ASAYİŞ - 11 Haziran 2024 Salı 08:57

Otoyolda ölümle dans kamerada

A
A
A

Hatay’da otoyolda akan trafiğe aldırış etmen motosikletin üzerine yatarak araç kullanan 2 sürücü cep telefonu kamerasına yansıdı.

Adana-Hatay TEM otoyolu İskenderun ilçesi mevkisinde 2 motosikletlinin araç üzerine yatarak sürüş yaptığını gören vatandaş bu anları kayıt altına aldı. Akan trafiğe aldırış etmen canını tehlikeye atan sürücülerin ölümle dans ettikleri anlar kameraya yansıdı. Görüntülerde; bir süre motosikletin üzerine yatarak araç kullanan 2 şahsın canlarını hiçe attıkları görüldü.

Ferit Savaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Varto’da ‘En İyi Peynir Yarışması’ ve ‘Tarımsal Ürün Sergisi’’ düzenlendi Muş’un Varto ilçesindeki kadın çiftçiler arasında ‘En İyi Peynir Yarışması’ ve ‘Tarımsal Ürün Sergisi’’ etkinliği düzenlendi. 3 köyün katılımıyla düzenlenen ‘En İyi Peynir Yarışması’, Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün spor salonunda yapıldı. Öğretim üyesi Onur Şahin’in paydaşlığında gerçekleştirilen yarışmada, jüri üyeleri tarafından peynirlerin tadı, kokusu ve görünüşü ile peynirlerin laboratuvar analiz sonuçları dikkate alınarak değerlendirme yapıldı. Yarışmada büyükbaş dalında birinciliği Mayperoz Han, ikinciliği Esra Sağlam ve üçüncülüğü ise Müstesna Arslan aldı. Küçükbaş dalında ise birinciliği Melike Özkan, ikinciliği Bediha Akyol, üçüncülüğü ise Şadiye Aykan aldı. Burada konuşan Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, “Muş ilimiz hayvansal ve tarımsal alanda potansiyeli yüksek olan bir ilimizdir. 357 bin alan tarım arazisi 357 bin hektar üzerinde çayır mera alanı, bunun yanın dada su alanı olan illerden biriyiz. İki tane büyük barajımız var. Bunun yanında göletlerimiz vardır. Özellikle Hamurpet göllerimizle ilgili çalışmalarımız var. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan için de iyi bir yere sahibiz. Bir milyon elli baş küçükbaş hayvanımız mevcuttur. Bunun yanında katma değeri yüksek olan ürünler de bizim için çok önemlidir. Özellikle Alparslan-2 Barajı işletmesi yapıldıktan sonra çevresinde bulunan köylerimizin hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesi için kadın çiftçilerimizin katılımıyla bu tür projeler yapılmaktadır. Bu projelerden biri de hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlardan elde edilen sütlerimiz için peynir çeşitleri üreterek kamuoyuna göstermek ve katma değerle değerlendirmek için bu proje gerçekleştirildi. Yarışmacıların hangi kalitede ürün ürettiklerini bu yarışmada değerlendirmekteyiz” dedi. Alparslan-2 Barajı’nı işleten firmanın çalışanı Abdulkadir Sarı ise geçen sene Akpınar köyünde yaptıkları yarışmayı bu sene biraz daha geliştirdiklerini belirterek, “Buradaki amacımız, kadınlarımızı üretici olarak desteklemek ve ev ekonomisine destek olmalarını teşvik etmektir. Barajdan etkilenen üç köyümüzden 24 yarışmacı katıldı. Bu yarışmada devlet kurumları destekleri ile kendi alanında uzman olan jüri üyelerimizle belirlenen birinciye 150 bin TL, ikinci yarışmacımıza 125 bin TL, üçüncü yarışmacımıza 100 bin TL ahır iyileştirme ödülü verilecektir” diye konuştu. Varto Gençlik ve Spor Müdürü Murad Aktaş ise ilçede böyle bir yarışmanın yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkür etti. Yarışmanın ardından her üç köyünden üretilen hayvansal ve bitkisel ürünlerin yanı sıra el işi ürünlerin sergilendiği stantlar gezilerek protokol tarafından mayalanmış peynir kesildi.
