POLİTİKA - 31 Ağustos 2024 Cumartesi 21:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tarımsal kredi limitini 40 milyon liraya çıkardık"

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tarımsal kredi limitini 40 milyon liraya çıkardık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Yenikapı Balıkçı Barınağı’nda “2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı”nda açıklamalarda bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla İsmet Taşdemir: “Yine son dakikalarda canımızı yakan bir golle mağlup olduk” Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, RAMS Başakşehir mağlubiyeti sonrası, “Yine son dakikalarda canımızı yakan bir golle mağlup olduk” dedi. Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Bodrum FK, sahasında karşılaştığı RAMS Başakşehir’e 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Ligimizin ofansif anlamda çok güçlü yönleri olan bir takımla oynadık, iyi bir takımla oynadık. Özellikle ligi erken açıp bizim maçımızla beraber onuncu maçını oynadı. Kaliteli ayakları olan bir takımla oynadık. Maçın gereğinde çoğu şeyi bence doğru yaptık, iyi kapattık iyi de pozisyon bulduk ama değerlendiremedik maalesef. Yine son dakikalarda canımızı yakan bir golle mağlup olduk, bugünkü oyundan memnunum. Oyuncu kardeşlerim bence yapabilecekleri her şeyi yaptılar ama kazanamadık. Maalesef hem kendi adıma hem de takımım adına çok kötü bir başlangıç oldu, beş maçta dört mağlubiyet ilk defa başımıza geliyor. Ama oynanan oyunlar Göztepe maçı hariç umut verici. Hep iyi oyun oynamak, doğru oynamakta ısrar edeceğiz. Üstüne koya koya devam etmeye çalışacağız. Yeni gelen arkadaşlarımız vardı. İki idmanla maça çıkmak zorunda kalan arkadaşımız vardı. Bir idmanla maça çıkmak zorunda kalan yeni gelen arkadaşlarımız vardı. Bunların da birazcık daha takımımızı tanıması takımımızla birlikte olmasıyla beraber önümüzdeki haftalarda daha iyi performans vereceklerini düşünüyorum. Kırmızı kartlar bizi de etkiledi ama çok fazla hakem kararları hakkında konuşmak istemiyorum. Ben sadece oyuna yoğunlaşmak istiyorum oyunumuz iyi, bir yere kadar iyi. O bir yeri birazcık daha ileri taşımamız lazım” diye konuştu.
Muğla Çağdaş Atan: “Hikaye, böyle maçları kazanmakla yazılıyor” RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Bodrum FK maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Eğer tablonun ilk dördünde, ilk beşinde yer almak istiyorsak hikaye böyle maçları kazanmakla yazılıyor” dedi. RAMS Başakşehir, deplasmanda karşılaştığı Bodrum FK’yı son dakikalarda bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, “Bugün açıkçası zemin bizi bayağı zorladı. Topu hızlandırmak çok mümkün olmadı. Çok takılan bir zemin vardı. Oyuna gelecek olursak buraya deplasmana gelen takımlar, maçları oynadıktan sonra buranın ne kadar zor bir deplasman olduğunu anlayacaklar. Ortama adapte olmak, sahaya adapte olmak, rakibe adapte olmak, atmosfere adapte olmak gerekiyor. Bunu oyunun hemen başında yapmadığınızda, hemen oyunun başında ritmi yakalayamadığınızda sizin için biraz problem olabiliyor. Biz ilk yarıda bunun sıkıntısını yaşadık ama genel anlamda oyunu iyi kontrol ettiğimizi düşünüyorum. Biz bu maçların aynılarını UEFA Konferans Ligi’nde birebir oynadık. O yüzden bu takımlara karşı bu rakiplere karşı hazırlıklıyız. İkinci yarıda daha fazla pozisyona girebileceğimizi düşünüyordum. Maçı daha erken koparabilirdik, bir-iki geçiş pozisyonunda bence rakip ve taraftar heyecanlandı ama onun dışında sahada güvenli durduk. Bazı bireysel performanslarımız düşük kalmasına rağmen maçı kazanmasını bildik. Geçen seneki Beşiktaş maçı bizim için milat gibi gözüküyor. Öyle söyledim oyuncularıma da İstanbul’da. Bugün herhalde otuz beş ya da otuz altıncı maçı oynadık. Oyuncularım harika bir takıma dönüştüler. Onlara oluşturdukları bu ortam için çok teşekkür ediyorum. Eğer tablonun ilk dördünde, ilk beşinde yer almak istiyorsak hikaye böyle maçları kazanmakla yazılıyor. O yüzden bu kazandığımız maç bizim için çok önemliydi” diye konuştu.
Balıkesir 20 ülkenin sporcuları Ayvalık’taki yarı maratonda buluştu Balıkesir’in dünyaca ünlü turizm merkezi Ayvalık ikinci kez düzenlenen Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu’na ev sahipliği yaptı. Balıkesir Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu izinleriyle, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu 14 Eylül 2024’te yerli ve yabancı binin üzerinde koşucunun katılımıyla düzenlendi. Sedoxy Sports Events organizasyonuyla gerçekleşen Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu, 14 Eylül 2024 tarihinde 20 ülkeden bin 50 sporcunun katılımıyla koşuldu. Milli sporcu Üzeyir Söylemez yarı maraton parkur rekorunu kırdı Erkekler 21Km Yarı maraton parkurunda 1:15:40 derecesiyle milli sporcu Üzeyir Söylemez parkur rekoru kırarak birinci olurken kadınlarda Çiğdem Gülgeç 1:45:12 derecesiyle finiş bandını ilk göğüsleyen sporcu oldu. 10Km yarışında erkeklerde Keremcan Çelik 35:01 derecesiyle, kadınlarda ise Burcu Aktaş 42:14 derecesiyle birinci oldu. 5Km yarışında Ömer Yahya Altay 18:43 derecesiyle birinci, kadınlarda ise Selin İrem Özdemir 24:43 derecesiyle birinci oldu. Genel sıralama şu şekilde: 21K Kadınlar 1. Çiğdem Gülgeç 2. Selin Sevgi 3. Amal Mheddebi 21K Erkekler 1. Üzeyir Söylemez 2. Kerem Baybatur 3. Andrey Oleynik 10K Kadınlar 1. Burcu Aktaş 2. Dilek Güller 3. Şerife Soytürk 10K Erkekler 1. Keremcan Çelik 2. Okan Yumuk 3. Rob Van Pelt 5K Kadınlar 1. Selin İrem Özdemir 2. Ahu Kaya 3. Emine Çınar 5K Erkekler 1. Ömer Yahya Altay 2. Fatih Özcan 3. Erman Erten