ASAYİŞ - 28 Eylül 2024 Cumartesi 09:10

8 katlı bina iş makinesinin dokunuşuyla yerle bir oldu

A
A
A
8 katlı bina iş makinesinin dokunuşuyla yerle bir oldu

Hatay’ın Antakya ilçesinde 8 katlı binanın iş makinesinin dokunuşuyla kontrollü olarak yıkıldığı anlar kameraya yansıdı.


Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da mahkeme süreci sona eren binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürüyor. Antakya ilçesi Kavaslı Mahallesi’nde bulunan 8 katlı bina, iş makinesinin dokunuşuyla kontrollü olarak yıkıldı. Binanın yıkılma anı ise kameralara saniye saniye yansıdı. 8 katlı binanın yıkımı esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.



8 katlı bina iş makinesinin dokunuşuyla yerle bir oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Şehirler Arası Otobüs Terminali pırıl pırıl oldu Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde rutin temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Ekipler, Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde gerçekleştirdikleri rutin temizlik çalışmaları ile terminali pırıl pırıl hale getiriyor. Aydın’ı ziyaret etmek üzere kente gelen vatandaşların yoğunluk oluşturduğu otobüs terminali, ekiplerin gece saatlerinde gerçekleştirdiği çalışmalar ile pırıl pırıl hale geldi. Ekiplerin çalışmaları vatandaşlardan da tam not alıyor. "Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için çalışmalarımız sürecek" Başkan Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin mesai mefhumu gözetmeden gerçekleştirdiği çalışmaların devam edeceğini belirtti. Çerçioğlu, "Ekiplerimiz 17 ilçemizin tamamında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yoğun ve titiz çalışmalarımız ile Aydın pırıl pırıl hale geliyor. Vatandaşlarımızın sağlığı, hijyeni ve güvenliği için çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı. Çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, Çerçioğlu’na teşekkür etti.
İstanbul 9. Pendik Kitap Fuarı kapılarını açtı Pendik Belediyesinin bu yıl 9.’sunu düzenlediği Pendik Kitap Fuarı başladı. Kitapseverlerle birlikte stantları gezen Belediye Başkanı Ahmet Cin, kitap okumanın önemine değinerek "Bilgiye erişim çok kolay, bilgisayarda bilgi akışı var ama o bilgilerin sağlıklı olup olmadığı konusunda tereddütlerimiz oluyor. Bu noktada kitap okumanın, kitaptaki bilginin alınmasının ayrı bir önemi var. Pendik Belediyesi olarak kendisini yetiştirmek, geliştirmek isteyen gençlerin ayağına kitap fuarlarını getirmeyi sürdüreceğiz" dedi. Geleneksel Pendik Kitap Fuarı, sahildeki etkinlik alanında düzenlenen açılış töreniyle başladı. Bu yıl 9.’su düzenlenen fuarın açılışıyla birlikte kitap kurtları, fuara akın ederek stantlardaki kitapları inceledi. Romandan tarihe, denemeden ansiklopediye kadar binlerce kitabın yer aldığı fuarda her zaman olduğu gibi sahaflar, eski ancak en kıymetli kitapları meraklıları için hazırladı. Başkan Ahmet Cin, kitap okumanın önemine değindi AK Parti Milletvekili Azmi Ekinci ve Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız’ın da katıldığı fuarın açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, kitap okumanın önemine değindi. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde bilgiye erişimin çok kolaylaştığını ancak bu durumun bazı sorunları da beraberinde getirdiğini ifade ederek, "Büyük medeniyetlere baktığımızda kültür sanatın, o ülkenin kadim bir medeniyet olmasına katkı sağladığını görüyoruz. Her ne kadar iletişimle ilgili bilgiye erişim çok kolay olsa da kitap okumanın, kitaptaki bilginin alınmasının ayrı bir önemi var. Evet, bilgisayarda bilgi akışı var ama o bilgilerin sağlıklı olup olmadığı konusunda tereddütlerimiz oluyor. Bu noktada biz, Pendik Belediyesi olarak kendisini yetiştirmek isteyen gençlerin, herkesin ayağına kitap fuarlarını getiriyoruz" dedi. Söyleşiler, imza günleri, mezat ve daha fazlası Bu yıl 120 yayınevinden binlerce kitabın yer aldığı fuarda her zaman olduğu gibi söyleşiler düzenlenecek ve yazarlar kitaplarını imzalayacak. Fuarda, sahafların yer aldığı stantlarda mezat yapılacak. Aynı zamanda Pendik Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılacak çekilişler sonucunda kitap setleri hediye edilecek. Sahildeki açılış töreniyle başlayan fuar 6 Ekim Pazar gününe kadar kitapseverlerin ziyaretine açık kalacak.
İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı Ovalıoğlu 10. Leyla Gencer Şan Yarışması finaline katıldı Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, dünyanın yakından takip ettiği Leyla Gencer Şan Yarışması final törenine katıldı. Dünya sahnelerinde parlayacak yıldızları ilk izleyenlerden olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ovalıoğlu, kültür sanat etkinlikleriyle Bakırköy’de yeni bir dönemi başlatacaklarını söyledi. Türkiye’nin alanındaki tek uluslararası yarışması olan ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Borusan Sanat ve La Scala Tiyatrosu tarafından düzenlenen ‘Leyla Gencer Şan Yarışması’, dünya opera sahnelerinin yıldızlarını belirlemek için bu yıl 10. kez düzenlendi. Düzenlendiği ilk yıldan bu yana pek çok önemli ismi dünya sahnelerine kazandıran yarışmanın finali, Amerika’dan Uzakdoğu’ya 17 ülkeden 42 şancı arasından finale kalan 8 şancının sahne aldığı törenle Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı. Dünyaca ünlü birçok sanatçı ve sanatseverin bir araya geldiği finali, Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu da izlerken, kendisine Sanat Danışmanı Ragıp Savaş da eşlik etti. Jüri Çinli sanatçıyı, vatandaş Nazlıcan Karakaş’ı seçti Görkemli finalin galasında İtalyan şef Pietro Mianiti yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde birer arya seslendiren finalistler, jürinin vereceği üç büyük ödülün yanı sıra izleyicilerin oylarıyla belirlenen Leyla Gencer Halk Ödülü için yarıştı. Yarışmanın birincisi Çin Halk Cumhuriyeti’nden Bas HuanHong Li olurken, ülkemizi temsil eden Soprano Nazlıcan Karakaş ikinci, Ukrayna’dan Soprano Maria Knihnytska ise üçüncü oldu. Dinleyicilerin oylarıyla belirlenen Halk Ödülü’nün sahibi ise yine Nazlıcan Karakaş oldu. "Leyla Gencer’in adını yaşatırken Bakırköy’ü kültür sanat merkezi yapacağız" Dünya sahnelerinde parlayacak yeni yıldızları ilk izleyenler arasında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakırköy Belediye Başkanı Ovalıoğlu, "Dünyanın ’La Diva Turca’ olarak tanıdığı Soprano Leyla Gencer, ülkemizin gurur kaynağıdır. Adını taşıyan Opera ve Sanat Merkezi ile kişisel eşyalarının bulunduğu müze niteliğindeki Leyla Gencer Evi’ne ev sahipliği yapmak ise bizi ayrıca onurlandırıyor. Biz de, ’Bakırköy’de Kültür Sanatta Yeni Bir Dönem’ niteliğindeki çalışmalarımızla sanat sezonunu, Leyla Gencer’in doğum günü olan 10 Ekim’de, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde açıyoruz. Yıllar sonra kapılarını sanatseverlere açtığımız Opera ve Sanat Merkezi’miz başta olmak üzere yapacağımız etkinliklerle sanatçımızın adını yaşatırken Bakırköy’ü de Kültür Sanat Merkezi yapacağız" diye konuştu.