ÇEVRE - 06 Ekim 2024 Pazar 12:22

Bağcılar Belediyesi’nden ‘Bağcılar’ın Yıldızları Sokak Muhafızları’ projesinde 2 bin 446 çocuk ödüllendirildi

A
A
A
Bağcılar Belediyesi’nden ‘Bağcılar’ın Yıldızları Sokak Muhafızları’ projesinde 2 bin 446 çocuk ödüllendirildi

Bağcılar Belediyesi’nin ‘Temiz çevre temiz toplum’ anlayışıyla hayata geçirdiği ‘Bağcılar’ın Yıldızları Sokak Muhafızları’ projesi kapsamında sokaklarını en temiz tutan çocuklar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katıldığı törenle ödüllendirildi. En temiz 44 sokakta oturan 2 bin 446 çocuğa voleybol ve futbol topu hediye edildi.


Bağcılar Belediyesi’nin çevre temizliği konusunda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla bu yaz hayata geçirdiği ‘Bağcılar’ın Yıldızları Sokak Muhafızları’ projesi sona erdi. Geçtiğimiz Temmuz ayında ‘Sağlıklı Nesiller için Temiz Çevre’ mottosuyla başlayan proje, ‘Çevre, sıfır atık ve iklim değişikliği ile mücadele bilinci oluşturmak’ amacıyla atık ürünlerden saksı yapımı, bitki dikimi ve tohum topları atölyeleri gerçekleştirilmişti.



2 aylık sürede 22 mahallede 44 sokak birinci oldu


Proje kapsamında her bir çocuk, kendi sokağının muhafızı ilan edilmişti. Sokağına sahip çıkan çocuklar, vatandaşları çevresini temiz tutması ve atıkları ayrı biriktirip geri dönüşüm kutularına atmaları konusunda uyarmıştı. Mahallenin en temiz sokağının belirlenmesi için kurulan mahalle komisyonları da Temmuz ve Ağustos aylarında her mahallenin en temiz sokağını belirledi. 2 aylık sürede 22 mahallede 44 sokak birinci oldu.



Binlerce çocuk katılım sağladı


Çocuklar sayesinde en temiz seçilen sokakta ikamet eden çocukları ödüllendirmek amacıyla Mahmutbey Stadyumu’nda ‘Bağcılar’ın Yıldızları, Sokak Muhafızları’ kapanış programı düzenlendi. Törene, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve binlerce çocuk katılım sağladı. Aileleriyle birlikte stadyuma gelen minikler, kendileri için hazırlanan oyun gruplarında ve aktivite alanlarında doyasıya eğlendi. Arkadaşlarıyla oyunlar oynayan çocuklara ikramlarda da bulunuldu.



“Başarılarınızın devamını diliyorum”


Çocuklarla sohbet ettikten sonra atık ürünlerle yapılan sergiyi gezdikten sonra kapanış programında konuşan Bakan Yumaklı, “Bu proje için belediye başkanımızı, ekibini, anneleri, babaları ve çok kıymetli çocuklar, sizleri tebrik ediyorum. Çocuklar, Sokak Muhafızları projesinde sizlere destek olan annelere, babalara sonra da sizlerle beraber sokakları temizleyen abilerinize alkış istiyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Hepinizi en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.



“İsrafın önüne geçmek adına önemli bir çalışmanın altına imza attık”


‘Temiz çevre temiz toplum’ anlayışıyla çevre duyarlılığına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise “Ödül almayı hak eden ve bu anlamda önemli çalışmalar yapan, sokaklarına sahip çıkan çocuklarımıza, sokak muhafızlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz çalışmalarımızda, yıllık değerlendirme toplantılarımızda; Hem Bağcılar’ımızda hem de İstanbul’umuzun birçok ilçesinin en temel problemlerinin başında sokaklar atmış olduğumuzu atıklardan kaynaklı sarf etmiş olduğumuz çok büyük bir bütçenin varlığı hususu özellikle dikkatimizi çekmişti. Bağcılar Belediyesi olarak bu anlamda bizzat çocuklarımızı, bu işin başkahramanlarını sürecin içine katarak israfın önüne geçmek adına önemli bir çalışmanın altına imza attık” diye konuştu.



2 bin 446 çocuğa futbol ve voleybol topu verildi


Protokol konuşmalarının ardından iki ay süren projede 22 mahallede en temiz seçilen 44 sokakta oturan 2 bin 446 çocuğa hediye takdim edildi. Projede yer alan erkek çocuklara futbol topu, kız çocuklarına ise voleybol topu hediye edildi.



