SPOR - 06 Ağustos 2024 Salı 14:58

Hollanda’dan Sümbül Engelliler Spor Kulübü’ne anlamlı destek

A
A
A
Hollanda’dan Sümbül Engelliler Spor Kulübü’ne anlamlı destek

Hollanda’da ikamet eden bir hayırsever tarafından Hakkari Sümbül Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na yaklaşık 150 bin TL değerinde bir adet spor sandalyesi hibe edildi.


Kulüp yönetimi hibe edilen sandalyeyi sahada mücadele eden Çiğdem Akbay’a sahada kullanmak üzere teslim etti. Bedensel Engelliler Derneği Başkanı ve aynı zamanda takım antrenörü Mesut Keskin, an itibariyle tekerlekli sandalye basketbol takımında en çok kadın sporcuyu barındıran kulüp olduklarını söyledi. Keskin, “Daha önce de bu spor sayesinde üç kadın sporcuya eğitim alanında üniversite kapıları açıldı. Bu anlamda da takımın yardımcı antrenörü Cengiz Çatal’ın önemli katkısı oldu. Yurtdışından sandalye desteğinde bulunan iş insanına da teşekkür ederiz” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Keçiören’de “Cumhuriyete Giden Yolda Bizim Kadınlarımız” tiyatro oyunu sahnelendi Keçiören Belediyesi, “Cumhuriyete Giden Yolda Bizim Kadınlarımız” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Keçiören Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Kadınlar Lokali tiyatro ekibinin “Cumhuriyete Giden Yolda Bizim Kadınlarımız” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Milli Mücadele yıllarında kadınların zafere giden yolda gösterdikleri mücadeleyi konu alan tek perdelik oyun, Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu`nda sahnelendi. Büyük beğeni toplayan ve duygusal anların yaşandığı oyunu Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın eşi Filiz Özarslan, Ankara Barosu Gelincik Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Gözde Nur Üçler, Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları Emir Can Tunç ve Selçuk Karadağ vatandaşlarla beraber izledi. Kadının toplumdaki gücüne dair mesajlar verildi Anadolu’nun dört bir yanındaki Türk kadınının fedakarlık, umut ve bağımsızlık mücadelesinin sergilendiği, türkülerin yer aldığı müzikal tiyatro oyunu katılımcıları tarihi bir yolculuğa çıkardı. Yazarlığını ve yönetmenliğini Elif Özer’in yaptığı oyunda, cumhuriyete giden yolda kadınların karşılaştıkları zorluklar karşısında gösterdikleri büyük mücadele işlenerek, kadının toplumdaki gücüne dair önemli mesajlar verildi. Hep birlikte, şiddetten arınmış bir dünya inşa edeceğiz Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın eşi Filiz Özarslan, kadına yönelik şiddete karşı mücadelede kararlılıklarını göstermek için bir araya geldiklerini belirterek, "Kadına yönelik şiddet, bireysel değil toplumsal bir sorundur. Bu sorunu çözmek için yasalar kadar; eğitim, farkındalık ve toplumsal dayanışma da önemlidir. Kadınlarımızın yaşam hakkını ve özgürlüğünü savunmak hepimizin görevidir. Çünkü güçlü bir toplum ancak eşit bireylerin varlığıyla mümkündür" ifadelerini kullandı.
Antalya Konyaaltı’ndan kadına şiddetle mücadele için ’Tersine Dünya’ etkinliği Antalya’da Konyaaltı Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi’nde (KONSEM) ‘Tersine Dünya’ konulu bir çalışma düzenledi. Çalışmada, şiddet döngüsüne dayanan olumsuz bir hikaye ele alınarak, hikayenin tam tersi bir senaryoda neler hissettirebileceği üzerinde çalışıldı. Konyaaltı Belediyesi, toplumsal eşitlik anlayışı ve sanatın dönüştürücü gücüyle şiddete karşı farkındalık sağlamaya devam ediyor. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü çerçevesinde çeşitli etkinliklerle farkındalık sağlayan Konyaaltı Belediyesi, Güzel Sanatlar Akademisi resim kursu katılımcıları ile birlikte ‘’Tersine Dünya’’ isimli bir etkinlik gerçekleştirdi. Farkındalık etkinliğinde, “İnsan ilişkilerinde sevgi dili hakim olsaydı nasıl bir iletişim kurardık?”, “Şiddet döngüsü kırıldığında bu, ilişkilerimize, sanatımıza ve yaşamımıza nasıl yansır?” gibi konular ele alındı. Etkinliğe katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, şiddete karşı duruşunu “Kadınlar vardır” yazılı mesajıyla ifade etti. “Şiddetin önlenmesi öncelikli hedefimiz” Konyaaltı Belediyesi olarak her zaman kadınların yanında olduklarını vurgulayan Başkan Kotan, “Açtığımız etüt