İzmir İzmir Büyükşehir, 10 ton Kavacık üzümü dağıtıyor Ürününü satmakta zorlanan üreticiye destek olmak için kooperatif üzerinden 10 ton coğrafi işaretli Kavacık üzümü satın alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 300 ihtiyaç sahibi hanenin kapısını çalarak üzüm dağıtmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi zor günler geçiren üreticiye de, geçim sıkıntısı yaşan vatandaşlara da destek oluyor. Büyükşehir Belediyesi, bir firmanın alım anlaşması yaptıktan sonra vazgeçmesi üzerine mağduriyet yaşayan Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nden 10 ton yaş üzüm satın aldı. Coğrafi işaretli dünyaca ünlü Kavacık üzümü ihtiyaç sahibi 3 bin 300 haneye dağıtılmaya başlandı. Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Özkan, “Çalıştığımız firma için hazırlığımızı yaptık. Üzüme ‘bismillah’ derken almayacaklarını belirttiler. Üzümle baş başa kaldık. Saklanacak bir meyve değil. Kurutma tesisimiz yok. Üretici mağdur. Kooperatif olarak biz de mağduruz. Büyükşehir Belediye’mizden istekte bulunduk. Ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için 10 ton satın aldı. Çok büyük bir fayda oldu. Üreticinin yüzü güldü. Büyükşehir Belediye’mize çok teşekkür ediyoruz” dedi. “Yerel tarımı ve çiftçilerimizi destekliyoruz” İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde ambar şefi olarak görev yapan Seydullah Güner ise “Yerel tarımı ve çiftçilerimizi destekliyoruz. Başkanımız Dr. Cemil Tugay önderliğinde yürütmüş olduğumuz bir yardım politikamız var. 10 ton yaş üzüm aldık. Sosyal yardım listemizde olan ihtiyaç sahibi 3 bin 300 vatandaşımıza dağıtılacak. Günlük 1 ton gelecek ve hemen dağıtacağız. 10 günde dağıtımı tamamlarız” ifadelerini kullandı.
İstanbul Beylikdüzü’nde gece saatlerinde kuyumcuya silahlı saldırı Beylikdüzü’nde gece saatlerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir kuyumcuya silahlı saldırı düzenlendi. İşletmenin önüne bir otomobil ile gelen ve henüz kimliği belirlenemeyen saldırganlar, cadde üzerindeki kuyumcuya 16 el ateş etti. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Yaşanan saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay, gece 00.45 sularında Beylikdüzü ilçesi Yakuplu Mahallesi Hürriyet Bulvarı üzerinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde otomobil ile kuyumcunun önüne gelen silahlı saldırganlar henüz bilinmeyen bir nedenle işletmeye birkaç el ateş etti. Ardından yaklaşık 10 dakika sonra tekrar gelen saldırganlar bu defa işletmeyi kurşun yağmuruna tuttu. İşletmesi kurşunlanan kuyumcu Nurullah Cengiz, saldırıyla ilgili olarak kendilerine herhangi bir tehdit ya da telefon gelmediğini ifade etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, saldırıya uğrayan işletmede incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde kuyumcu dükkanına 16 adet mermi isabet ettiği görüldü. Polis ekipleri saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Yaşanan silahlı saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. “Son günlerde kuyumcu kurşunlamak ve haraç istemek meşhur oldu” Yaşanan saldırıyla ilgili konuşan kuyumcu işletmesinin sahibi Nurullah Cengiz, “Memur arkadaşlara da söyledik ne bir tehdit aldık ne başka bir şey. Zerre yanımıza yaklaşan ya da alacak ve verecekle alakalı hiçbir şey yok. Biz de şoktayız. Akşam memurlar aradı bunun üzerine biz de dükkana geldik. Bu son günlerde çok meşhur oldu kuyumcuların kurşunlanması ve haraç istemeler. Biz de herhalde onlardan birine maruz kalacağız. Allah yardımcımız olsun. Allahım’a şükürler olsun tehdit almadık. Ne telefonumuz çaldı ne farklı numaralardan başka bir durum olmadı. Hiçbir yerden böyle bir saldırıya dair en ufak bir belirti yoktu. Biz de şok oldu. Bu olayların bir şekilde son bulmasını diliyorum. İşini düzgün yapan esnafların önü kesilmeye çalışılıyor. Karalama gibi şeyler yapılmaya çalışılıyor” dedi.
