ASAYİŞ - 01 Ekim 2024 Salı 13:14

Başakşehir’de polisten kaçan şahıslar aracıyla bir iş yerine girdi

A
A
A
Başakşehir’de polisten kaçan şahıslar aracıyla bir iş yerine girdi

Başakşehir’de iddiaya göre polis kontrol noktasından kaçan bir araç yol üzerinde bulunan iş yerine girdi. Yaşanan kovalamaca sonucu şahıslardan 1’i yakalanırken 2 kişi ise kaçtı. O anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.


Olay, Başakşehir’de dün akşam saat 16.20’de meydana geldi. İddiaya göre içinde 3 kişi bulunan 34 GBN 204 plakalı bir araç polis kontrol noktasından kaçtı. Bunun üzerine polisler ile şahıslar arasında bir kovalamaca başladı. Şahıslar olayın yaşandığı yerde araçla bir tur attıktan sonra ikinci turda önüne farklı bir otomobil çıkınca yol üzerinde bulunan züccaciye dükkanına girdi. Polisin havaya bir el ateş etmesiyle aracı viteste bırakan 3 şahıs iş yerinin korkuluklarından atlayıp kaçtı. O sırada iş yeri önündeki ürünlere bakan müşteriler aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Yaşanan kovalamaca sonucu şahıslardan 1’i yakalanırken 2 kişi ise kaçtı. Dükkanda ise ufak çaplı maddi hasar oluştu. Şahısların araç ile işyerine girmesi ve kaçma anları güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.



“Alışveriş yapan insanlar canını zor kurtarıyor”


Olayla ilgili konuşan Ahmet Göktürk “Olay saat 18.30 sıralarında oldu. Polis arkada araç önde kaçıyor. Birinci turda buradan geçiyor, ikinci turda trafikten dolayı aracı yavaşlatıp içeri bırakıyorlar. Burada alışveriş yapan insanlar canını zor kurtarıyor. 2 çocuk ezilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Araç buraya giriyor. Araç hareket halindeyken kendilerini dışarı atıp kaçıyorlar. Yunus polisi o sırada havaya bir iki el ateş ediyor. Şahıslardan 2 kişi kaçıyor 1 kişiyi ise polis yakalıyor.



