ASAYİŞ - 11 Eylül 2024 Çarşamba 03:10

Fatih’te şüpheli şahıs polise ateş açtı

A
A
A

 İstanbul Fatih’te akşam saatlerinde polis ekiplerinin ihbar üzerine gittiği iş yerinde şüpheli bir şahıs polis ekiplerine ateş açtı. Olayda şans eseri ölen veya yaralanan olmazken ateş açan şahıs polis ekiplerine teslim oldu.

Olay, saat 23.00 sıralarında Fatih, Haseki Sultan Mahallesi, Suphi Paşa Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre bir iş yeri ile ilgili ihbar gelmesi üzerine Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı motorlu yunus timleri olay yerine gitti. Polis ekipleri o sırada iş yerinde bulunan 2 kişiden kimliklerini istedi. V.B. isimli şahıs polis ekiplerine kimliğini vermek istemedi. Daha sonra ise silahıyla ateş açtı. Polis ekipleri kendilerine yapılan saldırıya silahla ateş açarak karşılık verdi. Telsizden destek ekip istenmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Polis ekiplerinin uyarıları sonrası ateş açan şahıs bir süre sonra teslim oldu. Olayda ölen veya yaralanan olmadı.

Şahsın gözaltına alınması sonrası olay yerinde Özel Harekat polisleri geniş güvenlik tedbirleri aldı. Aynı zamanda polis ekipleri çevrede incelemelerde bulunarak kamera görüntülerini aldı ve mahalle sakinlerinden bilgi topladı. Polis ekiplerine silahıyla ateş açan V.B.'nin cinayetten aranması olduğu ve sahte kimlik taşıdığı öğrenildi. Gözaltına alınan 2 şahıs ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Yaşanan olay çevredeki vatandaşların cep telefonu görüntülerine yansıdı. Görüntülerde şüpheli şahsın silahıyla polis ekiplerine direndiği, ardından ise polis ekiplerinin uyarısı sonrası teslim olduğu görüldü. Yaşanan olayla ilgili polis inceleme başlattı. 

