunan Uzunçarşı’da esnaflık yapan Metin Mercan ve Turgut Bülbül, kendi aralarında kuş dili ismini verdikleri konuşma biçimiyle dikkat çekiyorlar. Çarşıda zaman zaman kuş diliyle sohbet eden, zaman zaman türkü söyleyen Mercan ve Bülbül, çarşının da neşe kaynağı oldu. İlk kez duyanların ilgiyle kulak kabarttığı kuş dili, Hatay Alem isimli sosyal medya platformu muhabiri Bedia Türetken’in yaptığı sokak röportajlarında da sosyal medyada ilgi odağı oldu. Milyonlarca kez izlenen Mercan ve Bülbül arasındaki kuş dili sohbeti, duyanları tebessüm ettirdi. "Kuş dilini ilk kez duyanlara garip gelebilir çünkü farklı bir dildir" Öğrendiği kuş diliyle şarkılar söyleyen Turgut Bülbül, ilk kez duyanların garipsediğini belirterek, "Kuş dili, Hatay’ın geleneksel bir dilidir. Bu kuş dilini bilenler, Türkiye’de değil, Avrupa’da değil, dünyada geçerli bir dildir. Uzunçarşı’da kuş dili bilen kişi sayısı çok azdır. Çarşıda Metin Mercan abimiz biliyor. Abimizin kuş dili konuştuğu zaman ne dediğini anlayabiliyorum. Kendi de benim dediklerimi anlıyor. Kuş dilini ilk kez duyanlara garip gelebilir çünkü farklı bir dildir. Normalde kuş dili öğrenilemeyecek bir dil değildir. Ben kuş dilinde şarkı da söylerim ve her şeyini söylerim. Bizim mahallede kuş dilini bilen çok insanlarımız var" dedi. "Her kelimenin sonuna ’fe, fa’ getirdiklerini fark ettim ve anlamaya başladım" Kuş diliyle yaptığı sokak röportajları sosyal medyada milyonlarca kez izlenen muhabir Bedia Türetken, kendisinin de zamanla kuş dili öğrendiğini söyleyerek, "Sokakta röportaj yapıyordum. Beyefendiler aralarında bu dili konuşuyorlardı. Ben de merak ettim ve onlarla röportaj yaptım. İlk başlarda hiçbir şey anlamadım. Çünkü aşırı garipsedim. Sonra her kelimenin sonuna ’fe, fa’ getirdiklerini fark ettim. Anlamaya başladım. Konuşmayı denedim ve konuştum" şeklinde konuştu. "Her insan bu dili bilmez, ilk kez duyanlara tuhaf geliyor " Kuş dilinin Antakya ilçesine özgü bir dil olduğunu ifade eden Metin Mercan ise ilk duyanlara tuhaf geldiğini belirterek, "Bu konuştuğum dil, kuş dilidir. Antakya’da 50 yıl önce ailelerimiz bu dili konuşuyorlardı. O zamanlarda biz aile olarak serçe dilini öğrendik. Antakya’da belki 100 kişi kuş dili konuşmayı bilir. Bu arkadaşımız büyüklerinden görüp ve öğrenmiş. Her insan bu dili bilmez, insanlara tuhaf geliyor. Bu dilin ne olduğunu sorunca kuş dili diyoruz. Yabancı bir kelime kullanmıyoruz. Bu dili konuşunca hem komik oluyor hem de sevgi oluyor yoksa Türkçemiz gayet çok güzel" ifadelerini kullandı.
Erzurum Erzurum’da bir halk otobüsünde fenalaşan kadını şoför acile servise yetiştirdi Erzurum’da halk otobüsüne bindikten kısa bir süre sonra fenalaşan kadına önce araçtaki yolcular yardım etti. Daha sonra durumu kötüleşen kadını araç şoförü hastane acilinin kapısına kadar götürdü. Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde G1 hattında çalışan 25 H 0125 plakalı halk otobüsü, Atatürk Üniversitesi Kampüsü içinde seyir ederken, araç içinde bir anda hareketlilik başladı. Araç kamerası tarafında da dakika dakika kaydedilen görüntülerde çocuğu ile birlikte seyahat eden bir kadın aniden rahatsızlandı. Diğer yolcular tarafından yardımına koşulan kadının daha fazla rahatsızlanması üzerine aracın yönü en yakındaki Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne çevrildi. Halk otobüsü şoförü Murat Kamacı, kadının rahatsızlanmasının en başından itibaren kontrol merkezi ile sürekli iletişim halinde kalarak, rahatsızlanan kadını acil servis önüne kadar götürdü ve sağlık görevlilerine teslim etti. Halk otobüsü şoförü Murat Kamacı, yaptığı davranışın asla kahramanlık olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Kadın yolcumuzun rahatsız olduğunun ifade edilmesinden sonra aracı durdurdum ve bir durum değerlendirmesi yaptık. Kontrol merkezine de haber vererek aracı yakındaki hastanenin acil servisine doğru çevirdim. Diğer yolcular da bu yönde talepte bulundu. Yaptığımız şey bir vatandaşlık ve insanı görevidir. Asla bir kahramanlık olarak değerlendirilemez. Yolcumuzun sağlık durumunun iyi olduğunu da öğrendik. Buna sevindim.” dedi.