GÜNDEM - 14 Eylül 2024 Cumartesi 23:58

Barbaros Hayrettin Paşa Cami’nde Mevlit Kandili idrak edildi

A
A
A
Barbaros Hayrettin Paşa Cami’nde Mevlit Kandili idrak edildi

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde Mevlit Kandili programı düzenlendi. Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen vaazında, "Narinleri toprağa gömen insanların peygamberin ahlakından nasipdar olduğu ifade edilebilir mi?” dedi.


Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sav) doğum günü olan Mevlit Kandili dolayısıyla Beşiktaş Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde program düzenlendi. Akşam namazı sonrası başlayan programda camiyi dolduran kalabalık, ellerini semaya açarak dualar etti. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti de gerçekleştirildi. Mevlid-i Şerif’in okunduğu programda, ilahiler ve kasideler seslendirildi.


Programda vaaz veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, camiyi dolduran kalabalığın kandilini tebrik etti. İşliyen, konuşmasında 8 yaşındaki Narin’in öldürülmesine de değindi. İslamiyet öncesi cahiliye devrinde kız çocuklarının yakılarak ve gömülerek öldürüldüğü dönemden sonra Peygamber Efendimizin kendi kızına verdiği değerle bu anlayışa son verdiğinin altını çizen İşleyen, “Narinleri toprağa gömen insanların, peygamberin ahlakından nasipdar olduğu ifade edilebilir mi?” dedi. Küçük bebeklerin bedenlerinin de istismar edildiğini ifade eden İşliyen, bu insanların Allah’tan ve peygamberden en küçük pareleri olmadığını söyledi. İşliyen’in vaazı sonrası program Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’in okunması, ilahiler ve kasideler ile devam etti.



Barbaros Hayrettin Paşa Cami’nde Mevlit Kandili idrak edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şahinbey’de 4-6 Yaş Kur’an Kursu eğitimine destek Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Şahinbey İlçesi’nde yapılacak olan Kur’an Kursu protokolü imzalandı. Gaziantep Valiliğinde düzenlenen protokol imza töreninde Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Muhammet Önder, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve hayırsever Semih Petek 4-6 yaş Kur’an Kursu için protokol imzaladı. “Gaziantepliler hayırseverdir” 4-6 yaş Kur’an kurslarına önem verdiklerini ifade eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Gaziantepliler hayırsever insanlardır. Her hafta hayırseverlerimizle birlikte çeşitli hayır işlerine öncülük edecek protokollere imza atıyoruz ve her birinde yeni gururlar yaşıyoruz. 4-6 yaş Kur’an kursu bizim önem verdiğimiz bir konu. Buradan yetişen evlatlarımızın öğrendiği her bir kelime ve dualarda hem ecdadınız hem de sizler faydalanacaksınız. Bu anlamda Kur’an kursumuzun şehrimize hayırlı olmasını diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. “Kur’an Kurslarımızın sayısını arttırıyoruz” Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 4-6 yaş grubunun öğrenim anlamında önemli bir yaş olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımızın küçük yaşta eğitilmesi çok önemli. Özellikle 4-6 yaş grubu gelişim ve öğrenim için çok önemli bir yaş. Valimiz Kemal Çeber’in önderliğinde 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın sayısını arttırıyoruz. Malazgirt Mahallesi bizim kurduğumuz ve gelişen bir mahallemiz. Mahallemizde daha önce Şahinbey Belediyesi olarak iki tane cami yapımına vesile olduk. Malazgirt Mahallemizde hayırseverlerimizin desteği ile 4-6 yaş Kur’an kursu yapılacak. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Burada yetişecek çocuklar memlekete ve ailelerine hayırlı bir evlat olacaklar. Kur’an kursunun yapımında emeği geçen Başta valimiz olmak üzere İl-İlçe Müftümüze ve hayırsever ailemize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. “Hayırsever ailemize teşekkür ediyorum” Kur’an kurslarının önemine dikkati çeken İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Hayırseverlerimizin desteği ile yapımını tamamladığımız 4-6 yaş Kur’an Kurslarımızı eğitime açtık. Daha önceden ihtiyaç duyduğumuz bir mahallemizde 4-6 yaş grubu Kur’an kursu için protokol imzaladık. Yerin tahsisi konusunda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Hayırsever ailemiz ilk günden bu yana destek olmak için heyecanla bugünü beklediler. Kur’an kurslarımız değerlerimizi çocuklarımıza aktarabileceğimiz müstesna yerlerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. “Şehrimize hayırlı olsun” Şahinbey İlçe Müftüsü Mehmet Arslaner emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Şahinbey İlçemizde yapılacak olan 4-6 yaş Kur’an kursunun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Başta valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Hayırsever Halil Petek ise “Böyle hayırlı bir işe niyet ettik ve Başta valimiz olmak üzere Şahinbey Belediye Başkanımıza ve İl Müftümüze vermiş olduğu destek için teşekkür ederiz” diye konuştu.