GÜNDEM - 20 Ekim 2024 Pazar 11:20

Esenyurt Belediyesi sağlık hizmetleri ile vatandaşların yanında

A
A
A
Esenyurt Belediyesi sağlık hizmetleri ile vatandaşların yanında

Esenyurt Belediyesi ücretsiz Hasta Nakil Hizmeti ile dar gelirli vatandaşların hastanelere ulaşımını sağlanıyor.


Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Esenyurt’ta, vatandaşlar sağlık hizmetlerine erişmekte zorlanıyor. Sadece bir devlet hastanesi olan ilçede, randevu alamayan hastalar çareyi İstanbul içindeki hastanelere gitmekte buluyor. Esenyurt Belediyesi, dar gelirlilerin yoğun olarak yaşadığı kentte, vatandaşların ulaşımını bünyesindeki hasta nakil araçlarıyla ücretsiz olarak sağlıyor. Her gün sabahın erken saatlerinde işe koyulan belediye ekipleri, kendi imkanlarıyla hastaneye gidemeyen vatandaşları evlerinden alarak, mobil sağlık araçlarıyla İstanbul içindeki sağlık kurumlarına ulaştırıyor. Tedavileri tamamlanan ve taburcu olan hastalar, yeniden evlerine bırakılıyor. Vatandaşlar, hayatlarını kolaylaştıran bu uygulamadan dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkür ediyor.


Sabahın erken saatlerinde çalışmalara başladıklarını söyleyen Esenyurt Belediyesi Hasta Nakil Birim Sorumlusu Aykut Lale, “Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’in öncülüğünde, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımıza hasta nakil hizmeti sunuyoruz. Kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yüzde 40 raporlu engelli hastalarımızı tedavi alacakları hastanelere güvenli bir şekilde ulaştırıyoruz. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımız raporlarını bize iletiyor. Bu doğrultuda başvurularını değerlendiriyoruz. Uygun görüldüğünde nakil hizmetimizi başlatıyoruz. Araçlarımız sabah erken saatlerde hareket ediyor. Vatandaşlarımızı evlerinden alarak hastanelere götürüyor, işlemleri tamamlandıktan sonra tekrar evlerine geri getiriyoruz. Belediye olarak en önemli önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığı” dedi.


Vatandaşlar hizmetten randevu alarak faydalanabiliyor


Randevu sistemiyle verilen bu hizmetten diyaliz hastaları, engelli bireyler ve kanser hastaları; hastane randevusu, emar ve tomografi gibi tüm tedavi işlemlerinde ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Vatandaşlar, en az 1 gün önceden belediyenin 444 0 411 numaralı çağrı merkezini arayarak, Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlanıp randevularını kolaylıkla alabiliyor.



