EĞİTİM - 02 Temmuz 2021 Cuma 08:45

Ünsal, “Yüreğim İrevan’da kaldı” romanını Alkazak’a hediye etti

A
A
A
Ünsal, “Yüreğim İrevan’da kaldı” romanını Alkazak’a hediye etti

Eğitimci, Gazeteci araştırmacı yazar Serdar Ünsal tarafından yazılan 1920 yılında bir Türk yurdu olan bugün Ermenistan topraklarında kalan İrevan (Erivan) şehrinde yaşayan Türklerin Ermeni mezalimine uğrayarak doğdukları topraklardan kaçış hikayesinin anlatıldığı “Yüreğim İrevan’da Kaldı” romanını İş insanı Alican Alkazak’a hediye etti.

Eğitimci, Gazeteci araştırmacı yazar Serdar Ünsal tarafından yazılan 1920 yılında bir Türk yurdu olan bugün Ermenistan topraklarında kalan İrevan (Erivan) şehrinde yaşayan Türklerin Ermeni mezalimine uğrayarak doğdukları topraklardan kaçış hikayesinin anlatıldığı “Yüreğim İrevan’da Kaldı” romanını İş insanı Alican Alkazak’a hediye etti.


İş insanı Alican Alkazak’a kitabıyla ilgili bilgi veren Yazar Serdar Ünsal, “Gerçek yaşanmış bir hikaye, daha doğrusu baba annemin İrevan’dan Ermenilerin saldırısı sonucu kaçışlarının hikayesi, İrevan’dan Aras Nehri’ne oradan İran’a, İran’dan Türkiye Iğdır’a gelip bin bir zorluklarla yaşamaya çalıştığı bir yaşam öyküsü. Babaannem İrevan’da evini,sevdiklerini, babasını bırakarak kocasıyla kızıyla İran’a kaçarken Ermeniler tarafından Aras nehrinde kocasının vurulmasını ölünceye kadar unutamadı. Çocuğunun birini Aras Nehri’nin kıyısında bırakmak zorunda kalan bir annenin hikayesi. İşte Ermeni mezalimini en iyi şekilde bu romanda anlatmaya çalıştım. Ermeniler sözde soykırım yalanlarının 100. Yılına hazırlanırken bu romanın çıkması bence çok ses getirecek Ermenilerin gerçek yüzünü herkes bir daha yakından görmüş olacaktır. Kısacası okuyucu, “Yüreğim İrevan’da Kaldı" romanında Vatana, İrevan’a, hasret ölenlerin hikâyesini, Ermenilerin yaptığı zulmü, Ermenilerin 1920 yılında İrevan’da yaptıkları vahşeti Aras Nehri’ni kan gölüne çevirmelerini, eşi kocadan, anneyi yavrusundan, anne ve babayı evladından ayırmalarını, bir Hocalı faciasının benzerini okuyacak, hüzünlenecek, üzülecek” dedi.


İş insanı Alican Alkazak ise, “Tebrik ederim bu tarihi konuları roman dilinde anlatmanız gençlerimizi aydınlatacaktır. Ermeniler yıllardır Türk düşmanlığı yapıyor. 1915-20 yılları arasında Anadolu ve Azerbaycan’da, 1992 yılında yine Azerbaycan’da Hocalı’da yaptıkları ortadadır. Erivan bir Türk yurdudur. Daha sonra Ruslar tarafından Ermeniler yerleştirilerek Ermeniler çoğunluk olmuşlardır. Bütün Türk izlerini silmişler sadece Göğ Mescit kalmıştır. Sözde yalanlarına Avrupalıyı inandırmaya çalışıyorlar. Ermeniler Iğdır’da da katliam yapmışlardır. Türk Milleti asil bir millettir kimseye soykırım yapmamıştır. Soykırımı yapanlar yalanlara sığınan Ermenilerdir. Gençlerimiz romanı okumalı, en kısa zamanda okuyacağım. Başarılar dilerim. Bu roman her evde ve okulun kütüphanesinde olmalı. Bu roman Ermeni iddialarını çürütmektedir. Kitabın arkasına konulan Göğ Mescid resmide güzel olmuş anlam katmıştır. Benim dedemde yıllarca Ermenilerle mücadele etmiştir” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Menteşe Belediyesi 145 cami ve 810 eve temizlik hizmeti verdi Menteşe Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik çalışmalarına devam ediyor. ‘Yaşlıların Sıcak Yürekleri, Menteşe’nin Vefalı Elleri’ projesiyle temizlik hizmeti sunan Menteşe Belediyesi, 2024 yılında toplam 810 eve temizlik hizmeti sağladı. Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, temizlik yapamayacak durumda olan ailelerin ve bireylerin evlerini temizlediklerini, hijyenik bir ortamda yaşamalarını sağlamayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Ekonomik olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde yaşlı, bakıma muhtaç, dar gelirli, hastalık veya özel durumlar nedeniyle desteğe ihtiyaç duyan ailelere ve bireylere evde temizlik hizmeti veriyoruz. Kent merkezinde düzenli olarak 112 eve temizlik hizmeti sağlarken, yıl geneline baktığımızda toplamda 810 eve ulaşmış durumdayız. Çalışmalar kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespitine yönelik bir sosyal inceleme komisyonu oluşturduk. Komisyonumuz, 25 hanede gelir, eğitim, sağlık gibi konularda incelemelerde bulundu. Bu veriler ışığında ihtiyaç sahibi bireyleri tespit ederek yardımlarımızı sürdürüyoruz.” Camilere rutin temizlik Yine sosyal sorumluluk projeleri kapsamında vatandaşların daha temiz ve hijyen ortamında ibaret edebilmeleri için ilçe genelindeki camilere temizlik hizmeti sağlamaya devam ettiklerini belirten Başkan Köksal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Menteşe’deki 145 camide düzenli olarak temizlik yapıyoruz. Yıl boyunca camilerimiz ekiplerimiz tarafından 268 kez temizlendi. Toplumumuzun ortak kullanım alanı olan camilerde vatandaşlarımızın ibadetlerini hijyenik bir ortamda yapmaları çok önemli. Bu kapsamda camilerdeki temizlik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ramazan ayında, dini bayramlarda ve yoğun ibadet dönemlerinde bu çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırıyoruz” Başkan Köksal, ekiplerin cami temizlik çalışmalarında çevre dostu ürünler kullandığını sözlerine ekledi.
Samsun Dolandırıcılara Karşı Güvende Kalma Eğitimi Samsun’un Canik Belediyesi personeline ’Dolandırıcılara Karşı Güvende Kalma Eğitimi’ verildi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, belediye personellerini aylık belirli periyotlar halinde farklı konu başlıklarında eğitim programlarıyla buluşturduklarını belirterek, "Ekip arkadaşlarımızın mesleki ve bireysel gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyoruz" dedi. Canik Belediyesi personellerini, belediye hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde sürdürülmesini hedefleyen eğitim programları ile birlikte bireysel gelişimi destekleyen eğitim programlarıyla da bir araya getirdiklerini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, "Ekip arkadaşlarımızın hem mesleki hem de bireysel gelişim süreçlerine destek olmak amacıyla eğitim programları ve toplumsal farkındalık etkinlikleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Aylık periyotlar halinde, farklı konu başlıklarında gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde ekip arkadaşlarımızı, alanında uzman isimlerle bir araya getiriyoruz. Eğitim takvimimizi güncel tutuyor, eğitim konularımızı çeşitlendiriyoruz. Kıymetli ekip arkadaşlarımıza yönelik eğitim, seminer ve konferans programları gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. ’Dolandırıcılara Karşı Güvende Kalma’ eğitimi Canik Belediyesi 2024 Aralık ayı eğitim programı çerçevesinde belediye personellerine, ’Dolandırıcılara Karşı Güvende Kalma’ eğitim programı gerçekleştirildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla Canik Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim programında Canik Belediyesi personellerine sosyal medya dolandırıcılığı, telefon dolandırıcılığı, e-posta ve kısa mesaj dolandırıcılığı, mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık, sahte siteler üzerinden dolandırıcılık, keylogger ve screenlogger dolandırıcılık yöntemleri ile dolandırıcılara karşı güvende kalma yöntemleri hakkında bilgiler verildi.
