GÜNDEM - 14 Kasım 2024 Perşembe 11:01

Dev petrol platformu İstanbul Boğazı’ndan geçti

A
A
A

İspanya’dan Romanya’ya giden yaklaşık 60 metre yüksekliğinde, 120 metre boyunda, 77 metre genişliğindeki ‘Transocean Barents’ Petrol Platformu İstanbul Boğazı’ndan geçti. Dev platformun 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün altından geçişi havadan görüntülendi.

Yaklaşık 60 metre yüksekliğinde, 120 metre boyunda, 77 metre genişliğindeki ‘Transocean Barents’ Petrol Platformun İspanya’dan Romanya’ya yolculuğu sürüyor.

Dev petrol platformu İstanbul Boğazı’ndan geçti

Dün Çanakkale Boğazı’ndan geçen dev platform, bir süre sonra Marmara Denizi’ne ulaştı. İstanbul Boğazı ise dev platformun geçişi öncesi çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Dev petrol platformu İstanbul Boğazı’ndan geçti

‘Transocean Barents’ Petrol Platformuna boğazdan geçişi sırasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait ’Kurtarma-8’, ’Kurtarma-7’, ’Kurtarma-12’, ’Kurtarma-11’, ’Kurtarma-18’ römorkörleri ile Türkiye’nin ilk acil müdahale gemisi “Nene Hatun” da refakat etti.

Dev petrol platformu İstanbul Boğazı’ndan geçti

Vatandaşlar ise dev platformun geçişini merakla izledi. Öte yandan dev platformun 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün altından geçişi havadan görüntülendi.