Esenyurt Belediyesi sağlık hizmetleri ile vatandaşların yanında

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Trendyol Süper Lig: NG Sivasspor: 1 - A. Hatayspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Sivasspor evinde Hatayspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 2. dakikada soldan gelişen atakta Rivas’ın ortasında ceza sahası içinde Bomgboye, meşin yuvarlağı Aboubakar’ın önüne indirdi. Aboubakar’ın buruşunda Uğur Çiftçi topu uzaklaştırdı. 20. dakikada Murat Paluli’nin sağdan kanattan ortasında ceza sahası içindeki Turgunbayev’in kafa vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. 25. dakikada Uğur Çiftçi’nin sağ taraftan kullandığı korner vuruşunda kaleci Erce Kardeşler topu yumruklayarak uzaklaştırdı. 43. dakikada Turgunbayev’in soldan kullandığı köşe vuruşunda kale çizgisi önünde bulunan Manaj kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. 1-0 45. dakikada ceza yayında topla buluşan Rivas uzaktan vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1 Hakemler: Mehmet Türkmen, Ceyhun Sesigüzel, Candaş Elbil NG Sivasspor: Nikolic, Camara, Sonko, Murat Paluli, Uğur Çiftçi, Moutoussamy, Charisis, Rodrigues, Pritchard (Turgunbayev dk. 10), Koita, Manaj Yedekler: Ali Şaşal Vural, Menig, Emrah Başsan, Oğuzhan Aksoy, Poungouras, Emirhan Başyiğit, Ziya Erdal, Barış Nazlı Teknik Direktör: Bülent Uygun A Hatayspor: Erce Kardeşler, Ahmet, Kilama, Calvo, Cemali, Görkem Sağlam, Diack, Bamgboye, Pedro, Rivas, Aboubakar Yedekler: Bekaj, Abdulkadir Parmak, Strandberg, Recep Burak Yılmaz, Selimcan Temel, Kerim Alıcı, Cengiz Demir, Oğuzhan Matur, Fernandes, Boutobba Teknik Direktör: Rıza Çalımbay Goller: Maraj (dk. 43)(Sivasspor), Rivas (dk. 45) (Hatayspor) Sarı kartlar: Manaj (Sivasspor), Diack (Hatayspor)
Adıyaman Silvia İtaliano: “Nemrut’a hayran kalmamak elde değil” Adıyaman’ın Kahta ilçesinde kültür turizmi açısından ve ülke ekonomisine, tanıtımına büyük katkı sağlayan Nemrut Dağı’nı ziyaret eden Arjantinli İş İnsanı ve Mimar Silvia F. İtaliano, Nemrut’ta önemli ve anlamlı mesajlar verdi. UNESCO Dünya Kültür Mirası olan 2100 yıllık Kommagene Uygarlığı’nın efsanevi kralı Antiochos Teos’un Nemrut Dağı zirvesinde inşa ettiği anıtsal alanı ziyaret eden Arjantinli İş İnsanı ve Mimar Silvia F. İtaliano, dünya insanlarının okullarda öğrendiği, kitaplarda okuduğu, belgesellerde izlediği medeniyetlerin beşiği ve doğuş yeri olan Mezopotamya’yı görmeleri gerektiğini ifade etti. Silvia İtaliano, “Özellikle Mezopotamya’yı tepeden seyreden 2300 yıl önceki sanatın, mitolojinin, astronominin işlendiği ve günümüze sapasağlam ulaştırılan eserleri kaçırmaması gerekiyor. Arjantin’de ve Güney Amerika’da seyahat imkanı olan, seyahat eden büyük bir potansiyel var. Ben ve arkadaşlarım Nemrut’un, Kommagene’nin ve yukarı Mezopotamya’nın gönüllü tanıtımcısı olacağız. Ülkemizde yazılı ve görsel medyada ‘Geç olmadan görün, kaçırmayın’ diyeceğiz” dedi. İlk yerleşim, ilk tarım, ilkyazı, ilk tekerlek, ilk astronomi ve ilk inançların bu topraklarda hayatımıza girdiğini ifade eden Silvia İtaliano, “Bunların farkında olan herkesin Nemrut’ta, Kommagene’ye, yani Mezopotamya’ya gelmesini şans olarak kabul ediyorum” diye konuştu.
Samsun Başkan Kurnaz: “Emülsiyon üretim tesisi 2025 yılı itibariyle İlkadım’da” Samsun’un İlkadım ilçesinin kırsal mahallerine rahat ve güvenli bir ulaşım sağlamak emülsiyon üretim tesisinin hazırlıkları tamamlandı. