ASAYİŞ - 09 Aralık 2012 Pazar 19:45

KARTAL`DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

A
A
A
KARTAL`DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

Kartal`da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
Kaza, Kartal Sahil Yolu Pendik istikametinde saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, N.Ö.`nün kullandığı 34 JE 0575 otomobil, sahil yolunda ilerlerken, yol kenarında bulunan 56 yaşındaki Gülten Çayçı`ya çarptı. Çayçı, çarpmanın etkisiyle metrelerce ileriye savruldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Çayçı`nın hayatını kaybettiğini belirledi. Çayçı`nın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazaya neden olan otomobil sürücüsü ise, polis merkezine götürüldü.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da Lavanta Bahçesi yeni sezona merhaba dedi Aksaray’ın doğal güzellikleriyle öne çıkan yeni cazibe merkezi Lavanta Bahçesi, yeni sezona görkemli bir açılış töreniyle merhaba dedi. Aksaray Belediyesi tarafından oluşturulan lavanta Bahçesi protokol ve vatandaşların katılımıyla açıldı. 20 bin metrekarelik alana kurulan lavanta bahçesi ziyaretçilere unutulmaz bir doğa deneyimi yaşatırken, açılış etkinliği de büyük bir coşkuya sahne oldu. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer açılış töreninde yaptığı konuşmada, lavanta bahçesinin doğal güzelliklerin bir araya geldiği bir mekan olmanın ötesinde, şehre ekonomik ve turistik katkılar sağlayacağını söyledi. Lavanta bahçesinin Aksaray’ın yeşil dokusunu güçlendireceğini ve bölgeye olan ilgiyi artıracağını belirten Evren, “Bugün Aksaray Belediyesi olarak daha önceki yıllarda yapmış olduğumuz lavanta bahçemizin açılışını gerçekleştirdik. Tıbbi aromatik bitkiler çerçevesinde lavanta bitkisini burada üretiyoruz. Hemşerilerimize görsel bir ziyafet hazırlıyoruz. Aynı zamanda ekonomik değer açısından da nasıl değerlendirilecekse de o şekilde hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Gerçekten hemşerilerimizin bu noktadaki heyecanları bizi bu tarz çalışmalara daha fazla teşvik ve motive ediyor. Vatandaşlarımızın toprakla, doğayla, bitkiyle tarımsal faaliyetlerle kısmen de olsa böyle beraber işyeri olması bizi de mutlu ediyor. İnşallah açık olduğu sürece lavanta bahçemiz Aksaraylı hemşerilerimizin ziyaretine açık olacak. Onlarda buradan ziyadesi ile keyif alacaklar” dedi. Vatandaşlar ise lavanta bahçesinin çok güzel ve insana huzur verdiğini belirterek herkesin gelip görmesi gerektiğini belirterek Aksaray Belediyesine teşekkür ettiler. Açılışa Milletvekili Cengiz Aydoğdu, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, İl Genel Meclisi Başkanı Latif Ağır, Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bursa (Özel) Uludağ eteklerinde kurulan alabalık çiftliğinde yetiştirilen balıklar rağbet görüyor Bursa’da Uludağ’ın güney yamacına kurulan çiftlikte yetiştirilen alabalıklar rağbet görüyor. Bin 300 rakımda buz gibi sularda yetiştirilen taze balıklar müşterilerin beğenisine sunulurken, Uludağ manzarası ise gelenleri mest ediyor. Bursa’nın kırsal Keles ilçesinde Uludağ’ın güney yamacındaki eteklerine kurulan alabalık çiftliğinde buz gibi sularda alabalık yetiştiriliyor. Yaz aylarında şehir merkezinde hava sıcaklıkları 37 dereceleri bulurken alabalık çiftliğinin bulunduğu Pınarcık Mahallesi’nde ise öğle vakitlerinde bile sıcaklık 20 derecelerde seyrediyor. Tesiste bulunan havuzlarda yetiştirilen alabalıklar, müşterilerin siparişi üzerinde canlı olarak yakalanıp, taş fırında pişirilmesinin ardından müşterilerin beğenisine sunuluyor. Şehirde bunalan burada üşüyor Şehrin kavurucu sıcaklığında bunalanların alabalık çiftliğine üşümek için geldiklerini belirten Müşteri Temsilcisi Ahmet Aslan, “Burası Bursa’nın Keles ilçesi Pınarcık Mahallesi’nde yer alıyor. Yaklaşık bin 300 rakımdayız. Burası çok serin bir yer, ailecek geldiğimiz huzurlu bir ortamda karnımızı doyurduğumuz bir mekan. Buraya geldiğinizde her şey sizin yanınızda hazırlanıyor. Balığı havuzdan canlı çıkarıp, belirli bir işlem sonrası misafirlerin beğenisine sunuluyor. Akabinde fiyat olarak da çok ekonomik bir mekan. Bursa’ya maksimum uzaklığı 30 dakika. Bursa şehir merkezinde sıcaktan kavrulurken 30 dakikada buraya gelip üşüdüğümüz bir ortam var burada. İstanbul’dan buraya gelen misafirlerimiz oldu. Burada arkadaş olduğumuz misafirlerimiz de oldu. Marmara’nın en büyük yaylası olan Kocayayla ve Keles’i gezmeye gelenler mutlaka burada tazeliği, ferahlığı ekonomik bir fiyata yararlanıp gidebiliyorlar. Balığın dışında köfte ve Keles’e özgü seralarda yetiştirilen kültür mantarı da menüde yer alıyor. Sadece mantar siparişi de verebilirsiniz. Vejetaryen olan misafirlerimizin de burada aç kalma şansı yok. Şehirden uzak şehre yakın bir mekan. Buradan Uludağ’ın güney yamacını görebiliyorsunuz. Çocuklarınız burada toprakla buluşurken sizde huzur içinde yemeğinizin tadını çıkarıyorsunuz” şeklinde konuştu.