EKONOMİ - 26 Ağustos 2024 Pazartesi 13:51

Akbank, çek teminatlı ticari krediyi mobile taşıdı

A
A
A
Akbank, çek teminatlı ticari krediyi mobile taşıdı

KOBİ’ler artık tahsile verdikleri mevcut çeklerini şubeye gitmeye gerek kalmadan Akbank Mobil üzerinden teminat çekine dönüştürüp anında ticari kredi kullanabilecek.



Dijital bankacılık alanında birçok çalışmayı hayata geçiren Akbank, mobil uygulama üzerinden sunduğu ürün ve hizmetlerle KOBİ’lerin bankacılık ihtiyaçlarını hızlı ve kolay şekilde karşılamaya devam ediyor. KOBİ’ler artık Akbank Mobil üzerinden çeklerini teminata verebilecek. Bankadan yapılan açıklamaya göre, süreç daha önce tahsile verilmiş çeklerin teminata dönüştürülmesi veya yeni bir çekin teminat olarak verilmesi şeklinde gerçekleşebilecek. Teminat girişleri uygun şekilde tamamlandıktan sonra çek teminatlı kredi limitleri bulunan müşteriler ticari kredilerini hemen kullanabilecek. Tahsile verilmiş mevcut çeklerin teminata dönüştürülmesi süreci uçtan uca dijital olarak tamamlanacak. Teminata yeni çek verilmesi durumunda ise tüm işlemler Akbank Mobil’den ilerletilip sadece çeklerin fiziken şubeye teslim edilmesi ve gerekli kontrollerin tamamlanması gerekecek. Bu işlem tamamlandıktan sonra müşteriler, yine hızlıca mobilden kredi kullanabilecek.



“KOBİ’lerimizin yanındayız ve onların ihtiyaçlarına çözüm bulmaya devam edeceğiz.”


