ASAYİŞ - 25 Mart 2024 Pazartesi 10:41

İskenderun’da konteyner yangını

A
A
A
İskenderun’da konteyner yangını

Hatay’ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yangında depremzede vatandaşlara ait konteyner kullanılmaz hale geldi.


Yangın, İskenderun İlçesi Esentepe Mahallesinde depremzedelere ait konteynerde meydana geldi. Depremzedelere ait konteynerde yaşanan yangının 112 Acil Çağrı Merkezi’e ihbar edilmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin kısa süren müdahalesiyle söndürüldü. Yangında konteyner kullanılmaz hale geldi.



İskenderun’da konteyner yangını

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Anasınıfı öğretmeninden örnek çalışma Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulunda Okul Öncesi Öğretmen olarak görev yapan Zeynep Demir, öğrencilerini daha merhametli ve vicdanlı bireyler olarak yetiştirmek için hayvan sevgisini aşılıyor. Öğrencileri ve velileriyle birlikte sokak hayvanları için kulübe tasarlayan Zeynep Demir, öğrenci ve velileriyle kulübeleri ihtiyacı olan bölgelere bıraktı. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü kapsamında, okul öncesi öğretmeni Zeynep Demir öğrencileriyle ve velileriyle birlikte sokak hayvanları için kulübeler tasarlayarak öğrencilerinin farkındalıklarını arttırmak, vicdanlı ve merhametli bireyler yetiştirmek amacında olduğunu söyledi. Manisa’nın Yunusemre İlçesi Cumhuriyet İlkokulu Okul öncesi öğretmeni olarak görev yapan Zeynep Demir, varını yoğunu sokak hayvanlarına adamış, özel hayatından çok fazla feragat ederek sokak hayvanlarının yaşamaları için elinden geleni yapmasıyla dikkat çekerken, öğrencilerini de hayvan sevgisiyle yetiştiriyor. Kendi öğrencileriyle de Dünya Hayvanları Koruma günü kapsamında yapmış olduğu bu projeyle öğrencilerine farkındalığı aşılamak istediğinin altını çizen Zeynep Öğretmen, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimle ve velilerimle beraber can dostlarımız için kulübeler tasarlıyoruz ve ihtiyacı olan bölgelere bırakıyoruz. Bu projeyi yapma amacımız ise sokak hayvanlarına yönelik sosyal farkındalığı geliştirmek ve bu farkındalığı arttırmak, doğayı bizlerle paylaşan minik dostlarımızın yaşam hakkına destek vermektir. En büyük temennim vicdanlı ve merhametli bireyler yetiştirebilmektir.” dedi. Kendi tasarladıkları sokak hayvanları için hazırlanan kulübeler ise şehrin ihtiyaç noktalarına mamalarıyla birlikte yerleştirileceği öğrenildi.
Tekirdağ Tekirdağ’da platonik aşk dehşeti: 1 ölü, biri polis 4 yaralı Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşanan korkunç silahlı saldırıda, platonik bir aşk cinayete dönüştü. 1 kişinin hayatını kaybettiği, biri polis olmak üzere 4 kişinin yaralandığı olayda saldırgan E.U., kısa süre sonra yakalandı. Olay, 03 Ekim 2024 saat 12.30 tarihinde Süleymanpaşa ilçesi Hükümet Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 33 yaşındaki E.U., uzun süredir platonik bir aşk beslediği F.Ö.’yü çay ocağında otururken silahla hedef aldı. Saldırgan önce, yanında oturan Barkın Perçin’e silahını doğrultarak kafasına ateş etti. Ardından F.Ö.’ye yönelerek ateş etmeye devam etti. Saldırgan E.U., olayın ardından çalıştığı iş yeri olan Evkur mağazasına giderek burada iş arkadaşları olduğu iddia edilen S.D. ve N.Ç.K.’yı da silahla yaraladı. Kaçış ve polisin yaralanması E.U., olaydan sonra iş yerinin sevkiyat aracıyla kaçmaya çalıştı. Çevre yoluna doğru ilerleyen E.U., burada polis tarafından durdurulmak istendi. Kaçışı sırasında polis ekipleri tarafından silahını bırakması yönünde yapılan uyarıya uydu. Ancak, zanlı silahını yere bırakırken silahın yanlışlıkla ateş alması sonucu bir trafik polisi ayağından vuruldu. Yaralanan polis memuru, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde hayatını kaybetti Silahlı saldırının ardından bölgeye hızla polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kafasından vurulan Barkın Perçin (34) olay yerinde hayatını kaybetti. F.Ö. ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırıda yaralanan iş arkadaşları S.D. ve N.Ç.K. da Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesine sevk edildi. F.Ö.’nün durumunun kritik olduğu öğrenildi. Platonik aşk cinayeti İddiaya göre, saldırgan E.U.’nun, bir süredir F.Ö.’ye platonik aşık olduğu ve bu aşkın karşılıksız kalması üzerine saldırıyı planladığı ortaya öne sürülüyor. E.U.’nun Tekirdağ Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ederken, saldırının detayları araştırılıyor.