DÜNYA - 23 Temmuz 2024 Salı 21:33 | Son Güncelleme : 23 Temmuz 2024 Salı 22:49

Trump ve Netanyahu Florida'da bir araya gelecek

A
A
A
Trump ve Netanyahu Florida'da bir araya gelecek

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile cuma günü Florida'da bir araya geleceğini açıkladı.

ABD'yi ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, eski Başkan Donald Trump ile görüşecek. Trump, yaptığı açıklamada Netanyahu ile cuma günü Florida eyaletinde yer alan Palm Beach'deki Mar-a-Lago'da bir araya geleceğini belirtti.
Netanyahu'nun yarın ise başkent Washington DC'de ABD Kongresi'ne hitap etmesi ve perşembe günü Başkan Biden'la görüşmesi bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Güvenli ödeme sistemi 27 Eylül Cuma günü zorunlu hale geliyor Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği tarafından kurulan Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül Cuma tarihi itibarıyla ikinci el motorlu taşıt alım satımlarında zorunlu olacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada nakit, havale veya EFT gibi yöntemlerle gerçekleştirilen alım satımlar için taşıt bedeli Güvenli Ödeme Sistemine aktarılmadan noterliklerde devir işlemi yapılmayacağı bildirildi. Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği tarafından kurulan Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül 2024 Cuma günü itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımlarında zorunlu hale gelecek. Açıklamada, bu tarihten itibaren nakit, havale veya EFT gibi yöntemlerle gerçekleştirilen alım satımlar için taşıt bedeli Güvenli Ödeme Sistemine aktarılmadan noterliklerde devir işlemi yapılmayacağı belirtildi. Noterlerde yoğunluk yaşanmaması ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına, noterlere gidilmeden önce yapılması gerekenler şu şekilde ifade edildi: “Satıcının, sisteme giriş yaparak kendisine, alıcıya ve taşıta ilişkin bilgileri sisteme kaydetmesi. Alıcının, SMS veya e-posta yoluyla kendisine gönderilen referans numarasını kullanarak sisteme giriş yapması ve satıcı tarafından girilen bilgileri onaylaması. Sistemde kayıtlı hesap numarasına taşıt bedelini transfer etmesi, gerekmektedir.”