merkezleri ve düzenlediğimiz kurslarla kadınlara destek olmayı, onların hayatına dokunmayı öncelikli hedeflerimizden biri olarak görüyoruz. Kadınların bu alanlarda pozitif ayrımcılığı birebir hissettiklerini biliyoruz ve günümüz şartlarında bu ayrımcılığı yapmanın ne kadar gerekli olduğunun farkındayız” şeklinde konuştu. “Farkındalık her gün yaşatılmalı” Başkan Kotan sözlerini şöyle sürdürdü, “Kadına yönelik şiddetin olmadığı bir dünya hayal ediyoruz ve bu hayali hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bu özel günlerde kadına yönelik şiddete karşı duruşumuzu bir kez daha güçlü bir şekilde hatırlatıyor, bu farkındalığı her gün yaşatmamız gerektiğini vurguluyoruz. Konyaaltı, her konuda olduğu gibi kadına yönelik şiddetle mücadelede de dayanışma ve birlik örneği sergilemektedir. Hep birlikte eşit, sevgi dolu bir geleceğe doğru ilerleyeceğiz” Etkinlikler devam edecek 28 Kasım’da Kadının İnsan Hakları Derneği (KİHEP) 2023 katılımcılarıyla devam edecek olan atölyeler 2 Aralık’ta KONSEM Seramik ve Resim kursu üyelerinin katılımlarıyla tamamlanacak. Atölyelerde çıkan sanatlar eserleri, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde Konyaaltı Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenecek olan sergide sanatseverlerle buluşacak.
Kırşehir Ağabeyine ’Rantçı’ diyen belediye başkanını eleştirdi, korodan kovuldu Kırşehir’de 5 yıldır gönüllü olarak Kent Konseyi Kadın Korosu’nda solist olarak çalışan kadın, belediye başkanı tarafından ağabeyine yapılan ’Rantçı’ ithamını eleştirdiği için kovuldu. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen kadın korosu konserinde konuşan ve Atatürk’ün portresini yapan kişiyi ’rantçı’ olmakla itham eden Kırşehir Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu’nun sözlerini sosyal platformda eleştirdiği için korodaki görevine ’Belediye Başkanına saygısızlık’ yaptığı gerekçesiyle son verildiğini iddia eden Hatice Altıok Akdoğan, kendisine psikolojik şiddet uygulandığını söyledi. Akdoğan açıklamasında; "5 yıldır Kent Konseyi Kadın Korosu’nda solist olarak görev alıyorum. Konsere belediye başkanı da gelerek bir konuşma yaptı. Belediye başkanı konuşmasında ağabeyimle ilgili ithamda bulundu. Belediye başkanına saygısızlık yaptığım gerekçesiyle beni korodan attılar" dedi. "Kapılar, yüzüne kapatıldı" Eleştiri hakkını kullandıktan sonra görevinden alınmasını sindiremeyen ve belediye başkanıyla görüşme talebinde bulunan Akdoğan’a belediye görevlileri tüm kapıları kapattığını ifade eden Akdoğan; "Yetkililerle görüşmeye çalışmama rağmen hiçbir yetkili bize kapısını açmadı. Bundan da öte sorumluların hepsi bizi engelledi. Başkan Yardımcısı Nazım Köksal, ’Size burada geçit yok, eski beceriksiz yöneticiler sayesinde görev almışsınız, artık biz buradayız’ diyerek meydan okudu" diye konuştu. "Psikolojik şiddete maruz kaldı" Belediye başkanı Selehattin Ekicioğlu’yla görüştürülmediklerini ve sorunlarını kimlere anlatacaklarını bilmediklerini anlatan Akdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü; "Hiçbir ücret talep etmeden hizmet verdiğim korodan bu şekilde onursuzca kapının önüne konulmak üzdü. Aynı şekilde ablam da atıldı korodan. Onda da illiyet bağını gerekçe gösterdiler. Başkan Yardımcısı Nazım Köksal, sahnede onu görmeye tahammül edemiyormuş. Keyfi işlem yaptılar. Bizlerin sosyal haklarını kısıtladılar. Kadına şiddete yönelik açıklamalar yaparlarken bize psikolojik şiddet uyguladılar." Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu ise katıldığı konserde, "Atatürk’ün yetiştirdiği çocuklar olarak Atatürk sevdası her zaman bizlerin içerisinde var. Adamın birisi Atatürk’ün resmini yapıyor ve bize 500 bin TL’ye satmaya kalkıyor. Başkası geliyor ’benim tarlamı imara aç, bin konut yapacağım’ diyerek rant sağlamaya çalışıyor. Biri 300 bin TL’lik diğeri ise 10 milyarlık rant peşinde" ifadelerini kullanmıştı. Kırşehir’de yaşayan emekli Astsubay Badahır Altıok, Kırşehir Belediyesinin kendisine Mustafa Kemal Atatürk’ün at üzerindeki portresinin bedelini ödemediğini belirterek, 1 yıl boyunca belediyede kalan ve Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenen Mustafa Kemal Atatürk’ün at üzerindeki portresini geri almıştı.