EKONOMİ - 31 Mayıs 2023 Çarşamba 09:54

Teknosa’nın 'Kadın için Teknoloji' projesinde yeni dönem eğitimleri başladı

A
A
A
Teknosa’nın 'Kadın için Teknoloji' projesinde yeni dönem eğitimleri başladı

eknosa, Habitat Derneği iş birliğiyle Türkiye'nin dört bir yanındaki kadınların dijital okuryazarlıklarını artırmak ve teknoloji kullanımında daha aktif hale gelmelerine katkıda bulunmak amacıyla 16 yıldır sürdürdüğü Kadın için Teknoloji projesinde yeni dönem eğitimlerine başladı.

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, Habitat Derneği ile birlikte 2007 yılında hayata geçirdiği ‘Kadın için Teknoloji’ projesinde yeni dönemi başlattı. Kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılım sağlaması için gerekli olan teknoloji entegrasyonunu gerçekleştirmek, kadınların dijital okuryazarlığını artırmak ve kadınların gelişimini desteklemek amacıyla sürdürülen projede, 2023 yılı boyunca 3 bin kadına online eğitim verilmesi planlanıyor. Türkiye’nin her köşesinden eğitime katılan kadınlar, e-hizmetlerden sosyal medyaya, güvenli internetten bilgisayar kullanımına, CV hazırlamaktan mülakat tekniklerine farklı içeriklerde eğitim alacak.

Yüz yüze eğitimler deprem bölgesinde

Proje kapsamında 16 yılda 26 bin kadına dokunan şirket, bu yılki yüz yüze eğitimleri ise deprem bölgelerinde hayata geçirecek. Depremden etkilenen şehirleri odağına alarak tüm ülkede gerçekleştirilecek atölye çalışmalarıyla 1000 kadına ulaşılması amaçlanıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri Barosu Başkanı Özsoy: "Kayseri Barosu büyük Türk Milleti’ne hizmet için buradadır" Kayseri Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla çelenk koyma töreni düzenlendi. Programda açıklama yapan Kayseri Barosu Başkanı Murat Tolga Özsoy; "Kayseri Barosu büyük Türk Milleti’ne hizmet için buradadır" dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma törenine Kayseri Barosu Başkanı Murat Tolga Özsoy, baro çalışanları ve avukatlar katıldı. Çelenk koymanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 5 Nisan’da Ankara’da yapılan programlara katıldıklarını söyleyen Kayseri Barosu Başkanı Murat Tolga Özsoy; "5 Nisan’da Ankara’da 81 baro ile birlikte Avukatlar Günümüzü kutladık, hukuka saygı yürüyüşümüzü yaptık. Bugün de devamı olarak 7 Nisan’da Kayseri Baromuzla çelenk törenimizi yapıyoruz. Devamında da bayramlaşmamızı yapacağız. Bugün bizim için çok güzel bir gün. 220 bin avukat için çok güzel bir gün. 3 bin 300 avukatımın başkanı olmakla gurur duyuyorum" dedi. Özsoy, Kayseri Barosu’nun hukuk noktasında üzerine düşeni her zaman yaptığını söyleyerek, "Önümüzdeki günlerde tüm avukat arkadaşlarımla beraber Kayseri halkımıza, vatandaşlarımıza hak, hukuk mücadelemizde yanlarında olacağımızı şimdiden bir kez daha belirteyim. Bu seneki temamız ‘Hak-Hukuk’ ve bizler de Hak-Hukuk noktasında yoğunlaşacağız. Hukuk noktasında şunu söyleyeceğim; burada baroların üzerine düşen görev, kim nereden gelirse gelsin hukuksuzluğun daima karşısında olmaktır. Hukuk noktasında baromuz bu zamana kadar üzerine düşen görevi her zaman yapmıştır. Kayseri Barosu 3 bin 300 kişilik büyük bir ailedir. Her türlü hukuksuzluğa, Kayseri halkına, büyük Türk milletine hizmet için buradadır" ifadelerini kullandı.
Ordu Bir kadının azmi: İğne ve iplikle ailesinin geçimini sağlıyor Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Meral Mıdıkoğlu, beyin kanaması geçiren eşi ve üniversite okuyan çocuğunun geçimini, yaptığı iğne oyası ürünlerini Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz bir şekilde kadınların hizmetine sunduğu ’El Emeği Çarşısı’nda satarak sağlıyor. Uzun yıllar Kocaeli Gebze’de yaşayan Meral ve Yılmaz Mıdıkoğlu çifti 2 yıl önce memleketleri Ünye’ye dönme kararı aldı. Ünye’ye yerleşmelerinin üzerinden bir ay sonra Yılmaz Mıdıkoğlu beyin kanaması geçirdi. Bu hastalık süreci sonrası önemli bir sağlık sorunu yaşayan Mıdıkoğlu bakıma muhtaç hale geldi. Hem eşine bakıyor, hem de el emeği ürünler üretiyor Eşinin yaşadığı sağlık problemleri sonrası ev ekonomisine katkı da bulunmak ve üniversite okuyan kızının eğitim masraflarını karşılamak isteyen Meral Mıdıkoğlu, en iyi yaptığı işlerden bir tanesi olan iğne oyası ürünleri yapmaya başladı. Başlarda satış yapmakta zorlanan Mıdıkoğlu, daha sonrasında ise Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye ilçesinde kadınlara yönelik ücretsiz hizmet veren El Emeği Çarşısı’na başvurdu. Yaptığı el emeği ürünleri burada satmaya başlayan Mıdıkoğlu daha fazla müşteriye ulaştı. Siparişleri yetiştirmekte zorlanan Mıdıkoğlu, günün belli bölümlerinde eşine bakmak zorunda olduğu için evinde, geri kalan kısmında ise çarşıda ürünlerini yaparak satışlarını katladı. "Çok fazla müşterimiz oldu, satışlarımız arttı" Eşinin yaşadığı sağlık problemleri sonrası çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Meral Mıdıkoğlu, el emeği ürünleri ürettiğini söyledi. Yaptığı ürünleri satmak için Büyükşehir Belediyesi El Emeği Çarşısı’nın kendisine büyük kolaylık sağladığını aktaran Mıdıkoğlu, "23 yıl Gebze’de yaşadıktan sonra memleketimiz Ünye’ye yerleşme kararı aldık. Geldikten bir ay soran eşim çok önemi bir sağlık problemi yaşadı. Çok zorlu süreçler yaşadık. Bu süreçten sonra aile ekonomimize katkıda bulunmak için çalışmam gerekiyordu. Ben de bunun üzerine en sevdiğim en iyi bildiğim iş olan iğne oyası ürünleri yapmaya başladım. Bu süreçte Ordu Büyükşehir Belediyesi El Emeği Çarşısı’na başvurdum ve burada satışlar yapmaya başladı. Çok fazla müşterimiz oldu. Satışlarımız arttı, telefonlarla siparişler almaya başladık. Hem eşimin ihtiyaçlarını gideriyor hem de burada ücretsiz bir şekilde ürünlerimizi satabiliyoruz. Burası aynı zamanda bir aile ortamı sıcaklığında. Benim gibi birçok kadın arkadaşımda burada satış yapıyor. Bize bu imkânı sunan ve bize destek olan Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum" dedi.