Hakkari Hakkari’de “Eğitimi Geliştirme ve Takip” projesi tanıtıldı HAKKARİ (İHA) – Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Hakkari Eğitimi Geliştirme ve Takip” projesinin tanıtımı yapıldı. Vali Ali Çelik’in talimatı ve yakın takibiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Hakkari’nin eğitim potansiyelini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilecek olan “Hakkari Eğitimi Geliştirme ve Takip Projesi”, Hakkari Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün konferans salonunda il protokolü ve eğitim paydaşlarının katıldığı bir programla tanıtıldı. Burada konuşan Vali Ali Çelik, Hakkari Eğitimi Geliştirme Projesi hakkında bilgi edindiğinde, projenin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Vali Ali Çelik, "Bu proje, ilimizin eğitim kalitesini yükseltmek için önemli bir adım. Bu projedeki eylem ve faaliyetleri yerine getirmek zorunluluktan değil isteyerek ve gönüllülük temelinde olmalı. Ancak böyle kurumsal kapasitenizi artırabilirsiniz. Mış gibi yaparak bir gelişim kaydedemezsiniz. Kurumsal gelişim açısından, başladığınız yer ile bitirdiğiniz yer aynı olmamalı, hayırla yad edilmek için mesafeler kat etmelisiniz. Asıl olan öğretmenlerinize, velilerinize, çalışanlarınıza ve öğrencilerinize değerli olmayı hissettirmek. Eğitimin tüm paydaşları, özellikle öğretmenlerimiz, istekle, heyecanla ve şevkle bu projeyi sahiplenirse ilimizin eğitimdeki başarı çıtasının yükseleceğine yürekten inanıyorum. Bu projenin başarıya ulaşmasında, resmi/ özel tüm kurum ve kuruluşlar ile eğitimin en önemli paydaşları olan velilerimizin desteği, üniversitelerimiz, STK’lar, belediyelerimiz, hatta sağlık, emniyet ve jandarma güçlerimizin katkısını çok önemli buluyorum. Bu süreci birlikte götürebilirsek o zaman Hakkari’de, eğitimin niteliğini, öğrencilerimizin başarı yeteneğini ve bu ülkeye ve millete faydalı birer insan olarak yetişmeleri noktasındaki karakter gelişimlerini de güzel bir şekilde temin etmiş oluruz. Kelebeğin kanat çırpması misali, büyük değişimler küçük adımlarla başlar. Bu projeye iradesini koyan, katkı sunan ve içini güzel dolduran herkesi, sırtımızda ve başımızda taşıyacağız. Bu proje, toplum olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz konulardan biri olan eğitimin niteliğinin artırılması konusunda geliştirdiğimiz önemli bir proje. Günümüzde, başarılı olmanın ana ölçütü, akademik olarak soru çözmeye endekslenmiş, oysaki bunun yanına yan etmenleri de eklemek gerekiyor. Ben, sportif ve sosyal yönü gelişmiş, iletişimi daha güçlü bireyleri yeğlerim. Ailelerimizin her zamankinden daha etkin bir şekilde eğitim öğretim süreçlerine katılması çok önemli. Öğrencilerimizin başarılarını artırmak amacıyla hem ailede geçirilen zamanın iyi değerlendirilmesi hem de öğretmenler ve idarecilerimizle sık iletişim halinde olunması, çocuklarımızın gelişimine çok ciddi katkılar getireceğinden bu husus büyük önem arz ediyor. Özellikle de okuma alışkanlığının edinilmesini istiyorsak bizim de aile bireyleri olarak elimizde muhakkak bir kitap olmalıdır. Yine çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından uzak tutmak için, teknoloji ürünlerini kullanırken daha dikkatli olmalıyız. Zira eğitim, dayanışmayla ve birlikte koşmakla olur. Okullar, insanların karakter ve kişiliklerinin oluştuğu, yarınlarımıza dair beklentilerimizin olduğu yerlerdir. Eğitimin gayesi ve insan gelişimindeki temel parametre, davranış değişikliği oluşturmasıdır. Bu da bir süreç ve tekrar gerektiriyor; çünkü tekrar eden yapılar başarıya ulaşır" dedi.
