POLİTİKA - 19 Ekim 2024 Cumartesi 14:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u kabul etti

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti.


Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul’a geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi. Görüşme basına kapalı olarak yapılıyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Scholz görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u kabul etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Pazarspor, Çankaya’yı 3 puanla geçmek istiyor TFF 3. Lig ekiplerinden Pazarspor, sahasında karşılaşacağı Çankaya FK’yı mağlup ederek ligde üst sıralara yükselmek istiyor. TFF 3. Lig’de mücadele eden Rize temsilcisi Pazarspor, sahasında Ankara ekibi Çankaya FK ile karşı karşıya gelecek. Ligde 8 puan ile 8. sırada bulunan Pazarspor yarın Pazar İlçe Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı kazanarak puan tablosunda rakibi Çankaya FK’nın üzerine çıkmayı hedefliyor. Takımın Sportif Direktörü Hasan Balta, rakiplerinin 2 puanla üzerlerinde olduğunu ve müsabakadan galip ayrılmak istediklerini ifade ederek “Ligin 7. haftasına geldik. Rakibimiz Ankara’dan geliyor. Çankaya Futbol Kulübü, sıralamada bizim 2 puan üzerimizde ve 10 puanları var. Dolu ve yoğun yağmur yağışıyla birlikte son ter antrenmanımızı yaptık. İnşallah dolu, kar yağışı gibi biz de gol olur yağar, 3 puanı hanemize yazdırır ve müsabakadan galibiyetle ayrılırız. Yarın 12. oyuncumuz olan taraftarımıza sesleniyorum. Bizi yalnız bırakmasınlar. Oyuncularımız, dolu tribün gördüğü zaman taraftar desteğiyle daha bir coşkulu oynuyor. Yarın da ben 3 puan alacağımıza inanıyorum. Ufak tefek eksiklerimiz olsa da derin bir kadro yapımız var. Biz maça hazırız, bizi izlemeye devam edin” dedi. Pazarspor Teknik Direktörü Ramazan Öztürk ise alacakları 3 puanın kendilerini üst sıralara taşıyacağına vurgu yaparak, “Yarın Çankaya ile bir müsabakaya çıkacağız. Çankaya da 3’te 3 yaptı. Son 3 haftada 3 galibiyet aldı. Moralli bir şekilde buraya gelecek ama biz de dediğimiz gibi namağlup bir şekilde devam ediyoruz. Beraberlik sayımız yüksek görünebilir ama bu beraberliklerin kıymetini sonraki haftalarda anlayacağız. Galibiyetlerle süslediğimiz haftalarda çok daha değerli olacak. Çünkü yenilmiyorsun, rakibine puan vermiyorsun, bu çok önemli bir şeydir. Bu avantajımızı kullanmak istiyoruz. İç sahada oynuyoruz, iç sahada bir galibiyet alıp üç dört basamak yukarı çıkmak istiyoruz. Moral olarak da iç sahadaki performansı etkileyecektir. Yarınki seyircilerimizden ricamız bizi yalnız bırakmasınlar. Bu takım iyi yolda gidiyor, buna inansınlar, sabırlı bir şekilde bizi takip edip desteklerini esirgemesinler” ifadelerini kullandı.
Denizli Başkan Doğan muhtarlar ile bir araya geldi Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü için düzenlenen etkinlikte muhtarlar ve değerli aileleri ile bir araya geldi. Merkezefendi Belediyesi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlar ve aileleri için program düzenlendi. Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda düzenlenen programa Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları, Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Yüreci, il ve ilçede görev yapan muhtarlar ve Merkezefendi Belediyesi’nde görev yapan birim müdürleri katıldı. "Muhtarlarımızla beraber daha güzel bir Merkezefendi için" Muhtarların çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Doğan, "Bugün burada, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlamak için bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Muhtarlar, toplumumuzun en temel yapı taşlarıdır. Yerel sorunların çözümünde, vatandaşlarımızla olan köprüyü kuran, onların sesi olan sizlersiniz. Görev sürecim boyunca, sizlerle birlikte çalışmanın ve fikirlerinizi dinlemenin önemini her zaman vurguladım. Sizler, mahallelerinizdeki sorunları en iyi bilen, çözüm önerilerini en iyi sunan kişilersiniz. Bu nedenle, her zaman yanınızda olacağımı, fikirlerinizi ve projelerinizi destekleyeceğimi bilmenizi isterim. Bugün, burada bir araya geldiğimiz bu özel günde, sizlerin verdiği hizmetlerin arkasında, ailelerinizin desteği de büyük. Onların fedakarlıkları sayesinde, sizler daha etkili olabiliyorsunuz. Bu vesileyle, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Birlikte daha nice güzel projelere imza atacağımıza olan inancım tam. Hep birlikte Merkezefendi’yi daha da güzelleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Kütahya Başkan Eyüp Kahveci: "Muhtarlık bir gönül işidir" Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında, Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Arı ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, “Sizler sadece görev insanı değilsiniz, halkımızın ilk başvurduğu kapı, en yakın destekçisi, mahallelerimizin olmazsa olmazısınız. Muhtarlık makamı, yalnızca görev değil aslında bir gönül işidir” dedi. Muhtarları Belediye Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Eyüp Kahveci, “Güzide şehrimiz Kütahya’da mahallelerimizin, köylerimizin huzuru ve mutluluğu için verdiğiniz mücadele ve sergilediğiniz özveriyi yürekten takdir ediyorum. Sizler, mahallelerimizdeki sosyal hayatın can damarısınız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını birebir bilen, onlarla sürekli iletişim halinde olan ve her daim onların yanında yer alan siz değerli muhtarlarımız, toplumumuzun vazgeçilmez parçalarısınız” ifadelerini kullandı. Muhtarlar Günü’nü içtenlikle kutlayan Başkan Kahveci, muhtarların Kütahya’mıza kattıkları değerden dolayı teşekkür ederek, “Sizlerle her zaman aynı yolda, aynı hedef doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz. Kütahya’mızı hep birlikte daha iyiye taşıyacağız. Bu böyle bilinmelidir” şeklinde konuştu. Muhtarlar Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, muhtarlar görüşmeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’ye teşekkürlerini sundu.