SPOR - 24 Ekim 2024 Perşembe 14:10

Avrupa Oturarak Voleybol B Kategorisi Şampiyonası’na sponsor desteği

A
A
A
Avrupa Oturarak Voleybol B Kategorisi Şampiyonası’na sponsor desteği

Sporun ve sporcuların destekçisi yerli e-posta sağlayıcısı Uzman Posta, ParaVolley Europe (PVE) tarafından, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Oturarak Voleybol B Kategorisi Şampiyonası ana sponsoru oldu.



Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi sponsoru olarak Voleybol Milli Takımlarının yanında olan Uzman Posta, şimdi de 22-24 Kasım tarihleri arasında Burdur’da gerçekleştirilecek olan 2024 Uzman Posta Avrupa Oturarak Voleybol B Kategorisi Şampiyonası’nda milli takımın başarı yolculuğuna eşlik edecek.



Verilen bilgiye göre, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lavanta Tepesi Otel tesislerinde düzenlenecek şampiyonada Türkiye ile birlikte Büyük Britanya, Çekya, Fransa, Gürcistan, Hollanda ve Litvanya mücadele edecek ve burada ilk üçe girecek takımlar, 2025 yılında Macaristan’da düzenlenecek A Kategorisi Avrupa Şampiyonası’na doğrudan katılma hakkı kazanacak. Bu yıl, Gümüş Lig Şampiyonu olarak oturarak voleybol tarihinde bir ilke imza atan milli takım, aynı başarıyı tekrarlamak için Karaman ve Burdur’da gerçekleştirilecek kamp dönemleri ile şampiyonaya hazırlanacak. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lavanta Tepesi Otel tesislerinde düzenlenecek şampiyonanın tüm maçları, ParaVolley Europe YouTube kanalından canlı yayımlanacak.



“Voleybol milli takımlarının başarılarını büyütmek istiyoruz”


Uzman Posta CEO’su Gökalp Çakıcı, özgüvenli ve korkusuz olmanın en anlamlı örneklerinden olan Oturarak Voleybol Milli Takımımızın sponsoru olmaktan dolayı gurur duyduklarını ve bu sponsorluk anlaşması ile Türkiye’de sosyal hayatta sorun yaşayan gençleri de spora teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade etti.