Ahmet Uzun

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Şehrin hafızası AKM eski günlerine dönüyor Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehirde binlerce kişinin hatırasını taşıyan Adapazarı Kültür Merkezi’nin (AKM) kültür ve sanat etkinlikleri ve hizmet konusunda eski aktif günlerine döndürüleceğini açıklayarak, “Şehrin hafızasını taşıyan, vatandaşımızın hatıralarını süsleyen AKM’yi yeniden kültürün, sanatın, edebiyatın, tiyatronun adresi haline taşıyacağız. Gerekli işlemleri kısa süre içerisinde başlatıyoruz” dedi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehrin kültür hafızası AKM’yi yeniden sanatın merkezi haline getireceklerini açıkladı. Alemdar, şehrin merkezindeki Atatürk Bulvarı geçişinde yer alan AKM’yi yeniden Büyükşehir bünyesine aldıklarını ifade ederek, gerçekleştirecekleri bakım, onarım ve yenileme işlemlerinin ardından eski günlerine geri döndüreceklerini belirtti. Başkan Alemdar, gerekli işlemleri yaptıktan sonra tiyatro, konferans ve etkinlik salonlarının yeniden aktif edileceğini ve AKM’nin yine eskiden olduğu gibi her gün yüzlerce misafirini ağırlamaya devam edeceğini söyledi. “Şehrin hafızası o günlere geri dönecek” Mekan için ’şehrin hafızası’ ifadesini kullanan Alemdar, "Şehrin hafızasını taşıyan, bir zamanlar kültür ve sanatın kalbi olan AKM yeniden Sakaryalıların hizmetinde olacak. AKM’nin yeni dönem kültür sanat etkinliklerinin adresi haline gelecek. Bir zamanlar kültürün, sanatın, edebiyatın, tiyatronun kalbi olan bu mekânı eski renkli günlerine döndürmek için gerekli planları yaptık" dedi. “Hatıraların başrolünde hep AKM var” Başkan Alemdar, “AKM’yi kısa süre önce Büyükşehir bünyesine dahil ettik. Sakarya’da yaşayan binlerce kişinin hatıralarını süsleyen bir mekân burası. Şehrin geçmişini, hatıralarını, hafızalarda kalan güzel günlerin başrolünde biliyoruz ki AKM hep var. Bu yüzden harekete geçtik ve süreci en hızlı şekilde tamamlayarak kültürel etkinliklerin, sinema günlerinin merkezini yeniden AKM yapmak istiyoruz” diye konuştu. “AKM’nin üst katı gençlerin olacak” AKM’nin en üst katında gençlerin ders çalışabilecekleri ve rahat vakit geçirebilecekleri bir ortam oluşturmak için yeni bir çalışma başlattıklarını da ifade eden Başkan Alemdar, “Bu konuda gençlerimizin talepleri oluyordu. Şehir Kütüphanesi için bakanlığımızla birlikte hareket ediyoruz. Ancak bu yeni yatırım tamamlanana kadar AKM’nin üst tarafını da gençlerimiz için hazırlayalım istedik. İnşallah genç arkadaşlarımız için güzel bir çalışmayı hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Samsun Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’ne ziyaretçi akını AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas’ı Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde ağırlayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarımız ve gençlerimiz, öğrendikleri bilgilerle üretecekleri yerli ve milli eserlere Milli Teknoloji Hamlemizi daha ileriye taşıyacaklar” dedi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas’ı Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde ağırladı. Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas’a Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde sürdürdükleri eğitim modülleri hakkında bilgiler aktaran Başkan İbrahim Sandıkçı, Milli Teknoloji Hamlesi ruhuyla kuşanan, geleceğin bilim insanlarını Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde yetiştirmeye devam ettiklerini vurgulayarak, "Canik’imizde Milli Teknoloji Hamlesi’nin özünü kavrayan, geleceğin teknolojilerine yön veren nesilleri yetiştiriyoruz" diye konuştu. Bir kez daha hayran bıraktı Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde öğrenciler için özel olarak oluşturulan keşif alanları, laboratuvarlar ve atölyelerde incelemelerde bulunan Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas ve Başkan İbrahim Sandıkçı, gerçekleştirdikleri incelemelerin ardından Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde yer alan Akıncı TİHA’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. "Teknolojiyi tüketen değil, üreten ve özgün fikirlere sahip nesiller için çalışmaya devam ediyoruz" diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde çocuklara ve gençlere uygulamalı bir şekilde eğitim verdiklerini ifade ederek, “Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzde bilim ve teknoloji alanında eğitimlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bilim ve teknoloji alanında uygulamalı eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri ve sanat aktiviteleriyle çocuklarımızı ve gençlerimizi hem örnek hem de donanımlı bireyler olarak yetiştiriyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz, öğrendikleri bilgilerle üretecekleri yerli ve milli eserlere Milli Teknoloji Hamlemizi daha ileriye taşıyacaklar” şeklinde konuştu. Projelere tam not Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret programa, AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Donbay, Canik Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti Canik İlçe Teşkilat Üyeleri katıldı. AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, beraberindeki heyet ile birlikte ziyaret programı kapsamında, Canik Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (CAMEK), Canik Orman Okulu ve Canik Sıfır Atık Köyü’nde de incelemelerde bulundu.
Konya Konya’da silah kaçakçılarına operasyon: 1 gözaltı Konya’nın Beyşehir ve Çumra ilçelerinde jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalarda ruhsatsız av tüfeği, av tüfeğine ait şarjör, tabanca ve tabancalara ait şarjör ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede, Beyşehir’de jandarma ekiplerinin istihbari çalışmaları neticesinde İ.A.’nın kargo ile nakil belgesiz silah sevkiyatı yapacağı bilgisine ulaşıldı. Kargo şubesinde yapılan aramada İ.A.’ya ait 6 adet av tüfeği, 11 adet şarjör, 7 adet av tüfeği parçası ele geçirildi. Bahse konu olayda ele geçirilen malzemelere el konularak olay ile ilgili adli tahkikata başlandı. Çumra ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü ve Çumra İlçe Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışma sonucunda ise şüpheli A.T. isimli şahsın evinde ve iş yerinde arama yapıldı. Yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet içerisinde torpil, taş ve cam kırıklarının bulunduğu üstten fitilli pet şişe, 108 adet 9 mm tabanca fişeği, 50 adet av tüfeği fişeği, 15 adet kurusıkı tabanca fişeği ele geçirildi. Bahse konu malzemelere el konulurken, A.T. isimli şahıs gözaltına alındı.