Başakşehir’de polisten kaçan şahıslar aracıyla bir iş yerine girdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Büyükşehir’den yaşlılara moral günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleri, Yaşlılar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde keyifli anlar yaşayarak moral depoladı. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Bursa’da da bir dizi program gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde düzenlenen programa, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Düşünsel Şentürk ve huzurevi sakinleri katıldı. Huzurevi sakinleri tarafından hazırlanan eserlerle oluşturulan sergi, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı. Bocce turnuvasında hünerlerini sergileyen yaşlılar, müzik dinleyerekte eğlenceli vakit geçirdi. Misafirlerle sohbet dolu bir gün geçiren yaşlılar, tecrübelerini ve hatıralarını da anlatma imkanı buldu. Öte yandan 1 Ekim Dünya Kahve Günü sebebiyle BURFAŞ tarafından huzurevi sakinlerine kahve ikramında bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, toplumun tüm kesimlerini olduğu gibi yaşlıları da önemsediklerini söyledi. Hayatlarını rahat sürdürebilmeleri için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Mehmet Emin Direkçi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü de çeşitli etkinliklerle kutladıklarını ifade etti. Herkesin bir gün yaşlanacağını, önemli olanın ise ihtiyarlamamak olduğunu dile getiren Direkçi, “Yaş almak, yaşlanmak çok keyifli bir şey. Onun için her yaşın bir birikimi var. Her yaşın bir güzelliği var. Önemli olan hem fiziksel hem de zihnen ayakta kalabilmektir. Biz de buradaki konuklarımızın böyle olması için gayret ediyoruz. Yaşlılarımızın hayatını renkli kılmak istiyoruz” dedi.
Ağrı Ağrı’da trafik kazası Ağrı’nın Patnos ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybeden Tır şarampole devrildi. Edinilen bilgiye göre, Patnos ilçesine bağlı Gökoğlu köyü civarında meydana gelen trafik kazasında, bir TIR sürücüsünün direksiyon başında uyuması sonucu araç kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Olayın hemen ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık, güvenlik ve itfaiye ekipleri hızla sevk edildi. Kaza sonrası güvenlik güçleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri TIR şoförünün durumunu kontrol etti. Şans eseri sürücü kazadan yara almadan kurtuldu. Olay yerinde bulunan ekipler, kurtarma çalışmalarını dikkatle yürütürken, itfaiye ekipleri de olası bir yangın veya patlama riskine karşı tedbir aldı. Kazanın meydana geliş sebebi hakkında detaylı incelemeler başlatıldı. İlk bulgulara göre, sürücünün yorgunluk nedeniyle direksiyon başında uyuduğu ve bu yüzden aracın kontrolden çıkarak devrildiği düşünülüyor. TIR’ın şarampolden kaldırılması için bölgeye çekici araç yönlendirildi. Kazanın ardından Gökoğlu köyü sakinleri, bölgede yaşanan trafik kazalarının sıklaştığına dikkat çekerek, yetkililerden güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ettiler. Olay, ilçede geniş yankı uyandırırken, kazanın maddi hasarla atlatılması ve can kaybının olmaması herkesi sevindirdi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Muş Muş’ta yollar sıcak asfaltla kaplanıyor Muş İl Özel İdaresi tarafından 2024 yılı yatırım programı kapsamında köy yollarına yapılan sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor. Muş İl Özel İdaresinin 50 milyon TL yatırım ile kurduğu asfalt platininde üretilen sıcak asfalt, 2024 yılı yatırım programı kapsamında köy yollarında kullanılmaya başlandı. Zorlu coğrafyada çalışmalarını sürdüren ekipler, vatandaşlara en iyi ulaşım hizmetini sağlamak için aralıksız sürdürülen sıcak asfalt çalışmalarında yıl boyunca 150 milyon TL yatırım yaptı. 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunda sıcak asfalt çalışmasını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, 2 bin 600 rakımlı Üçevler grup köy yolunda sıcak asfalt çalışması yaptıklarını ifade ederek, “Bu yoldan 10 köy ve 22 mezramızın yanı sıra bir de jandarma karakolumuz istifade etmektedir. Bu yolun tamamı 2 bin 800 metre civarında. Bu yolda daha önce sathi kaplama yapmıştık. Şu anda da sıcak asfalt yapıyoruz. Bu yolun tamamına 5 milyon TL harcama yapacağız. İnşallah bu yolumuz tamamlandığında vatandaşlarımızın ve kolluk kuvvetlerimizin seyrüseferini kolaylaştırmış olacağız. İl Özel İdaresi bütçesinden köy yollarına yaklaşık 30 kilometre sıcak asfalt yapıyoruz. İl Özel İdaresi, KÖYDES ve güvenlik yollarıyla birlikte 76 kilometre birinci kat, 66 kilometre de ikinci kat asfalt yaptık. İl Özel İdaresi, KÖYDES ve güvenlik yolları bütçesinden 2024 yılında 150 milyon TL harcama yapmış olacağız” dedi. Saatte 160 ton sıcak asfalt üreten platin sayesinde köy yollarının asfaltlanacağını ifade eden Yentür, “Daha önce sıcak asfalt çalışmalarını hizmet satın alma yoluyla yapıyorduk. Bu yıl kendi sahamızda saatte 160 ton asfalt üreten bir makine kurduk ve şu anda bu makinemizden istifade ediyoruz. Bu asfalt şantiyemizle merkez, Hasköy, Korkut ve Varto ilçelerimize bağlı köylerimizin yollarına sıcak asfalt yapacağız. Malazgirt ve Bulanık ilçelerimizde ise hizmet alım yoluyla bu çalışmaları yürüteceğiz” diye konuştu. Yol çalışmalarını yerinde inceleyen Yentür’e Genel Sekreter Yardımcısı Mehmetşah Şentürk, Yol Şube Müdürü Nihat Rençber ve Saha Amiri Lezgin Dinçer de eşlik etti.
Bursa Karacabey’de alt ve üst yapı çalışmaları aralıksız sürüyor Karacabey Belediyesi, ilçe genelinde tadilat ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Peyzaj çalışmaları ile şehre modern bir görünüm katan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Kültür Parkı içerisinde yeni yapılan Kültür Merkezi çevresinde çalışmalarını gerçekleştirirken Fen İşleri Müdürlüğü ise bordür, parke taş, asfalt ve tadilat çalışmalarına devam ediyor. Karacabey Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, sosyal yaşam alanlarında yapılan çevre düzenlemeleri ile ilçenin görünümünü güzelleştirmeye devam ediyor. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, vatandaşların kullanımına sunulan sosyal alanların daha da iyileştirilmesi için Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen peyzaj düzenlemesi, Atatürk Kültür Parkı’ndaki oyun grubunun bakım, onarım ve boyama işlemleri ile park alanlarındaki çöp kovalarının boyanması ve dezenfekte edilmesi gibi çalışmalarla halkın hayat kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Tüm bunlar olurken alt ve üst yapı çalışmalarında da Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sahada olduğunu vurgulayan Karabatı, merkez ve kırsal mahallelerdeki yol çalışmaları başta olmak üzere tarım arazisi yolları, kaldırım ve parke taş çalışmaları ile okullardaki düzenlemelerin de sürdüğünü belirtti. İstiklal Ortaokulu ile 14 Eylül Ortaokulu bahçesinde, gelen talepler doğrultusunda parke taş ve kaldırım çalışmalarının ekiplerce tamamlandığını belirten Başkan Karabatı, “Taşlık ve Sultaniye Mahallesi’nde asfalt çalışmalarımızı tamamladık. Akhisar, Seyran, Canbaz ve Uluabat’da parke taş çalışmaları devam ediyor. Şehir merkezindeki parke taş ve beton kaldırım tamiratlarımız da sürüyor. 14 Eylül Ortaokulu bahçesinde ve Halk Eğitim Merkezinden gelen tadilat talepleri gündemdeki işlerimiz arasında” dedi.