Bağcılar Belediyesi’nden ‘Bağcılar’ın Yıldızları Sokak Muhafızları’ projesinde 2 bin 446 çocuk ödüllendirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Yedi yıl boyunca ‘bizim evde damat yok’ diye şarkı söyleyip evinin damadı yaptı Antalya’da 22 yaşındaki genç kadın, lise çağlarında aşık olduğu gence ‘bizim evde damat yok’ sözlerini içeren şarkıyı söyleye söyleye evinin damadı yaptı. 7 yıl boyunca birbirlerinden kopmayan gençler, güzel bir düğünle dünyaevine girdi. Sesi oldukça güzel olan gelin ise düğününde de yine o şarkıyı söyledi, davetliler ise salona sanatçı geldiğini sandı. Ortaokulda tanışan ve aynı sınıfta okuyan Gülay (22) - Samet Ulusan (23) çifti, liseye geçtiklerinde ise birbirlerine olan ilgilerini paylaştı. Çevresi tarafından sesinin güzel olduğu söylenen Gülay, o yıllarda söylemeye başladığı ‘Aykırı Yollarına’ adlı şarkıyı, her defasında erkek arkadaşı Samet için söylemeye başladı. 7 yıl boyunca söyledi, muradına erdi Genç kadın, 7 yıl boyunca ‘bizim evde damat yok’ sözlerini içeren şarkıyı fırsat buldukça Samet için okudu ve muradına erdi. Çocukluktan başlayan aşklarını sürdürerek evlilik kararı alan gençler, düzenlenen düğünle dünya evine girdi. Düğününde de okudu Güzel bir düğünle yeni hayatlarına başlayan çiftten Gülay Ulusan, pasta ve takı merasimi sonrası salona ikinci girişinde ise eşine ve davetlilere sürpriz yaptı. Genç gelin, yıllar önce okuldayken tahtaya kalktığında söylediği şarkıyı bu kez düğününde seslendirdi. Sahneye kendinden önce sesi gelen gelinin şarkısını duyanlar ise sanatçı geldiğini sandı. “Davetliler kadın sanatçı tuttuğumuzu sanmışlar” Eşine olan ilgisinin ortaokulda başladığını aktaran gelin Gülay Ulusan, şunları söyledi: “Ortaokulu beraber okuduk, ön sıramda oturuyordu. Lisede okullarımız ayrılmıştı. Lise 2’de 2018’de tekrar konuşmaya başladık. O zamandan bu zamana kadar konuşmaya başladık. Aramızda çıkan problemler de bizi daha sıkı birbirimiz bağladı. Düğünümüzde de bu şarkıyı söylemek istedim. Çünkü okulda tahtaya çıktığımda da bu şarkıyı söylüyordum. Bu şarkı tek bir kişiye aitti benim için. Bunu da düğünümde kullanmak istedim. Bizim ilk girişimiz merdivenden ve büyük bir gelinlikle indim. Biz takı ve pastadan sonra geri gittik. Orada şarkı söylerken girişimiz sonradan olandı. Şarkı söyleyerek girmek istedim, davetliler de kadın sanatçı tuttuğumuzu sanmışlar.” Damat Samet Ulusan da eşinin şarkıyla geleceğini düğün provasında öğrendiğini belirterek, “Güzel bir düğün oldu bizim için ve mutluyuz” dedi.
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan Başkan Yalçın’a ziyaret Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ile birlikte Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ı ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, Talas Belediyesi ziyaretinin ardından Osmanlı Evi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ile birlikte Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ı ziyaret etti. Talas Belediyesi’nde gerçekleşen ziyarette, Başkan Büyükkılıç’a, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ufuk Sekmen, Mücahid Soyak, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan ve AK Parti Talas İlçe Başkanı Mustafa Kiraz eşlik etti. Özdoğan ve Yalçın ile yatırım ve projelere dair istişarelerde bulunan Büyükkılıç, “Hacılar Belediye Başkanımız Bilal Özdoğan ile birlikte Talas’ımızın kıymetli Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ı ziyaret ettik. Misafirperverlikleri için başkanımıza teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim” dedi. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da ziyaretleri, kente hizmetleri ve ilçelere desteklerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, daha sonra Talas Belediyesi’nin sosyal tesislerinden Osmanlı Evi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Burada vatandaşların talep ve önerilerini bizzat dinleyen Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir’in projeleri hakkında vatandaşlara bilgiler verdi.
Ankara Discord adlı uygulama üzerinden tehdit edildiğini söyleyen kızın görüntüleri kurgu çıktı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord adlı uygulama üzerinden tehdit edildiğine dair açıklama yapan E.N.B. isimli kıza ait videonun kurgu olduğunu duyurdu. Bir kız çocuğunun, Discord isimli bir uygulama üzerinden kendisine zorla şiddet uygulatıldığı ve cinsel içerikli görüntülerinin ailesine yollanmakla tehdit edildiğine dair sosyal medyada yayımlanan videolara yönelik İçişleri Bakanlığı inceleme başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yapılan incelemeler neticesinde videonun kurgu olduğunu duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan Yerlikaya şu ifadelere yer verdi: "Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki ’Bir Program’ üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir. Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına almıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir. E.N.B. adlı çocuğun ’tehdit ve şantaja maruz kaldığı’ sözde görüntüleri, ’Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon’ yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Aziz milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum. Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız."