ASAYİŞ - 05 Aralık 2022 Pazartesi 11:18

Tramvay kazasında kulübe üzerine yıkılmıştı! O anları anlattı

A
A
A
Tramvay kazasında kulübe üzerine yıkılmıştı! O anları anlattı

 İstanbul Alibeyköy'de tramvay ile İETT otobüsü kaza yaptıktan sonra yol kenarındaki bir kulübeye çarptı. O sırada Selahattin Şahin'in içinde bulunduğu kulübe üzerine yıkıldı. Şahin olaydan burnu bile kanadan kurtulurken, inanılmaz anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Alibeyköy'de içinde yolcuların bulunduğu 34 TP 7116 plakalı İETT otobüsü tramvay yolundan geçerken kaza oldu. İETT otobüsü ile tramvay çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle sürüklenen İETT otobüsü yol kenarındaki bir kulübeye çarptı. O sırada otoparkta görevli bulunan Selahattin Şahin kulübenin içindeydi. Kulübe üzerine yıkıldı. Bir anda neye uğradığını şaşıran Şahin, enkazın altından ayakta çıktı. Şahin 33 kişinin yaralandığı kazadan burnu bile kanamadan kurtulurken, o anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Dehşet anlarını anlattı

Kaza anını anlatan Selahattin Şahin, "Kulübenin içindeydik. Bir anda otobüs kulübeye vurunca deprem oluyor zannettik. Bir anda korktuk. Metro otobüsü ikiye bölmüş. Biz dışarıya fırladık. Şükürler olsun bir şeyimiz yok. Yaralılar vardı. Çok korktuk. Şoku hala atlamadık. Kıl payı ile kurtardık. Kaza sonrasında bir anda burası doldu. Otobüste bağıran çağıranlar insanları indiriyorlar. Yaralılar hastaneye kaldırıldı" dedi.

Senat Destanoğlu - Volkan Kayalar - Murat Horoz - Furkan Duman
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakırköy’de sıfır atık seferberliği Bakırköy Belediyesi, atıkları ilçe genelinde bulunan kumbaraların yanı sıra vatandaşların evlerinden alarak ayrıştırılmak ve geri dönüştürülmek üzere atık toplamak merkezine götürüyor. Bakırköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerinin periyodik olarak topladığı atıklar ayrıştırılmak ve geri dönüştürülmek üzere atık toplama merkezine götürülüyor. İlçe genelinde atık kategorilerine göre bulunan kumbaraların yanı sıra kağıt, plastik, metal ve elektronik atıklar da işletmelere vatandaşların adreslerine gidilerek ekipler tarafından alınıyor. Mahallelileri çevre sağlığı konusunda bilinçlendirmek ve geri dönüşüm sürecine teşvik etmek için artırılan çalışmalar ile 3 kilograma kadar olan atık yağlar mahalle muhtarlıklarında toplanırken 3 kilogram ve üstü atık yağlar yine vatandaşların evlerinden toplanıyor. “Geleceğimizi çöpe atmayalım, atıkları doğaya geri kazandıralım” Bakırköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nde Çevre Mühendisi olarak görev yapan Tuğba Güleryüz, “Belediyemizce ambalaj atıklarını düzenli bir şekilde evlerden toplama sistemine geçtik. Bununla alakalı belirli günler belirleyip web sitemizde duyurusunu yaptık. Vatandaşlarımız evlerinde kağıt, karton, plastik ve metal gibi geri dönüşüm atıklarını biriktirerek belediyemizi aradıkları takdirde, ekiplerimiz evlerinden atıkları teslim almakta. Vatandaşlar ayrıca cam atıklarını mahallelerimizde bulunan cam kumbaralarına atabilirler. Tekstil atıklarını yine aynı şekilde mahallelerimizdeki tekstil kumbaralarına atabilirler. Bitkisel atıkları ise 3 kilogramın üstünde olduğu takdirde evlerden alabiliyoruz. 3 kilogramın altında ise mahalle muhtarlıklarına teslim edebilirler. Herkese atıklarını biriktirerek bize teslim etmesini tavsiye ediyoruz. Geleceğimizi çöpe atmayalım, atıkları doğaya geri kazandıralım” dedi. “Elimizden geldiğince geri dönüşüme destek olmaya çalışıyoruz” Bakırköy Belediyesinin geri dönüşüm konusunda yapmış olduğu çalışmaları desteklediklerini vurgulayan Yusuf Yağmur, “Belediyemizin geri dönüşüm konusunda yapmış olduğu çalışmaları memnuiyetle karşılıyoruz. Biz de çalıştığımız firmadaki kartonları ve naylon poşetleri ayrı bir yerde biriktirerek geri dönüşüm aracı geldiğinde teslim ediyoruz. Vatandaş olarak elimizden geldiğince geri dönüşüme destek olmaya çalışıyoruz. Güzel bir uygulama, her yerde olmasını tavsiye ederim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Gaziantepli Erol usta yarım asırdır demir dövüyor Gaziantep’te 66 yaşındaki Erol Gürban, babasından aldığı demircilik mesleğini yarım asırdır sürdürüyor. Erol usta, ömrü yettiğince ata yadigarı mesleğini sürdürmeyi istiyor. Gaziantep’in Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda 50 yıldır demir döverek geçimini sağlayan 66 yaşındaki Erol Gürban, unutulmaya yüz tutmuş mesleğini 15 metrekarelik dükkan içerisinde yaşatmaya çalışıyor. Ateşte ısıtılan demiri çekiçle işleyerek yaz kış demeden çalışmaya devam eden Gürban, el emeği ve bilek gücü ile kebaplık şiş, bıçak gibi aletler imal ediyor. Üretime ara vermeden devam eden Gürban, teknolojiye direnmek yerine teknolojiye ayak uydurduğunu da ifade ediyor. “Baba mesleğimizi ömrümüzün gittiği yere kadar devam ettirmek istiyoruz” Baba mesleğini ömrünün gittiği yere kadar devam ettirmek istediğini söyleyen Erol Gürban, “Bizim burada kışın etkisi olmaz. Kışın her şey yolunda oluyor. Isınıyoruz fakat yazın çok fazla mesai harcadığımız için sıcak oluyor, terliyoruz. Biz işimizi çok severek yapıyoruz. Baba mesleğimizi ömrümüzün gittiği yere kadar devam ettirmek istiyoruz. Eleman yetiştirmek yönünde sıkıntı yaşıyoruz. Meslek ölmez ama hep aynı olduğu yerde kalır” dedi. “Zanaatkarlar olarak teknolojiden faydalanıyoruz” Teknolojiye direnmek yerine teknolojiden yararlanmayı seçen Gürban, “Teknoloji geliştikçe her şey otomatikleşiyor. Bazen biz de teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz. Zanaatkarlar olarak teknolojiden biz de faydalanıyoruz diyebilirim. Ne kadar tecrübeli olursak olalım onların da bize katkısı oluyor” ifadelerini kullandı. “Günlük 300 şiş üretebiliyorum” Gaziantep’in gastronomi kenti olduğunu ve şişlere olan talebin çok olduğunu belirten Gürban, “Ben 66 yaşında olmama rağmen günlük 300 şiş üretebiliyorum ve Gaziantep gastronomi kenti olduğu için vatandaşların ve restoranların talebi yüksek oluyor” diye konuştu.
Balıkesir Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi 2024 yılında 9 bin 945 olaya müdahale etti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2024 yılı istatistiki bilgileri belli oldu. Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi 2024 yılında 9 bin 945 olaya müdahale ederken, bu olaylarda bin 959 insan ve bin 622 canlı dostun kurtarılmasını sağladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2024 yılı istatistik bilgilerini yayınladı. 44 istasyon, 174 araç ve 662 personelle hizmet veren Balıkesir İtfaiyesi; 2024 yılında Müdahale ve Arama-Kurtarma Şube Müdürlüğü sorumluluğunda 6 bin 121 yangın, 844 trafik kazası, 2 bin 402 kurtarma vakası, 401 su baskını, 177 suda arama kurtarma olayına müdahil olurken bu olaylarda bin 959 insan ve bin 622 canlı dostu hayvanların kurtarılmasını sağladı. Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi Eğitim Şube Müdürlüğü, 2024 yılında 79 bin 755 vatandaşa ve kişiye ulaşıp Temel Yangın Eğitimi ve Yangın Anında Yapılması Gerekenler konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Yangın Önleme ve Denetim Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl içerisinde 2 bin 60 özel işletme ve kamu binasında “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde denetim ve inceleme yaptı. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için 7/24 görev başında olduklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Nazım Ergelen “2025 yılında da İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 44 istasyon 652 personel, 174 araç ile çalışmalarımıza 7/24 kesintisiz olarak devam etmekteyiz. Biz itfaiyeciler yangın söndürmek, doğal afetlerle mücadele etmek, trafik kazaları, su baskınları gibi geniş bir faaliyet alanına sahibiz. Tehlikeye düşmüş olan her canlının imdadına koşmaya, çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.