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Önümüzdeki sene çok daha güzel işler yapacağız. Üst yapı çalışmaları kapsamında özellikle kırsal mahallelerde ve kent merkezinde yol problemini ortadan kaldırıp ulaşım konforunu artıracağız” dedi. 2025 yılı itibariyle İlkadım da gerçekleştirilecek tüm yatırımların vatandaşların tamamına dokunacağını söyleyen Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Vatandaşımızdan aldığımız vergileri, kuruşu kuruşuna vatandaşımız için kullanıyoruz. İlkadım’ın şimdiye kadar hiç sahip olmadığı bir yatırımı belediyemize kazandırıyoruz. Güzeldere Mahallemizde bulunan asfalt plentimizin yanına emülsiyon üretim tesisi kuruyoruz. Ham petrolden elde edilen bağlayıcı özelliğe sahip asfalt karışımlarında dayanıklılık ve elastik özellik kazandırması sebebi ile asfalt üretiminde büyük rol oynayan asfalten ve hidrokarbon içeriğine sahip bitüm malzemesini bu tesisimizde işleyerek, sathi kaplama, asfalt serme ve yama işlerinde yapıştırma malzemesi olarak kullanacağız. Bu tesis hem kaliteyi artıracak, hem de maliyeti yüzde 50 düşürecek” diye konuştu. Dışa bağımlılığa son verecek Kurulacak tesis ile İlkadım Belediyesi’nin asfaltlama için dışa olan bağımlılığının son bulacağına dikkat çeken Başkan İhsan Kurnaz, “Kendi personelimizle güçlendirdiğimiz araç makine parkımızla birlikte satın alma yerine, belediye bünyesinde üretimi yapılan bitüm emülsiyon, kırsal mahallelerde yapacağımız sathi kaplama asfalt çalışmalarının kalitesini ve iş hızını artıracak. 2025 yılı içeresinde ilçemizde mahallelerimizi asfaltla buluşturmaya devam edip asfaltsız mahalle bırakmayacağız” ifadelerine yer verdi.
Malatya Malatya’da Taekwondo 3. Dönem Kuşak Sınavı gerçekleşti Malatya’da gerçekleşen Taekwondo 3. dönem kuşak sınavına katılan 8-18 yaş gurubundaki 40 öğrenci bir üst kuşağa geçmek için kıyasıya yarıştı. Şeyh Bayram Çok Amaçlı Spor Salonu’nda Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen Taekwondo 3. dönem kuşak sınavı, 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sınav, Malatya’nın önemli spor tesislerinden biri olan Şeyh Bayram Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapıldı. 7-18 yaş grubu öğrenciler, bu sınavda başarılı olarak bir üst kuşağa geçme hakkı kazandılar. Sınav öncesinde, öğrencilerin yoğun bir hazırlık süreci geçirdiği gözlemlendi. Taekwondo eğitmenleri, öğrencileri hem teknik hem de fiziksel olarak sınava hazırlamak için özveriyle çalıştı. Malatya Halk Eğitim Merkezi’nden usta öğreticilerin de destek verdiği etkinlik, sporun önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mükremin Yağbasan, yaptığı açıklamada, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak mevcut spor salonlarımıza yenilerini eklemek istiyoruz. Mahallelerimizdeki semt konaklarımızda spor salonları açma planımız var. Amacımız, çocuklarımızın teknoloji bağımlılığından uzak durarak, daha aktif ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak” dedi. Yağbasan, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan teknoloji bağımlılığına dikkat çekerek, “Çocuklarımız, vakitlerinin önemli bir kısmını bilgisayar ve telefon başında geçiriyor. Ancak spor salonlarımızda etkinliklere katılan çocuklarımız, hem fiziksel hem de sosyal anlamda gelişiyor. Buradaki birlik ve beraberlik ortamı, çocuklarımıza önemli değerler kazandırıyor” ifadelerini kullandı. Etkinlikte söz alan Taekwondo Kurs Hocası İsmail Menekşe ise sınavda başarılı olan öğrencileri tebrik ederek, “Velilerimizin desteğiyle, çocuklarımız da kendi istekleriyle güzel başarılar elde etti. Ben inanıyorum ki, aranızdan çok önemli sporcular çıkacak. Ancak okul derslerinizi de ihmal etmeden, dengeli bir şekilde ilerlemeye devam etmelisiniz” şeklinde konuştu. Menekşe, öğrencilerin azimle çalışmalarının, gelecekteki başarılarını etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğunu vurguladı. Sınavda başarılı olan öğrencilerin aileleri de etkinlikte yer aldı ve çocuklarının başarılarını gururla izlediler. Veliler, çocuklarının bu tür sportif faaliyetlerde yer almasının, onların gelişimine büyük katkı sağladığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler, aileler arasında da büyük bir memnuniyet oluşturdu. Etkinliğin sonunda, tüm öğrencilerin kuşak belgeleri verildi ve başarılı olan öğrencilere madalya takdim edildi. Bu tür sınavların, hem öğrencilere motivasyon sağladığı hem de Taekwondo sporunun yaygınlaşmasına katkı sunduğu ifade edildi. Genç sporcular, gelecekte Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında da başarılı olmayı hedeflediklerini belirttiler.