SAĞLIK - 11 Ekim 2024 Cuma 13:30

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Iğdır’da 400 yataklı hastanemizin yapımına çok yakında başlıyoruz"

A
A
A
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Iğdır’da 400 yataklı hastanemizin yapımına çok yakında başlıyoruz"

Bir dizi programa katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Iğdır’a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesini ziyaret etti.


Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bir dizi programa iştirak etmek ve incelemeler yapmak için Iğdır’a geldi. Bakan Memişoğlu, İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldıktan sonra Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesini ziyaret etti.


Bakan Memişoğlu, hastanede yaklaşık iki yıldır yapılması planlanan hastane ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Memişoğlu, konuşmasında; “Serhat şehri Iğdır’ımıza geldik ve sağlık hizmetlerini değerlendiriyoruz. Gerçekten Iğdır hem Aras’ı hem Ağrı Dağı’yla Türkiye’mizin en güzel illerinden bir tanesidir. Bizi misafir ettikleri için hepsine çok teşekkür ediyorum. Iğdır’da sağlık hizmetleri anlamında değerlendirmemiz neticesinde şunu gördük ki Iğdır çok daha iyi sağlık hizmetini yapabilecek kapasiteye sahip. Bunun için de inşallah projesini bitirdiğimiz, çok yakında ihalesini yapıp inşaatına başlayacağımız 400 yataklı hastanemizi bir an önce Iğdırlılara kazandıracağız. Bunun burada sözünü veriyoruz. Ve çok yakında herkes görecek ki Iğdır sadece kendisine değil, kendi iline değil, çevresindeki illere hatta uluslararası anlamda sağlık hizmeti verebilecek kapasiteye inşallah ulaştıracağız. Bunun yanında özellikle sağlık ve hayat merkezi olmayan Iğdır’ımızda bir proje hazırladık. Onu da çok yakın zamanda inşaatına başlayacağız. Temel sağlık hizmetlerini biliyorsunuz önemsiyoruz aile hekimliklerini önemsiyoruz. Ve onları kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Emin olun birinci basamak temel sağlık hizmetleri hastalanmadan sağlığımızı korumak esas hedeflerimizden bir tanesi. Bununla ilgili de inşallah iyi hekimlik uygulamalarını ödüllendireceğimiz aynı zamanda onların toplumla beraber daha iyi kaynaşması sağlayacağımız bir sistem ile üstlerine çalışıyoruz. Dezenformasyonlara, yanlış haberlere toplumun itibar etmemesini, hekim arkadaşlarımın itibar etmemesini özellikle istirham ediyorum. Emin olun biz özellikle aile hekimliğini, temel sağlığı ön planda almış, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderinde sağlığın dünyanın en iyi sunulduğu ülkelerinden bir tanesiyiz ve sadece sağlık hizmetini değil aynı zamanda sağlık teknolojisini sağlık bilimini de üretecek çalışmalar içindeyiz. Onun için ben herkese özellikle sağlık ekiplerine, sağlık çalışanlarına ve tüm topluma teşekkür ediyorum. Çünkü bizler iyi taraftarız. Bugün medeniyetlerin maalesef kötülüğü güçlü kıldığı güçlünün sanki haklı olduğu bir sistem var. Esasa bizim medeniyetimiz iyilik medeniyeti bu iyilik medeniyetinin yeniden dünyaya hakim kalabilmemiz için daha çok çalışmamız lazım daha çok üretmemiz lazım ve birlikte hareket etmemiz lazımdır. Iğdır’da bunu gördüm onun için Iğdırlılara Iğdır’ın yöneticilerine siyasetçilere teşekkür ediyorum biz de sağlık sistemini daha iyi hale getireceğimizi özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi ilk atış testini başarıyla geçti Türkiye’nin roket ve füze teknolojileri lideri Roketsan, geliştirdiği milli sistemler ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin savunmasına güç katmaya devam ediyor. Deniz platformlarını tehditlere karşı korumak için Türk mühendislerce geliştirilen LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi, ilk atış testini başarıyla tamamladı. Çelik Kubbe projesinde de yer alacak LEVENT, takvimde yer alan testleri tamamladı. Türk savunma sanayisinin öncü firmalarından olan Roketsan geliştirdiği LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi ile Türk Deniz Kuvvetlerinin savunmasına güç katmaya hazırlanıyor. Roketsan, LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi ile Türk Deniz Kuvvetlerinin savunmasına güç katmaya hazırlanıyor. Deniz unsurlarına tehdit oluşturabilecek uçak, helikopter, İHA/SİHA ve seyir füzelerine karşı etkin koruma sağlayabilecek LEVENT, ilk atış testini başarıyla gerçekleştirdi. Türkiye’nin entegre