Emre Baba - Murat Horoz - Davut Has - Cem Güney Kılıç - Abdul Samet Kaya

Dev petrol platformu İstanbul Boğazı’ndan geçti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Büyükşehir çiftçilere 50 bin zeytin fidanı dağıtacak Denizli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde çiftçilere 50 bin adet sertifikalı zeytin fidanı desteği verecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun çiftçi ve üreticilere söz verdiği kırsal kalkınma projeleri devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Çavuşoğlu’nun yazılı önergesi ile Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nda karara bağlanan çiftçilere sertifikalı zeytin fidanı desteği için ilk adım atıldı. Büyükşehir Belediyesinin resmi internet adresi ve DESKİ ilçe hizmet birimlerinden online müracaatları yapılmaya başlanan proje kapsamında kent genelindeki çiftçilere 50 bin adet sertifikalı zeytin fidanı desteği verilecek. Zeytin fidanını, 1 dekarın altında alana dikecek üreticilerin tüm ilçelerden başvuru yapabileceği belirtilirken, söz konusu üreticilerin en fazla 5 adet fidan alabileceği kaydedildi. 1 dekarın altında alana dikilecek zeytin fidanlarının yüzde 100’ünün hibeli olduğu ifade edilirken, 2025 yılına ait Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesinin başvuru formuna eklenmesi gerektiği işaret edildi. ÇKS belgeleri başvuru formuna eklenecek Zeytin fidanını 1-10 dekar arası alana dikecek olan üreticilerin ise, zeytin yetiştiriciliğine uygun olan Acıpayam, Babadağ, Bekilli, Beyağaç, Buldan, Çal, Çameli, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas ilçelerinden başvuru yapabilecekleri açıklandı. Bu kişilerin en az 25 en fazla 125 adet fidan desteği alabileceği belirtilirken, 1-10 dekar arası alana dikilecek zeytin fidanlarının yüzde 75’inin hibeli olduğu belirtildi. Söz konusu üreticilerin 2025 yılına ait ÇKS belgesini ve fidanları dikeceği alanın tapusunu başvuru formuna ekleyeceğine dikkat çekilirken, fidanların dikileceği alanın kira olmaması gerektiği açıklandı. Uygun görülen başvurular için bilgilendirme mesajı gönderileceği kaydedilirken, başvuruların 50 bin adedi aşması durumunda dağıtımın, arazisi en az olan üreticiden en fazla olan üreticiye doğru yapılacağı belirtildi.
Ankara Ankara İtfaiyesi’nin 300 itfaiye memuru alımına yoğun ilgi Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın liyakat esasına dayalı 300 itfaiye memuru alımı için başlayan başvuru süreci adayların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ankara İtfaiyesi kadrosuna 300 itfaiye memuru almak üzere başvuru sürecini başlattı. Ankara İtfaiyesi’ne katılmak isteyen adayların 22 Kasım 2024 tarihine kadar "itfaiyebasvuru.ankara.bel.tr" adresindeki formu doldurarak, ilanda belirtilen diğer evraklarla birlikte Ankara İtfaiyesi yerleşkesine bizzat müracaat etmesi gerekiyor. “Ankara İtfaiye’mizi güçlendireceğiz” Yeni personel istihdam ederek Ankara İtfaiyesi’nin güçlendirileceğini belirten İtfaiye Daire Başkanı Ali Levent Çeri, “Yüzde 90 oranında güçlendirdiğimiz araç filomuz ve yeni istasyonlar açtığımız Ankara İtfaiye’mizin, personel istihdamına Sayın Başkanımız Mansur Yavaş’ın liyakat esaslı personel alım politikasıyla devam ediyoruz. Şu ana kadar 550 İtfaiye Meslek Yüksekokulu mezunu personeli istihdam ettik. Yine sadece alanlarından mezun gençlerin arasından seçeceğimiz 300 itfaiyeci ile Ankara İtfaiye’mizi güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı. Ankara İtfaiyesi kadrosuna katılmak isteyen adayların 22 Kasım 2024 tarihine kadar “itfaiyebasvuru.ankara.bel.tr” adresindeki formu doldurarak, ilanda belirtilen diğer evraklara birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının Zübeyde Hanım Mahallesi Turgut Özal 2 Bulvarı No:9 İskitler-Altındağ adresinde yer alan İtfaiye Daire Başkanlığı yerleşkesine bizzat müracaat etmesi gerekiyor. Sözlü ve uygulamalı sınav ise 2-18 Aralık tarihleri arasında aynı adreste gerçekleştirilecek. Başkent örnek oluyor İtfaiye memuru atanmak için Türkiye’nin dört bir tarafından gelerek başvuruda bulunan adaylar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin liyakate dayalı istihdam politikasının diğer belediyelere de örnek olduğunu belirten Edanur Duran, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Gerçekten liyakatli bir alım olacağını düşünüyorum. Birçok belediye ve il, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü’nden alım yapmıyor, sadece ön lisans şartı arıyor. Bu bölüm şartı konulması, ehliyet şartı konulması bizim için çok iyi oldu.”
Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: “ÇKS başvurularınızı ziraat odalarımıza yapın” Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 31 Aralık/hf sona ereceğini belirterek, çiftçilerin bu tarihe kadar kayıt işlemlerini tamamlamaları gerektiğini vurguladı. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini kayıt altına alarak devlet tarafından sunulan desteklerden faydalanmalarını sağlıyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ÇKS kaydı olmayan çiftçilerin mazot, gübre, tohum destekleri gibi tarımsal teşviklerden ve düşük faizli kredi imkanlarından mahrum kalabileceğini belirterek, tarım sigortası (TARSİM) gibi doğal afetlere karşı koruma sağlayan imkanlardan yararlanmak için de ÇKS kaydının şart olduğunu ifade etti. “Başvurularınızı ziraat odalarımıza yapmanız size avantaj sağlayacak” Doğan, ÇKS başvurularının 31 Aralık tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, "Ziraat odalarımız, çiftçilerimize her aşamada destek olmaktadır. Evrak hazırlığından başvuru sürecine kadar her adımda çiftçilerimize rehberlik ediyoruz. Bu sayede başvurular daha hızlı ve eksiksiz bir şekilde tamamlanıyor" dedi. Doğan, çiftçilerin kayıtlarını belirtilen tarihe kadar tamamlamalarının üretim süreçlerinde sorun yaşamamaları açısından kritik olduğunu vurgulayarak, “Bu kayıtlar, çiftçilerimiz için sadece bir zorunluluk değil, aynı zamanda haklarını koruyan bir araçtır. Çiftçilerimizin üretim maliyetlerini düşüren desteklerden faydalanmaları için bu tarihe kadar başvurularını yapmaları önemli’’ diye konuştu. ÇKS kayıtları için gerekli belgeler Doğan, ÇKS kaydı yaptırmak veya mevcut kaydını yenilemek isteyen çiftçilerin şu belgelerle ziraat odalarına gelmeleri gerektiğini söyledi: “Kimlik fotokopisi, tarımsal arazilere ilişkin tapu veya kira kontratı, çiftçilik belgesi (ilgili ziraat odasından temin edilebilir), tarla ve üretim bilgileri.”