Bursa Böyle senaryo polisleri bile şaşırttı...Arkadaşına kapkaç yaptırttı Bursa’da sanal kumarda harcadığı parayı eşine söyleyemeyen ve arkadaşıyla motosikletli kapkaç senaryosu hazırlayan tekstilcinin oyununu Asayiş Polisi bozdu. Güvenlik kamerası görüntülerini tekrar tekrar izleyen polis, "Bu işte bir terslik var" diyerek sorguladığı tekstilcinin ve arkadaşının senaryo hazırladığını kısa sürede ortaya çıkardı. Oscarlık performans sergileyen tekstilci "paralarım gitti" diyerek Emniyet Müdürlüğü’nde timsah gözyaşı döktü. Bursa’nın Osmangazi ilçesinde tekstil işiyle uğraşan Coşkun K. (35), yüklü miktarda borcu olduğu için durumu eşiyle paylaşamadı. Kara kara düşünen adam, 58 bin Euro parayı evden alıp “İstanbul’da iş anlaşmasına gidiyorum” deyip evden ayrıldı. Terminale giden Coşkun K. yakınlardaki bir alışveriş merkezinin kapısında telefonla konuşurken, senaryosu gereği elindeki para dolu çantayı bir anda para motosikletli bir kişiye kaptırdı. O anlar kameraya anbean yansırken, ikilinin kovalamaca anları kameraya anbean yansıdı. Oscarlık performans sergileyen Coşkun K. sözde motosikletli kapkaçcının peşinden koşturdu, ifade için geldiği Emniyet Müdürlüğü’nde de gözyaşı döktü. Oyun olduğu ortaya çıktı Polis ekiplerine ifade veren Coşkun K., işlemlerinin ardından evine gidip eşine başına gelenleri anlattı. Fakat Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri izlediği güvenlik kameralarında, mağdur adamdan önce motosikletli gaspçının daha önce terminale gittiğini fark etti. Olaydan şüphelenen ekipler, incelediği yüzlerce güvenlik kamerası sonrası motosikletlinin olay sonrası kıyafetlerini değiştirdiği ve kaskı çıkardığını tespit etti. Ekipler yaptıkları çalışmada hırsızın İsmail Melih A. olduğunu öğrendi. Düzenlen operasyon sonrası yakalanan motosikletinin İsmail Melih A. ’nın parayı kaptıran Korkmaz’ın 15 yıllık arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Borcu olduğu için yakın arkadaşıyla oyun yapmış Gözaltına alınan 2 arkadaş, emniyette çapraz sorguda olayın gerçeğini anlatmak zorunda kaldı. Coşkun K.’nın aslında 1 milyon lira üzerinde borcu olduğu ve ödeyemediği için eşine söyleyemediği ve evden ‘iş anlaşmasına gidiyorum’ diyerek ayrıldığı belirlendi. Genç adamın arkadaşı İsmail Melih A. ile kapkaç oyunu yaptığı öğrenildi. Emniyet tutanaklarını eşine gösterip kendini mağdur göstermeye çalışan Coşkun K.’nın oyununu bozan polis ekipleri şahısları "Suç uydurma ve güvenlik güçlerini meşgul ettiği" iddiasıyla adliyeye sevk etti. “15 yıllık arkadaşım ağlayınca yardımcı olmak istedim” Öte yandan, İsmail Melih A. verdiği ifadede, Coşkun K.’nın kendisinin 15 yıllık arkadaşı olduğunu ifade ederek, “Çok borcu olduğu için eşine söylemediğini böyle bir fikir yaptığını söyledi. Ağlayınca dayanamadım böyle bir oyuna dahil oldum” dedi.