SAĞLIK - 28 Ekim 2024 Pazartesi 17:05

ASATUF, gençler tarafından yılın en başarılı sivil toplum kuruluşu seçildi

A
A
A
ASATUF, gençler tarafından yılın en başarılı sivil toplum kuruluşu seçildi

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversitelerinde yapılan çevrimiçi anketler sonucunda, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu (ASATUF) gençler tarafından 2024 yılının en başarılı sivil toplum kuruluşu olarak belirlendi.


Genel Başkanlığını Prof. Dr. Aysun Bay’ın üstlendiği ASATUF, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversitelerinde yapılan çevrimiçi anketler sonucunda, topluma yaptığı katkılar ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle 2024 yılının en başarılı sivil toplum kuruluşu olarak belirlendi.


Anket sonuçları, ASATUF’un sağlık turizmi alanındaki faaliyetlerinin yanı sıra gençlik, eğitim ve sportif etkinliklere verdiği desteğin de dikkate alındığını ortaya koydu. Prof. Dr. Aysun Bay, federasyonun insanlığa katkıda bulunma hedefi doğrultusunda önemli projeler gerçekleştirdiğini belirtti.


GESKON’dan Kutlama Mesajı


Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Genel Sekreteri Murat Uygur, yaptığı yazılı açıklamada, ASATUF’un başarısını kutlayarak, "Federasyon, yılın en başarılı sivil toplum kuruluşu seçildi. Bu, insanlık yararına gerçekleştirdiği projelerin bir sonucudur. Prof. Dr. Aysun Bay ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz," dedi.


ASATUF, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vererek ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle topluma katkı sağlamaya devam edeceğini ifade etti. Federasyonun bu başarısı, Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşlarının toplumsal fayda sağlama çabalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.


Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, bu ödülü bir başlangıç olarak değerlendirerek, gelecekte daha fazla projeye imza atmayı ve toplumun farklı kesimlerine ulaşmayı hedefliyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Mahalleli isyan etti: "Dur tabelasını takan yok" Antalya’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Aynı noktada sürekli kazalar yaşandığını belirten mahalle sakinleri, "Dur tabelasını takan yok" diyerek gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Kaza, saat 11.00 sıralarında Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Yenigün Mahallesi 1060. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Derya D. idaresindeki 07 BTA 67 plakalı minibüs, sokak kesişimine geldiğinde Hakan Y.’nin kullandığı 27 APN 784 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki araçta savrulurken, minibüs yol kenarındaki bir binanın duvarına çarparak durabildi. Kazada park halindeki bir araçta da hasar oluştu. Kazayı gören vatandaşların yardımıyla sürücüler araçlardan çıkartılarak, olay 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan Derya D., olay yerindeki ilk tedavisinin ardından kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. “Dur tabelasını takan yok” Kavşakta ‘Dur’ tabelası olmasına rağmen çok sayıda kaza olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Mevlüde Doğan, “Şiddetli bir şekilde çarpıştılar. Beyaz araç, duvara vurup neredeyse duvarın üzerine çıkıp yere düştü. Hemen ambulansı çağırdık. Burada sürekli motosiklet, araba kazaları oluyor. Sürekli dile getiriyoruz, ama kimse bir çare bulmuyor. ‘Dur’ tabelası var ama kimse önemsemiyor. Sokağın dört bir yanına kasis istiyoruz” dedi. Trafik ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlatırken, otomobiller çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.
İstanbul Trendyol Süper Lig: RAMS Başakşehir: 1 - Eyüpspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında RAMS Başakşehir, konuk ettiği Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 55. dakikada Deniz Türüç’ün sağ taraftan yaptığı ortada arka direkte Davidson kafayla çevirdiği top tekrar arka direğe açıldı. Pozisyonun devamında arda direkte Ömer Ali Şahiner’in kafayla yaptığı vuruşta kaleci Berke Özer ayağıyla kurtardı. Meşin yuvarlak altıpasın sağ tarafında Miguel Crespo’nun önünde kaldı ve bu oyuncu vuruşunu yaptıktan sonra Luccas Claro’nun müdahalesiyle yerde kaldı. VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy penaltı noktasını gösterdi. 59. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Jerome Opoku’nun vuruşunda meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara gönderdi. 1-1 90+8. dakikada Deniz Türüç’ün kullandığı serbest vuruşta penaltı noktası üzerinde Krzysztof Piatek kafa vuruşunu yaptı meşin yuvarlak kaleci Berke Özer’de kaldı. Hakemler: Abdullah Buğra Taşkınsoy, Mehmet Emin Tuğral, Murat Altan Başakşehir: Muhammed Şengezer, Olivier Kemen, Leo Duarte, Jerome Opoku, Ömer Ali Şahiner, Onur Ergün (Berat Özdemir dk. 80), Miguel Crespo, Deniz Türüç, Dimitrios Pelkas (Krzysztof Piatek dk. 69), Davidson, Joao Figueiredo (Berkay Özcan dk. 81) Yedekler: Deniz Dilmen, Lucas Lima, Philippe Keny, Hamza Güreler, Ömer Faruk Beyaz, Matchoi Djalo, Ousseynou Ba Teknik Direktör: Çağdaş Atan Eyüpspor: Berke Özer, Leo Dubois, Robin Yalçın, Luccas Claro, Caner Erkin, Melih Kabasakal, Jonjo Shelvey (Dorukhan Toköz dk. 63), Ahmed Kutucu (Samuel Saiz dk. 63), Emre Akbaba (Halil Akbunar dk. 79), Prince Ampem, Mame Thiam (Gianni Bruno dk. 87) Yedekler: Muhammed Birkan Tetik, Ruben Vizo, Taşkın İlter, Anastasios Chatzigiovanis, Tayfur Bingöl, Umut Meraş Teknik Direktör: Arda Turan Goller: Mame Thaim (dk. 28) (Eyüpspor), Jerome Opoku (dk. 59 pen.) (Başakşehir) Sarı kartlar: Onur Ergün, Joao Figueiredo, Çağdaş Atan (Teknik Direktör) (Başakşehir), Luccas Claro (Eyüpspor)