İstanbul Esenyurtlu kadınlara büyük destek Esenyurtlu kadınlar, belediyenin, Ulu Çınar Sosyal Yaşam Merkezi’nde verdiği eğitimlerle sosyal, kültürel ve ekonomik alanda kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Esenyurt Belediyesi Ulu Çınar Sosyal Yaşam Merkezi, birçok farklı branşta eğitim vermeye başladı. Merkezde, kadınların kabiliyetlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olmak amacıyla el sanatları kursları, aile danışmanlığı hizmeti, evlilik okulu, anne-çocuk destek programları, kadın sağlığı eğitimleri, ilk yardım eğitimleri, çocuk terapileri ile iletişim ve motivasyon seminerleri düzenleniyor. Vatandaşların haftanın beş günü faydalanabildiği merkezde, çocuklar için oyun alanı da bulunuyor. Bu sayede küçük yaştaki çocukları nedeniyle çalışamayan kadınların öğrenerek üretim yapmaları ve iş yaşamına katılmaları sağlanıyor. El emeği ürünler kazanca dönüşüyor Sosyal yaşam merkezinde moda tasarımı, punch, dikiş nakış, el nakışı, takı tasarımı gibi 6 farklı branşta el sanatları eğitimi veriliyor. Burada eğitimlerini tamamlayan kadınlar, kazanç sağlamak amacıyla üretim aşamasına geçiyor. Üretilen el emeği göz nuru ürünler, belediyenin açtığı stantlarda ve düzenlenen sergilerde satışa sunuluyor. Güçlü aile için danışmanlık hizmeti Merkezde ayrıca mutlu ve sağlıklı aile yapısının oluşmasına destek olmak amacıyla uzman sosyologlar tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor. Sosyologlar, bireylere aile içi ilişkileri, toplumsal yaşamla uyumları ve aile içinde yaşanan sorunları çözmeleri noktasında yardımcı oluyor. Anneler atölyede çocuklar oyun alanında Kadınların eğitim alarak üretim yapması için her ayrıntının düşünüldüğü Ulu Çınar Sosyal Yaşam Merkezi’nde çocuklar, onlar için hazırlanan oyun alanında eğlenceli vakit geçiriyor. Psikolog ve çocuk gelişim uzmanları tarafından hazırlanan eğitici aktivitelerden yararlanan minikler, gelişim düzeylerine uygun oyunlar oynuyor. “Hem sosyalleşiyor hem de kazanç sağlıyorum” El sanatları kurslarının kendisi için çok faydalı olduğunu söyleyen kursiyer Fatma Doğan, “Buraya çocuğumla geliyorum. O kreşte eğlenirken ben de bir şeyler öğrenebiliyorum. O yüzden bu kursları tercih ettim. Kursumuzda bir şeyler üretmeye başladık. Bu bizi çok mutlu ediyor. Burada hem sosyalleşiyor hem de ürünlerimizi satarak kazanç sağlayabiliyoruz. Hocalarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. “Kurslar terapi gibi geldi” Kursiyer Elif Şen ise şöyle konuştu: “Dikiş kursuna geliyorum. Bu kursta bir kıyafeti dikmenin bütün inceliklerini ve dikiş makinelerinin tamirini öğrendik. Arkadaşlarımızla birlikte birçok ürün ortaya çıkardık. Ayrıca biz kurstayken çocuklarımız da oyun alanında eğlenebiliyor. Ben, bütün kadınlara, evde oturmak yerine kurslara katılmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü burası bana terapi gibi geldi. Esenyurt Belediyesine sağladığı imkanlardan dolayı çok teşekkür ediyorum.”
Kahramanmaraş Anadolu’nun en büyük ticaret merkezinde restorasyon çalışmaları devam ediyor Kahramanmaraş merkezli depremler, taş ve ahşaptan yapılan yaklaşık 500 yıllık Maraş Kapalı Çarşısı’na da zarar vermişti. Depremde hasar alan tarihi çarşıda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen iki büyük deprem, şehrin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan ve Anadolu’nun en eski yerlerinden Tarihi Maraş Kapalı Çarşısı’na büyük zarar vermişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle restorasyon çalışması başlatılmıştı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, restorasyon hakkında bilgi vererek, “Burası Kahramanmaraş için en önemli mekanlarımızdan bir tanesi. Yaşadığımız asrın felaketinin ardından büyükşehir belediyesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm bakanlıklarımız Kahramanmaraş ile alakalı depremin etkilediği illerde çok ciddi çalışmalar içerisinde. Tarihi Kapalı Çarşımızı da bundan birkaç ay önce ihalesi yapılmışı ve çalışmalara başlanmıştı. Hasar tespit çalışmaları, esnafımızın taşınma süreçleri, proje aşamaları ve yapım ihalesinin ardından restorasyon çalışmaları başladı. 140 iş yerinin bir kısmı restore ediliyor, bir kısmı da aslına uygun şekilde yeniden inşa ediliyor. Buradaki tahribat çok üst seviyedeydi ve o yüzden de çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. Yaklaşık 600 milyon Türk Lirası değerinde bir yatırımı ifade ediyor buradaki çalışmalar ve şantiyemizde 50’nin üzerinde işçimiz günlük çalışma gerçekleştiriyor. Şu anda zemin ve alçı sökümleri yapılıyor, koruma amaçlı ahşap askılama işi de devam ediyor” dedi. (MTH-FKE-