GÜNDEM - 02 Aralık 2024 Pazartesi 09:09

Hatay’da 4 çocuk annesi şoför Ayşe, 14 yıldır direksiyon sallayarak ekmek parasını kazanıyor

A
A
A

Hatay’ın Antakya ilçesinde 14 yıldır öğrenci servisi şoförlüğü yaparak ekmek parasını kazanan 4 çocuk annesi Ayşe Özgün, mesleğine olan sevgisi ve başarısıyla erkek meslektaşlarının saygısını kazandı.

Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi’nde yaşayan 42 yaşındaki Ayşe Özgün, 14 yıl önce ehliyetini yükselterek ve gerekli belgeleri alarak öğrenci servis şoförlüğü yapmaya başladı. Yıllarca öğrencileri güvenle taşıyan 4 çocuk annesi Özgün, kendi evladı gibi yaklaştığı çocuklara olan ilgisi ve sevgisiyle kısa sürede mesleğinde başarısını gösterdi. Çevresinin ve çalışma arkadaşlarının takdirini toplayan Özgün, kadının her mesleği yapacağını söyleyerek kadınlara kendilerine güvenmelerini söyledi.

Hatay’da 4 çocuk annesi şoför Ayşe, 14 yıldır direksiyon sallayarak ekmek parasını kazanıyor

14 yıldır şoförlük yaparak öğrencilerin eğitim yolundaki ulaşımını sağlayan Özgün, “Ben 14 yıldır öğrenci servisi şoförlüğü işiyle uğraşıyorum. Mesleğim güzel ve severek yapıyorum. Şoförlüğü ve öğrencileri seviyorum. İşim çok iyi gidiyor ve sorun yok. Ana sınıfından liseye kadar sorunsuz şekilde yıllardır halen devam ediyorum. Mesleğe ilk başladığım zamanlarda insanlar kadın olduğum için biraz tedirgin oldular ama şu anda kadın mı dediklerinde ’tamamdır, tedbirlidir’ diyerek yola çıktılar. Bu şekilde devam ediyoruz. Sektörüm iyi ve çalışma arkadaşlarım da çok iyiler. Hatay’da büyük bir felaket atlattık ve şükürler olsun ki ayaktayız” dedi.

Hatay’da 4 çocuk annesi şoför Ayşe, 14 yıldır direksiyon sallayarak ekmek parasını kazanıyor

“Erkek sürücülerle bir sorun yaşamadım ve tam tersi şekilde işaret ediyorum, buyurun diyerek bana yol veriyorlar”

Trafikte erkek şoförlerle herhangi bir sorun yaşamadığını dile getiren Özgün, “Benim 3 kızım ve 1 oğlum var. 14 yıl önce rehberlik danışmanlığı yapıyordum sonra bir araç almaya karar verdim. Ehliyetim vardı, sadece gerekli belgeleri alarak ehliyetimi yükselttim. Şimdilerde ise MYK diye bir belge var. İlk sınavlara girdim ve ikinci sınavları bekliyorum. Ana sınıfından liseye kadar öğrenci taşıyorum. Erkek sürücülerle bir sorun yaşamadım ve tam tersi şekilde işaret ediyorum, buyurun diyerek bana yol veriyorlar. Bu zamana kadar erkek mesleği yaptığımdan hiç utanmadım. Onların iki eli var benim de iki elim var, onların iki ayağı var benim de iki ayağım diyerek hep düşündüm. Onların işini ben de yaparım ve yapmamak için bir sebebim yoktu. Burada önemli olan ayakta durmaktı. Erkek mesleği diye konuşulması konusunda, dışarıya uzun yola gitmiyorum ama şehrin içinde yapılabileceğini düşünüyorum. Her kadının her işi yapacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ramazan İlın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce 72 bin bitki tıbbi amaçlı kullanılıyor DÜZCE (İHA) – Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi Ziraat Teknikeri Mehmet Ali Altıokka, dünyada 72 bin bitkinin tıbbi amaçla kullanıldığını belirterek, bilinçsiz kullanımın önüne geçmek amacıyla etiket levhaları kullanılması gerektiğini ifade etti. Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSTİBAM) ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen "Bağ, Bahçe, Çiçek" seminerlerinin ilki DÜSTİBAM Botanik Bahçesi Müzesi ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. DÜSTİBAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy’un açılış konuşması ile başlayan programa konuşmacı olarak Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi Ziraat Teknikeri Mehmet Ali Altıokka katıldı. Düzce Üniversitesi Botanik Bahçesi’nin kuruluşunda verdikleri destekten dolayı Düzce ve Sakarya Belediyelerine teşekkür eden Prof. Dr. Necmi Aksoy, Botanik Bahçesi’nde çok sayıda tıbbi ve aromatik bitki bulunduğunu söyledi. Tıbbi ve aromatik bitkiler yönünden çok değerli bir doğaya sahip olan Düzce’de bu bitkilerin çok farklı türlerinin yer aldığını dile getiren Prof. Dr. Aksoy, “Bilim insanları olarak bu türlerin çalışmalarını yaparak, korunmalarını ve üretilmelerini sağlamalıyız” dedi. Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin kuruluşu, tasarımı, hedefleri ve gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Altıokka, “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” başlıklı sunumunda tıbbi ve aromatik bitkilerin neden yetiştirilmesi gerektiğini anlattı. Doğadan toplanması, kültüre alınması ve tarla hazırlık aşamalarını ayrıntılı bir şekilde ele alan Altıokka, sulama sistemleri, toprak ve gübre çeşitleri, hasat, kurutma, muhafaza yöntemleri, hibe ve teşvik gibi birçok konu hakkında bilgiler verdi. Bilinçsiz kullanımın önüne geçmek amacıyla etiket levhaları kullanılması gerektiğini ifade eden Altıokka, dünyada 72 bin bitkinin tıbbi amaçla kullanıldığını vurguladı. Çin ve Hindistan’ın tıbbi ve aromatik bitkilerin hem üretiminde hem de kullanımında dünyada ilk sıralarda olduğunu belirten Altıokka, bu bitkilerin ülkemizde ise sanayi, sağlık ve turizm sektörlerinde kullanıldığını söyledi. Altıokka, doğadan bilinçsizce toplanması sonucu türlerin tehlikeye girdiğine dikkat çekerek, “Bitki türlerinin tarımının yapılmasıyla kaliteli ve istenen miktarda ürün temini sağlanması garanti altına alınmış olur ve doğal türlerimizde kurtulmuş olur” dedi. Soru-cevap bölümüyle devam eden program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.