Türkiye’yi tek yürek haline getiren Voleybol Milli Takımlarının başarılarını beraber büyütmek istediklerini aktaran Çakıcı, "Avrupa Oturarak Voleybol B Kategorisi Şampiyonası’nda, Oturarak Voleybol Milli Takımımızın yeni zaferlere doğru çıkacağı yolculukta yanlarında yer almaktan büyük gurur ve heyecan duyuyoruz. Takımda yer alan sporcularımızın azimleri ve gayretleriyle herkes için ilham kaynağı olduğunu biliyorum. Takımımızın, ülkemizi başarıyla temsil ettiğini görmek, şüphesiz ki bizlere ilham veriyor ve göğsümüzü kabartıyor. Bu yüzden her zaman onların yanında olacağız ve hep birlikte yeni başarılara imza atacağız" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’in gelir bütçesi 9 milyar 200 milyon lira Nilüfer Belediyesi’nin 2025 yılı performans programı ve bütçesi meclis toplantısında görüşülerek onaylandı. Nilüfer’in 2025 yılı gelir bütçesi ise 9 milyar 200 milyon lira olarak belirlendi. Nilüfer Belediye Meclisi, 2025 Yılı Performans Programı ve 2025 Mali Yılı Bütçesi’ni görüşmek üzere toplandı. Görüşmelere geçilmeden önce Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’ne (TUSAŞ) yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle yaşadığı üzüntüyü belirten Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Bu alçak terör eylemini lanetliyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi. Nilüfer Barış Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda 2025 yılı performans programı oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından 2025 Yılı Mali Bütçesi ele alındı. Rapordaki maddeler tek tek okundu. Yapılan oylamaların ardından AK Parti ve MHP Grubu’nun ret oylarına karşı, Nilüfer Belediyesi’nin 2025 Mali Yılı gider bütçesi 900 milyon liralık finansman (borç ödeme) bütçesine ayrılan pay sonrasında 8 milyar 300 milyon lira olarak kabul edildi. Nilüfer Belediyesi’nin gelir bütçesi ise 9 milyar 200 milyon lira olarak oy birliği ile onaylandı. Nilüferli Nilüfer’e sahip çıkıyor Başkan Şadi Özdemir, bütçe toplantısında yaptığı konuşmada, Nilüfer’deki beklentilerin diğer 16 ilçeden farklı olduğunu dile getirerek, “Burada hem duyarlı hem takipçi hem de sorumluluk üstlenen bir kitle var. Nilüfer; kültür, sanat, spor kenti. Toplumsal beklentiler açısından kültüre yaklaşımı da farklı” dedi. “Herkesin Sesi Hepimizin Nilüfer’i” anlayışı ile hareket ettiklerini dile getiren Şadi Özdemir, “Nilüferli Nilüfer’e sahip çıkıyor. Çok net bir şekilde bunu gözlemliyorum” diyerek 2025 yılı bütçesinin Nilüfer için hayırlı olmasını diledi.
Bursa Mudanya Belediyesi 2025 yılı bütçesi onaylandı Mudanya Belediyesi’nin 2025 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı, Ekim Ayı Belediye Meclisi toplantısında görüşüldü. Toplantıda, 1 milyar 337 milyon 290 Bin Türk lirası olarak belirlenen 2025 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Mudanya Belediye Meclisinin 2024 Yılı Ekim Ayı Toplantısı, 23 Ekim Çarşamba günü MUDAŞ’ta gerçekleştirildi. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın başkanlık ettiği toplantıda Mudanya Belediyesi’nin “2025 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı” görüşüldü. Toplantıda, 1 milyar 337 milyon 290 Bin Türk lirasıolarak belirlenen 2025 yılı gelir gider bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. 2025 yılı mali bütçesinin hayırlı olmasını dileyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç,“Önceliğimiz belediyemizin ve iştiraklerinin borçlarını ödemek ve faiz yükünden kurtulmaktır.İller Bankası’ndan gelen bütçede, yüzde 41 civarında kesinti yapıldı. Göreve başladığımızda kasamızda paramız yoktu. Şimdi paramız var. Bir hizmet aldığımız zaman başımız dik bir şekilde parasını ödeyebiliyoruz. İki kreş, soğuk hava deposu, dernekler yerleşkesi başta olmak üzere projelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Halitpaşa Kapalı Pazar Yeri’ni Gençlik Merkezi’ne dönüştüreceğiz. Kamulaştırma ve restorasyon projelerimiz var. Bütçemizi halka ve hizmetlere harcayacağız” dedi. Meclis toplantısı boyunca kadın meclis üyeleri “Kadın, Çocuğa, Hayvana, Dokunma, Şiddete, Susma” yazılı dövizleri tutarak şiddeti protesto etti. Mecliste ayrıca Mudanya’ya güneş enerji santrali kurulması konusunda gerekli izinlerin alınmasına karar verildi.