katmanlı hava savunmasını sağlayacak Çelik Kubbe projesinde de yer alacak LEVENT, takvimde yer alan testleri tamamladı. LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi, Roketsan’ın SUNGUR ve HİSAR hava savunma füze sistemlerinde kazandığı bilgi birikimini, teknolojik altyapıyı ve alt sistem teknolojilerini kullanmaktadır. Roketsan’ın hava savunma projeleri kapsamında milli ve yerli olarak geliştirdiği sensör teknolojileri ile donatılan LEVENT, süpersonik hızlarda ve uzun menzillerde hareket eden hedeflere karşın yüksek etkinliğe sahip olacak şekilde ele alınmaktadır. LEVENT yakın hava savunma sistemi, hava hedeflerindeki etkinliği ile Türk Deniz Kuvvetlerine vuruş gücü kapasitesi ve esneklik konusunda önemli kazanımlar sağlanacaktır. Çoklu füze taşıyabilen lançer tasarımı ve salvo atışa izin veren mimari yapıyla geliştirilen LEVENT, manuel, yarı otomatik ve tam otomatik modlara sahip olacak. Gemi savaş yönetim sistemine tam entegre olarak çalışacak LEVENT, hızlı reaksiyon süresi ve 360 atış kabiliyeti ile deniz platformlarına etkin koruma sağlayacak. Milli Hücumbotların savunması LEVENT’e emanet Roketsan, LEVENT’in gemi üzerindeki entegrasyon ve kullanım konseptini Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına göre şekillendirilmektedir. Bu kapsamda Türk Deniz Kuvvetlerinin yeni nesil platformları olan Milli Hücumbotlarda da LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi kullanılacak. Milli Hücumbotların ve diğer deniz platformlarının öz savunma ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen milli çözüm LEVENT, takvimde yer alan test faaliyetleri ile Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmeye devam edecek.
Erzurum Geleceğin yıldızlarına malzeme desteği GSB, MEB ve TFF’nin ortaklaşa düzenledikleri ‘Futbol Gelişim’ Projesi 2024-2025 sezonu başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur ile Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Mehmet Akif Fencioğlu’nun katımıyla yetenekli öğrencilere malzeme dağıtımı yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun ortaklaşa düzenledikleri ‘Futbol Gelişim’ Projesi 2024-2025 sezonu başladı. Proje kapsamında Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Spor Salonu’nda Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur ile Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Mehmet Akif Fencioğlu’nun katımıyla yetenekli öğrencilere spor malzemesi dağıtım töreni düzenledi. Geleceğin futbol yıldızlarının oldukça heyecanlı gözüktüğü törene Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur , Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölge Müdürü Mehmet Akif Fencioğlu, TFF Bölge Antrenörü Yunus Emre Öztürk, Spor GSİM Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vahit Albayrak, Milli Eğitim Bakanlığı İl Milli Eğitim Koordinatörü Fatih Kula ve projede yer alan okul müdürleri ile öğretmenler katıldı. Fencioğlu: Türk futbolu için önemli bir proje Projenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Mehmet Akif Fencioğlu, “Federasyonumuzun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaklaşa yürüttükleri ve bu yıl ikincisine start verdiğimiz Futbol Gelişim Projemize katılan tüm sporcu, okul yöneticileri ve beden eğitimi öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Futbol Gelişim Projesi 2024-2025 sezonu hayırlı olsun” dedi. Çakmur: İkincisi düzenlenen proje hayırlı olsun Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, bu yıl ikincisine start verdikleri ‘Futbol Gelişim’ Projesine katılan birbirinden yetenekli sporculara başarı dileklerini ileterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ile Türkiye Futbol Federasyonumuzun ortaklaşa düzenledikleri ‘Futbol Gelişim’ Projesi 2024-2025 sezonu başladı. Projede yer alan okullara ve sporculara şimdiden başarılar diliyorum. Futbol Gelişim projesi ilimize ve Türkiyemize hayırlı olsun” dedi. Öztürk: Amacımız yetenekli çocuklara ulaşmak ‘Futbol Gelişim’ Projesi’nin esas amacının yetenekli çocuklara ulaşmak ve onları keşfederek Türk sporuna kazandırmak olduğunu belirten TFF Bölge Antrenörü Yunus Emre Öztürk, “Proje kapsamında asıl hedef okullarımızda bulunan yetenekli sporculara ulaşarak bu sporcuların kulüplere ve Türk futboluna kazandırmak. Bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz ve mesai harcıyoruz” dedi.