GENEL - 16 Nisan 2012 Pazartesi 15:30

BEYLİKDÜZÜ`NDE ASFALT ÇALIŞMALARI HIZLA SÜRÜYOR

A
A
A
BEYLİKDÜZÜ`NDE ASFALT ÇALIŞMALARI HIZLA SÜRÜYOR

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte çetin geçen kış koşulları nedeniyle Beylikdüzü`ndeki sokak ve caddelerde zarar gören yolların onarımına başlandı.
Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kış koşullarının en yoğun şekilde hissedildiği ilçede, kar temizleme ve tuzlama çalışmaları sırasında zarar gören cadde ve sokaklardaki yollarda, hava şartlarının düzelmesi ile birlikte yama ve asfaltlama çalışmalarına başladı. Ekipler, yakın zamanda Atatürk Bulvarı ile Enver Adakan Caddesi`nin kesiştiği bölgede zarar görmüş olan yol, düzenlenerek kullanışlı hale getirdi.
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hasar görmüş sokak ve caddelerde çalışmalara hızla devam edeceğini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun " İlçemizde havaların ısınması ile birlikte asfalt yapılabilecek ortam oluştu. Ekiplerimiz her gün çalışmalarını hızla sürdürerek sorunlu cadde ve sokakları daha güzel ve kullanışlı hale getirecekler" dedi.
Yetkililer, ilçede, 2012 yılı boyunca yaklaşık 40 bin ton asfalt ile yama çalışmalarının gerçekleştirileceğini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dokumacı ANKA’da Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Barbaros Dokumacı, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı. Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, hekim kadrosuna uzman isimleri dahil etmeyi sürdürüyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Barbaros Dokumacı, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nin hekim kadrosu arasında yerini alarak hasta kabulüne başladı. Prof. Dr. Barbaros Dokumacı, İzmir’de doğdu. ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde ilk 4 yılı okuduktan sonra, askeri öğrenci olması nedeniyle, Tıp Fakültesini 1985 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) tamamdı. 1986 yılında ise GATA’da stajyerliğini yaptı. İhtisas eğitimini 1992 yılında tamamlayarak kardiyoloji uzmanı unvanını alan Prof. Dr. Dokumacı, GATA Kardiyoloji Anabilim Dalında Yardımcı Doçent unvanını alıp, Mayıs 1994 de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak göreve başlamış, daha sonra Eskişehir’de modern invaziv kardiyolojiyi başlatmıştır. 1996 yılında Hollanda Maastricht Üniversitesi’nde 6 ay süreyle Prof. Wellens’ın kliniğinde “ELEKTROFİZYOLOJİ” konusunda eğitim gördükten sonra, Türkiye’ye dönen Prof. Dr. Dokumacı, çalıştığı kliniğin aynı konuda bir merkez olmasını sağlamıştır. Prof. Dr. Dokumacı, 1996 yılında kardiyoloji anabilim dalında doçent unvanını aldı 1998 yılında Avrupa Kardiyoloji Derneği tarafından Türkiye’ye verilen ilk “Research Fellowship” bursu ile tekrar 6 ay süre için Maastricht’e gitmiş, Türkiye’ye döndükten sonra Osmangazi Üniversitesi’ndeki görevinden ayrılmıştır. 1998’de SSK Eskişehir Bölge Hastanesinde kardiyoloji uzmanı olarak göreve başlayan Dr. Dokumacı, SSK Hastanelerindeki ilk “Elektrofizyoloji laboratuarını” kurmuş ve Eskişehir hastanesini sayılı kalp merkezlerinden biri haline getirmiştir. 2003 yılından sonra özel sektörde çalışmaya başlayan Dokumacı, 2014 yılında profesör unvanını almıştır. Kardiyolojinin tüm alanları ile ilgilenmektedir.
Erzurum Güçlü aile ve güçlü psikolojiyle güçlü yarınlar Erzurum’un Oltu ilçesinde "Güçlü Aile, Güçlü Psikoloji, Güçlü Yarınlar" sempozyumu düzenlendi. Oltu Kaymakamlığı salonunda yaklaşık iki saat süren sempozyumda, çeşitli alanlardan uzmanlar katılımcılara önemli bilgiler sundu. Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Onur Alp Yılmaz, beden ve ruh sağlığını güçlendirme üzerine bir sunum yaparak katılımcılara sağlıklı bir yaşam için önerilerde bulundu. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Yusuf Kesmez, sınav kaygısı ile başa çıkma yolları hakkında bilgilendirme yaptı. Psikolog Ayşenur Canik, akran zorbalığı konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik bilgiler sunarak, bu sorunun gençler üzerindeki etkilerine değindi. Sosyal Çalışmacı Ayşenur Bulut ise bağımlılıkla mücadele hakkında önemli bilgilere yer verdi. Erzurum Narkotik Şube Müdürlüğü personeli, uyuşturucu ile mücadele ve "Uyuma Projesi"nin tanıtımını yaparak katılımcılara bu alandaki mücadele hakkında bilgilendirme sağladı. Son olarak, Din Hizmetleri Uzmanı Eda Öztaş, sosyal medya kullanımı ve etkileri hakkında katılımcılara rehberlik ederek, dijital dünyada daha sağlıklı ilişkiler kurma yollarını paylaştı. Sempozyum, ailelerin psikolojik sağlamlıklarını artırmalarına yönelik değerli bilgiler sundu ve katılımcılardan büyük ilgi gördü. Programa; Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, kurum amirleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.