GÜNDEM - 10 Ekim 2024 Perşembe 13:56

Hakkari’de “Acil Çağrı Hizmetleri Dönem Toplantısı” yapıldı

A
A
A
Hakkari’de “Acil Çağrı Hizmetleri Dönem Toplantısı” yapıldı

Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında, “Acil Çağrı Hizmetleri 2024 2. Dönem İl Koordinasyon Komisyon Toplantısı” yapıldı.


Toplantıya Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, birim amirleri ve kurum müdürleri katıldı. Vali Çelik, toplantıda 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Adem Eren’den çağrı merkezinin işleyişi, personel durumu ve vaka istatistikleri hakkında detaylı bilgi aldı. Eren, merkezdeki günlük ve yıllık ortalama vaka sayıları ile personelin çalışma sistemine dair bir sunum gerçekleştirdi.


Ayrıca, çağrı merkezi bünyesinde yer alan Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Sağlık, Orman, AFAD ve İtfaiye Müdürlükleri birimlerinin yürüttüğü çalışmalar da değerlendirildi.


Toplantı, Hakkari’de acil çağrı hizmetlerinin daha da geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmaların istişare edilmesi ile sona erdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Öldürüldükten sonra orman gömülen genç kız toprağa verildi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde komşusunun oğlu A.U. (36) tarafından öldürüldükten sonra Uşak’ın Eşme ilçesindeki ormanlık alana gömülen 21 yaşındaki Pelin Karaca düzenlenen cenaze töreni sonrası toprağa verildi. Acılı anne Nihal Dönmez cenazede “Affet beni kızım, sana sahip çıkamadım” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 17 Eylül’den beri haber alınamayan 26 Eylül’de ise ailenin haber vermesi üzerine arama çalışması başlatılan Pelin Karaca, daha önce tanışıklıkları bulunan eski komşularının oğlu A.U. (36) tarafından öldürüldükten sonra Uşak’ın Eşme ilçesindeki ormanlık alana gömülmüş, cenazesine ise günler sonra ulaşılmıştı. İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilen Pelin Karaca’nın cenazesi, memleketi Alaşehir ilçesine bağlı kırsal Türkmen Mahallesi’ne getirildi. Evinin önünde helallik alınması ve dua edilmesinin ardından mahalle camisine götürülen Karaca’nın cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Kızının naaşının başında gözyaşı döken anne Nihal Dönmez, "Affet beni annem, kızım sana sahip çıkamadım analık sütümü helal ediyorum. Ölmedi benim kızım, kalbimde doymadığım kızım" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Cenaze törenine katılan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ailenin yanına gelerek taziyelerini sundu. Olayın geçmişi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 17 Eylül’den evden çıkan 21 yaşındaki Pelin Karaca’nın bir daha eve dönmemesi üzerine ailesi 26 Eylül’de polise giderek kızlarının kayıp olduğunu belirtti. Karaca’nın bulunması için çalışma başlatan polis ekipleri, aynı mahallede oturan 37 yaşındaki A.U.’yu gözaltına aldı. Zanlı, ifadesinde tartıştıkları esnada aracının freninin boşaldığını, aracın önünde olan Pelin Karaca’yı altına alarak ölümüne sebep olduğunu, cesedini Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Alahabalı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık araziye bıraktığını belirtti. Şüphelinin tarif ettiği yerde yapılan aramada Karaca’nın cenazesine ulaşılırken A.U. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Karaman Asansör boşluğuna düşen kız çocuğu 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetti Karaman’da asansör boşluğuna düşerek ağır yaralanan 12 yaşındaki Zehra Yıldız, 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Küçük kız çocuğu kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Olay, 27 Eylül 2024 Cuma günü saat 15.45 sıralarında Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Yenikent Sitesi C Blok’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, okul çıkışı kardeşi ile birlikte oturdukları siteye gelen Zehra Yıldız, evlerine çıkmak için asansöre bindi. Hareket eden asansör yaşanan elektrik kesintisi sonucu 2. katta durdu. Yardım istedikleri site görevlileri tarafından kapısı açılan asansörden inmeye çalışan Zehra Yıldız, bir anda dengesini kaybetmesi üzerine yaklaşık 8 metre yükseklikten asansör boşluğuna düştü. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan küçük kız burada yapılan ilk tedavisinin ardından hayati tehlike kaydı ile Konya Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti. “11 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti” Sevk edildiği Konya Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Yıldız, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Zehra Yıldız için öğle namazının ardından Ahmet Yesevi Camii’nde cenaze namazı kılındı. Namaza, Yıldız’ın ailesi ve yakınları İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ile vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Zehra Yıldız, Hamidiye Mahallesi’ndeki şehir mezarlığına dualarla defnedildi.
Aydın Sanayinin Hayriye Ustası görenleri şaşırtıyor Türkiye’de sanayi sektöründe yaşanan çırak sorunu birçok kadını da meslek sahibi yaptı. Aydın’da çırak bulamayan eşine destek olmak amacıyla sanayiye gelen 3 çocuk annesi 32 yaşındaki Hayriye Gedik, kısa sürede işi öğrenerek motor tamir etmeye başladı. Aydın’da motor tamircisi olan eşi Mustafa Gedik ile 13 yıl önce evlenen Hayriye Gedik, 2 yıl öncesine kadar hem eşiyle ilgilenip hem de peş peşe olan 3 çocuğunu bakıp büyüttü. Eşinin sürekli çırak sorunu yaşadığını gören Hayriye Gedik, soruna el atmak ve kocasının işlerini kolaylaştırmak üzere geldiği motor tamir atölyesinde bir anda kendini sektörün içinde buldu. Bir anda kendisini işin içinde bulduğunu belirterek, “Eşime yardımcı olmak için gelmiştim. Önce çırak oldum, şimdi işimin ustası oldum. Ufak tefek eksiklerim var ama bir motoru kendim söküp dağıtıp tamir ederek yerine monte edebiliyorum” dedi. Sanayide arızalı motosikletleri tamir ederken annelik vazifesini de ihmal etmeyen Hayriye Gedik bir yandan motor söküp takarken diğer yandan da zaman zaman çocukları ile ilgileniyor. Tamire getirilen motosikletlerin arıza tespitine ve tamiri yapılan motosikletlerin de test sürüşlerine bizzat kendisi yapan Hayriye Usta, istedikten sonra kadının başaramayacağı hiçbir şey olmadığını söyledi. Ülke genelinde olduğu gibi Aydın sanayisinin de en büyük sıkıntılarından birinin çalışacak çırak bulamamak olduğunu belirten Mustafa Gedik, bir zamanlar çırağı şimdi ise dükkan sahibi olduğu içi patronu olan eşinden çok memnun olduğunu belirtti. Her gün sabah işe birlikte gelip akşam da işten eve birlikte gittiklerini ifade eden Mustafa Gedik, bir iş gereği il dışına çıksa bile eşinin işleri yürütüp gelen motosikletlerin tamirini yaptığını söyledi. “Başarmak güzel duygu” İşi severek yaptığını belirten Hayriye Gedik, “Kadın için bu iş biraz zor ama çalışarak gayret ederek hallediyoruz. İlk başta çok zorlandım. Şimdi rahatlıkla bir motoru indirip tamir edebiliyorum. Beni motor tamir ederken görüp şaşıranlar olabiliyor. Ama çok keyifli bir iş. Kadın isterse başaramayacağı bir şey yok. Başarmak güzel bir duygu” diye konuştu.