Akbank’ın KOBİ’lerin büyüme ve gelişim yolculuklarında yanlarında olmayı, onların finansal sağlığını güçlendirmeyi ve dijitalleşme süreçlerinde rehberlik etmeyi misyon edindiğini belirten Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Banka olarak bu misyon doğrultusunda en önemli görevlerimizden birini KOBİ’lerin tüm finansal süreçlerini dijitalleştirmek ve işlerini kesintisiz bir şekilde devam ettirmelerini sağlamak olarak belirledik. KOBİ’lerimizin bankamızdan alacağı tüm temel ürün ve hizmetleri dijitalleştirmeyi hedeflerken, aynı zamanda kendi iş yapış şekillerini de daha dijital hale getirebilmeleri için gerekli çözümler ve işbirlikleri sunuyoruz. Yeni hizmetimiz de KOBİ’lerin finansal yönetimlerini daha da kolaylaştırıyor. Biz, dijital dönüşümün iş dünyasında oluşturduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek ve KOBİ’lerimizin bu fırsatlardan en üst düzeyde faydalanmasını sağlamak için buradayız. Bu yenilikçi hizmetimizle, KOBİ’lerimize sadece bir finansal ürün sunmakla kalmıyor, aynı zamanda iş süreçlerinde daha fazla esneklik ve verimlilik sağlıyoruz. KOBİ’lerimizin başarılı bir şekilde büyüyüp gelişmeleri, ülke ekonomisinin sağlam temeller üzerinde yükselmesi açısından kritik bir öneme sahip. Bu yolculukta KOBİ’lerimizin yanında yer almaya ve onların ihtiyaçlarına çözüm bulmaya devam edeceğiz” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Polisten motosiklet sürücülerine dronlu denetim: 210 bin TL ceza kesildi, 11 motosiklet trafikten men edildi Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı Şahin timleri tarafından motosiklet sürücülerine yönelik dron destekli denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde sürücü belgesiz ve kasksız şekilde motosiklet kullanan sürücülere ceza yağdı. Toplamda 210 bin 596 TL cezai işlem uygulanırken, 11 motosiklet ise trafikten men edildi. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehir genelinde halkın huzur ve güvenliği için uygulamalarını sürdürüyor. Bu çerçevede İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetimlerini artırdı. Adapazarı ilçesi Atatürk Bulvarı ve çevresinde motosikletli sürücülere yönelik uygulama gerçekleştiren Motosikletli Şahin ekipleri trafikte aykırı olan sürücülere adeta göz açtırmadı. Dron destekli yapılan denetimlerde; 56 motosiklet sürücüsüne kask takmadan araç kullanmak, sürücü belgesiz araç kullanmak, abart egzozlu araç kullanmak, tescil plakasını takmadan araç kullanmak gibi muhtelif maddelerden toplamda 210 bin 596 TL idari para cezası uygulandı. 11 motosiklet trafikten men edilerek yediemin otoparkına çekildi. Kasksız motosiklete binenler dikkat Öte yandan, kaskları olmadığı için gerekli cezai işlemler uygulanan ve kasklarını temin etmeden uygulama noktalarından ayrılmalarına müsaade edilmedi. Kask temin edemeyenlerin ise kara yolunda seyrine izin verilmeyerek motosikletleri otoparka çekildi.
Nevşehir Prof. Dr. Nizamettin Kazancı: “Önce üzerinde yaşadığımız dünyayı korumalıyız” UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, Doğa Bilimleri İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, “Çevre kirliliğinin hat safhaya çıktığı bu zaman da, önce üzerinde yaşadığımız dünyayı korumalıyız. UNESCO şu anda geldiği noktada taşıyla, toprağıyla, kültürüyle, böceği-ağacıyla tüm yerküreyi yaşanır halde tutabilmek için bir formülün farkına vardı” dedi. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Kapadokya Alan Başkanlığı iş birliği ile peribacalarının korunması ve risklerin önlenmesine yönelik müdahale yöntemleriyle ilgili olarak “İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Kapadokya Alan başkanlığında yapılan toplantıya UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, Doğa Bilimleri İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, Kapadokya Alan Başkanı Vekili Birol İnceciköz, resmi kurum yetkilileri, akademisyenler ve uzmanlar, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, Doğa Bilimleri İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı UNESCO Sözleşmesinin giriş maddesinde “barış insanların zihninde doğdu ve insanların zihninde gelişecektir” mealinde bir cümleyle başladığına vurgu yaptı. Kazancı “UNESCO bu anlayışını 1945’ten 1970‘lere kadar sürdürdü. Barışı sağlamak için çabaladı. Bunun için bilimi, iletişimi, kültürü kullandı. Ama hedef barışı sağlamaktı. Ancak 1970‘lere geldiğinde bakıldı ki; barış için kullandığı çevre aşırı derecede sanayileşti. Dolayısıyla çevre kirliliğinin hat safhaya çıktığı zaman, önce üzerinde yaşadığımız dünyayı korumalıyız. UNESCO şu anda geldiği noktada taşıyla, toprağıyla, kültürüyle, böceği-ağacıyla tüm yerküreyi yaşanır halde tutabilmek için bir formülün farkına vardı” ifadelerini kullandı. Kapadokya bölgesinin doğal kültürel sosyolojik arkeolojik bir bölge olduğunu söyleyen Kapadokya Alan Başkan Vekili Birol İnceciköz’de yaptığı konuşmada “Kapadokya bölgesini korumak, gelecek nesilleri aktarmak, mümkünse geliştirmek ve mevcuttaki tüm sektörler tarafından kullanılmasını sağlamalıyız. Özellikle Paşabağlarında şapkası düşmek üzere olan bir peribacası var. O peribacasına mutlaka ama mutlaka müdahale etmemiz gerekiyor. Şu ana kadar yapılan tek şey çevresine güvenlik önlemi almak oldu. Bu şapka elbette iklimin etkisiyle ve coğrafyanın da etkisiyle bir süre sonra belki de düşecek. Düştükten sonra konuşmanın bir anlamı kalmayacak” dedi. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Kapadokya Alan Başkanlığı iş birliği ile peribacalarının korunması ve risklerin önlenmesine yönelik müdahale yöntemleriyle ilgili olarak “İstişare ve Değerlendirme Toplantısı yarın da saha incelemeleri ile devam edecek.
Sakarya Büyükşehir’in müdahale timi her köşe başında haşereyle mücadelede Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vektörlerle (haşere) mücadele çerçevesinde Sakarya’nın sağlığını koruma için 16 ilçede sivrisinek, karasinek, kene, hamamböceği ve çeşitli kemirgenlerden korunmak için yoğun şekilde ilaçlama yapıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, insan sağlığını tehdit eden vektörlere karşı ilaçlama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Sivrisinek, karasinek, kene, hamamböceği ve çeşitli kemirgenlere karşı ekipler tarafından sürdürülen ilaçlama çalışmaları 16 ilçenin tamamında gerçekleştiriliyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarında ekosistemin bozulmaması ve insan sağlığına zararı olmayan türlerin yok edilmemesi konusunda da ayrı bir hassasiyet gösteriliyor. Sineklerin ve böceklerin üreme alanlarına ve ekolojik veriler değerlendirilerek müdahale ediliyor. Dere yatakları, sulama kanalları, su birikintileri, göletler, dekoratif şelaleler, süs havuzları, fosseptikler, boş inşaat temelleri, bina bodrumları, yağmur suyu kolektörleri ve rögarlar gibi üreme alanları ilaçlanıyor. Kara sineklerle mücadelede ise çöp konteynerleri, gübrelikler, ahırlar, pazaryerleri ve hayvan pazarları gibi alanlarda gerçekleştiriliyor. Rutin işlemlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen ilaçlama taleplerini de değerlendiren Büyükşehir Belediyesi yapılan işlemleri yıllık, aylık ve haftalık tablolarla izliyor ve veri tabanında raporluyor. İş takip sistemine yönelik detaylı raporlama ortamı sayesinde, vektörlerle mücadele çalışmaları daha etkin şekilde yapılırken Sakarya’da yaşayan 1 milyon vatandaşın sağlığı ve yaşam huzuru korunuyor.