Bursa BTÜ öğrencilerinden TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına tepki Ankara Kahramankazan’da milli savunma sanayi tesisi TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısına Bursa Teknik Üniversitesinden (BTÜ) tepki geldi. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın da katılımıyla basın açıklaması düzenleyen öğrenciler, “Vatan savunmasının eli kalem tutan neferleri olarak, ordumuzun ve kolluk kuvvetlerimizin ayaklarına taş değmemesi için bu yoldan dönmeyeceğiz” dedi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki merkez yerleşkesine teröristlerce yapılan hain saldırıya, Bursa Teknik Üniversitesinden tepki geldi. BTÜ Uzay Havacılık ve Savunma Sanayii ile Makine Teknolojileri Robot ve Otomasyon Toplulukları öncülüğünde BTÜ’lü öğrenciler, yaptıkları basın açıklamasıyla terör saldırısını kınadı. Öğrencilerin düzenlediği tepki açıklamasına; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, ASKON Bursa Şube Başkanı Emre Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ile üniversite personeli de destek verdi. Basın açıklaması, saldırıda hayatını kaybeden şehit ve gaziler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. “Bu yoldan dönmeyeceğiz” Öğrenciler adına konuşmasını yapan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Zeynep Aktürk, “23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ’a yapılan hain terör saldırısını kınıyoruz. Bu hain saldırıda şehit olan tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bizler vatan savunmasının eli kalem tutan neferleri olarak, ordumuzun ve kolluk kuvvetlerimizin ayaklarına taş değmemesi için bu yoldan dönmeyeceğiz” diye konuştu. “Daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz” Türkiye Cumhuriyetini ve Türk istiklalini muhafaza ve müdafaa etme sorumluluğunu her zamankinden daha fazla hissettiklerini dile getiren Zeynep Aktürk, “Mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegâne temeli olan bu amaçta, bize engel olmak isteyen dâhili ve harici bedhahlara geçit vermeyecek, daha fazla çalışacak ve daha fazla üreteceğiz. Yüce Türk milletimizin başı sağ olsun. Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde konuştu.
Ordu Minik Miray’ın hayatını kaybettiği kazada öğretmen 3’üncü kez hakim karşısına çıktı Ordu’da, ‘uyum haftası’ kapsamında okuluna giden birinci sınıf öğrencisi Miray Arslan’a (7), kullandığı cip ile çarparak hayatını kaybetmesine yol açan okulun beden eğitimi ve spor öğretmeni, 3’üncü kez hakim karşısına çıktı. Altınordu ilçesi Saray Mahallesi’ndeki Gazi İlk ve Ortaokulu’nda 2 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen olaya ilişkin, okulun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Banu Kaya’nın yargılamasına devam edildi. İlk duruşması 24 Eylül 2024, ikinci duruşması ise 10 Ekim tarihinde görülen duruşmanın 3’üncüsünde öğretmen Banu Kaya, sanık sıfatı ile katıldığı duruşmaya, tutuklu bulunduğu Efirli E Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada, müşteki sıfatıyla anne Eda ve baba Yakup Arslan ile Miray’ın ailesi, taraf ve sanık avukatları hazır bulundu. Ordu 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada söz verilen sanık Banu Kaya, önceki beyanlarını yineleyerek, “Çok üzgünüm. İki evladım var, sınavlara hazırlanıyorlar. Çocuklarım ve öğrencilerimin bana ihtiyacı var. Hepsi beni beklemektedir. Benim idari ve resmi hiçbir trafik cezam yoktur” dedi. Anne Eda Arslan ise önceki beyanlarına ekleyecekleri bir şeyin olmadığını dile getirdi. Baba Yakup Arslan, sanığın beyanı sırasında güldüğünü iddia ederek, “Samimiyetten bahsediyor. Benim çocuğum nerede? Evde çocuklarının beklediğini söylüyor. Sonuçta ben babayım. Çocuğum nerede?” diye konuştu. Bunun üzerine yeniden söz verilen sanık Banu Kaya, “Takdir mahkemenindir, samimiyetsiz özür dilediğim yönündeki suçlamaları kabul etmiyorum. Öğrencilerimle diyaloglarım bilinir. Olay nedeniyle çok üzgünüm” ifadelerine yer verdi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Olayın geçmişi Altınordu ilçesi Gazi İlk ve Ortaokulu’nda 2 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen olayda, uyum haftası kapsamında ilk kez okula giden birinci sınıf öğrencisi Miray Arslan’a (7), okul bahçesindeki demir kapının önünde, okulun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Banu Kaya 52 BK 790 plakalı Mercedes GLB 200 marka cipi ile çocuğu fark edemeyerek çarpmış, cipin altına kalarak ağır yaralanan Miray Arslan, kaldırıldığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Sanık ilk duruşmasında aracındaki sensörlerin hiçbir şekilde çalışmadığını iddia etmiş, ikinci duruşmada savcılık tarafından sunulan mütalaasında ise asli kusurlu olarak bulunmuştu.