GÜNDEM - 11 Ekim 2024 Cuma 13:48

Fatih’te İSKİ’ye ait su borusu patladı: Su metrelerce havaya fışkırdı

A
A
A

Fatih’te BEDAŞ ekiplerinin yaptığı kazı çalışmaları sırasında İSKİ’ye ait su borusunun patlaması sonucu sokağı su bastı. Tazyikli suyun patlayan borudan metrelerce havaya fışkırdığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, bugün öğle saatlerinde Fatih Terazidere Mahallesi Güneş Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre BEDAŞ ekiplerinin cadde üzerinde iş makinesi ile yaptığı kazı çalışmaları esnasında İSKİ’ye ait olan ve yolun altında bulunan su borusu bir anda patladı. Patlayan borudan çevreye yüksek tazyikli su fışkırdı. Metrelerce yükselen tazyikli su çevrede olumsuz etkilere sebep oldu. Fışkıran su nedeniyle park halindeki otomobiller çamurlu su ile ıslandı. Ayrıca yol üzerinden geçmekte olan otomobil sürücüleri zor anlar yaşadı. Patlayan borudan tazyikli suyun fışkırdığı anlar ise vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.

Davut Has

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Yılmaz Büyükerşen ve 4 sanığın yargılandığı ‘Haksız mal edinme’ davası ertelendi Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ve 4 sanığın, yönetici pozisyonunda oldukları vakıfları ile şirketleri hizmeti kötüye kullanma suretiyle zarar uğratarak haksız mal edindikleri gerekçesiyle açılan davanın 2’inci duruşması bilirkişi incelemesi için 7 Şubat tarihine ertelendi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ve beraberindeki 4 sanığın yönetici pozisyonunda bulundukları vakıfları ve şirketleri görevlerini kötüye kullanma suretiyle zarara uğrattıkları, böylelikle de haksız mal edindikleri belirtilmiş, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Büyükerşen ile onun yönetici pozisyonunda bulunduğu vakıf ve şirketlerin yönetici ya da üyeleri olan şüpheliler Ahmet Durmaz, Çetin Kaya ile Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi akademisyenleri Erol Nezih Orhon ve Yavuz Tuna hakkında ‘Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma’ ve ‘Haksız mal edinme’ suçlarından ceza talep edilmişti. Eskişehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2’inci duruşması görüldü. Duruşmada, taraf avukatları katıldı. Duruşmada taraf avukatları dinlendi. Dosyaya yeni bir delil eklenmediği için mahkeme heyeti, bilirkişi incelemesi talebiyle, duruşmayı 7 Şubat tarihine erteledi.