POLİTİKA - 10 Eylül 2024 Salı 18:46

Binali Yıldırım Kartal’da anjiyo operasyonu geçirdi

A
A
A
Binali Yıldırım Kartal’da anjiyo operasyonu geçirdi

Türkiye Cumhuriyeti’nin son başbakanı Binali Yıldırım, Kartal’da bulunan bir hastanede anjiyo operasyonu geçirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin son başbakanı ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, dün getirildiği Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anjiyo operasyonu geçirdi. Operasyonda Yıldırım’a 4 adet stent takıldı. Yıldırım’ın, başarılı geçen operasyonun ardından sağlığının iyi olduğu ve henüz taburcu olmadığı öğrenildi.

Cem Güney Kılıç - Halit Arslan

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya SUBÜ ‘Akran Değerlendirmesi Eğitimi’ aldı SUBÜ Kalite Koordinatörlüğü, kalite anlayışının geliştirilmesi amacıyla Sürekli İyileştirme ve Akreditasyon Ekibi’ne yönelik ‘Akran Değerlendirmesi Eğitimi’ düzenledi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Kalite Koordinatörlüğü, Sürekli İyileştirme ve Akreditasyon Ekibi için ‘Akran Değerlendirmesi Eğitimi’ gerçekleştirdi. Farklı bir üniversiteden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülden Kaya Uyanık’ın eğitmen olarak katıldığı eğitimde, kurum içindeki akran değerlendirme süreçlerinin yanı sıra öz değerlendirmelerin nasıl yapılacağı konuları kapsamlı olarak ele alındı. Katılımcıların edindikleri bilgileri kurum içindeki değerlendirme yöntemleri ile bütünleştirerek kaliteyi artırmaları ve sürekli gelişimi desteklemeleri bekleniyor. Eğitim, SUBÜ’nün kalite ve akreditasyon standartlarını daha da güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Eğitim ile akran değerlendirmesinin nasıl yapılacağı anlatılırken, öz değerlendirmelerin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesine ilişkin bilgi ve beceriler paylaşıldı. Ayrıca bu süreçlerin, sürekli iyileştirme ve akreditasyon süreçlerine sağladığı katkılar üzerinde duruldu. Eğitim sonunda, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülden Kaya Uyanık’a eğitim için teşekkür belgesi takdim etti. Akran değerlendirmesi ve öz değerlendirme süreçlerinin SUBÜ’nün kalite anlayışını geliştirmek ve sürekli iyileştirme hedeflerine ulaşmak açısından kritik öneme sahip olduğunu söyleyen Türkay, Uyanık’ın bu konudaki bilgi ve deneyimlerinin Sürekli İyileştirme ve Akreditasyon Ekibi’nin süreçleri daha etkin bir şekilde uygulamasına büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak teşekkür etti.
Malatya MAGİNDER Başkanı Kardemir’den vatandaşlara çağrı Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir rezerv alanlarla ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Devletimize ve valimize güvensinler, yıkım sürecine katkı sağlasınlar. Mahkeme süreçleriyle engel oluşturulmaması gerekiyor, aksi halde Malatya’nın yeniden ayağa kalkması zor olur" dedi. Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve dernek yönetimi, Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer’i ziyaret ederek, Malatya’daki inşaat süreci ve rezerv alan çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu. Ziyarette konuşan İl Müdürü Cengiz Başer, Malatya’da hızlı bir şekilde devam eden çalışmaların önemine değinerek, "Malatya’nın yeniden ihyası ve vatandaşlarımızın güvenli, ferah konutlarda yaşaması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu süreçte bizlere destek olan sivil toplum kuruluşları ve MAGİNDER ailesine teşekkür ediyorum. Hep birlikte şehrimizi daha güzel günlere taşıyacağız" dedi. MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ise deprem sonrası sahada aktif bir şekilde çalışmalar yürüten İl Müdürü Başer’e teşekkür ederek, "Malatya’mızda çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un göreve gelmesiyle birlikte projeler hız kazandı. Malatya Valisi Seddar Yavuz’un göreve başlamasıyla da uyum içinde yürütülen çalışmalar daha da ivme kazandı" ifadelerini kullandı. Karademir, ayrıca rezerv alanlarla ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Devletimize ve valimize güvensinler, yıkım sürecine katkı sağlasınlar. Mahkeme süreçleriyle engel oluşturulmaması gerekiyor, aksi halde Malatya’nın yeniden ayağa kalkması zor olur. Yerinde dönüşüm projelerinin hızlanmasıyla şehrimiz eski gücüne kavuşacaktır" ifadelerine yer verdi. İnşaat maliyetlerinin artmasıyla verilen desteklerin yetersiz olduğunu vurgulayan Karademir, "Bir milyon 500 bin TL’lik destekle ev inşa edilemiyor. En az iki buçuk milyon TL destek verilmesini talep ediyoruz" dedi. Ziyaret sonunda, MAGİNDER Başkanı Karademir, İl Müdürü Başer’e bir plaket takdim etti.
Ankara FETÖ’cü teröristler Muğla’dan tekneyle yurtdışına kaçarken yakalandı Terör örgütü FETÖ üyeliğinden ihraç edilen Hakimler O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. ile Emniyet personeli Ü.B. ve K.B. “W.B." isimli tekneyle Muğla’dan yurtdışına kaçarken yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü FETÖ üyeliğinden ihraç edilen Hakimler O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. ile Emniyet personeli Ü.B. ve K.B.’nin tekneyle Muğla’dan yurtdışına kaçarken yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; kamudan ihraç edilen, kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan ve Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarındaki ‘W.B.’ isimli tekne içerisinde illegal yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları değerlendirilen şahıslara yönelik ‘KISKAÇ-28’ operasyonu düzenlendi” ifadelerini kullandı. Yerlikaya açıklamasına şöyle devam etti: “Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce karadan ve denizden yapılan takip çalışmaları sonucu; ‘W.B.’ isimli teknenin uluslararası sulara doğru yöneldiğinin görülmesi üzerine Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığıyla koordineli olarak Muğla’nın Marmaris ilçesi Kadırga Koyu açıklarında durdurulan tekne içerisinde, örgütün kripto haberleşme programı ‘Bylock’ kullanıcısı olan ve “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan ihraç edilen O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. isimli hakimler, Ü.B. ve K.B. isimli emniyet personelleri ve M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar ile tekne mürettebatı olan M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. isimli şahıslar yakalanarak Muğla KOM Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Adli makamlar tarafından 9 şüpheli şahıs Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, 4 tekne mürettebatı Göçmen Kaçakçılığı suçundan olmak üzere toplam 13 kişi tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı.” Yerlikaya terör örgütü FETÖ’ye yönelik operasyonların kararlılıkla devam edeceği vurgusu yaptı. (DG-