GÜNDEM - 27 Mayıs 2021 Perşembe 12:34

Taksim Camii yarın ibadete açılıyor

A
A
A
Taksim Camii yarın ibadete açılıyor

Temeli 2017 yılında atılan Taksim Cami, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle yarın ibadete açılıyor. Tarihi açılış için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Beyoğlu’nda yarım asırlık hayal gerçek oluyor. Mimarlığını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin Mimarı Şefik Birkiye ile Selim Dalaman’ın yaptığı Taksim Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle yarın ibadete açılıyor.

Taksim Camii yarın ibadete açılıyor

Hazırlıklar tamamlandı

Tarihi açılış için tüm hazırlıklar tamamlandı. Açılış için özel platform kuruldu. Korona virüs salgınına karşı gerekli tüm tedbirler de alındı. Törene katılacak vatandaşların sosyal mesafe kuralına uygun şekilde ibadet edebilmesi için gerekli düzenlemeler yapıldı. Ayrıca, belediye ekipleri açılış günü vatandaşlara seccade, maske ve dezenfektan dağıtacak. Taksim Camii'ni ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, açılış öncesi yapılan son hazırlıkları yerinde inceledi.

Taksim Camii yarın ibadete açılıyor

Kültür sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapacak

Temeli 2017 yılında atılan Taksim Camisi 2 bin 482 metrekarelik alanda inşa edildi. 9 metre 45 santimetre yüksekliği ile Türkiye'deki en yüksek mihraplardan birine sahip olma özelliğini taşıyan caminin, kapalı ibadet alanında 2 bin 250 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Ana girişi ile birlikte toplamda 4 girişi bulunan Taksim Camii’nin zemin üstü bina yüksekliği 20.70 metre, ana kubbe yüksekliği 9.6 metre, çapı ise 28 metre olarak tasarlandı. 12 bin 574 metre kare toplam kapalı alanı olan camide 165 araçlık 3 katlı otopark da bulunuyor. Taksim Camii'nin girişi, abdesthaneleri, zemini ve tavanında 8 köşeli Selçuklu motiflerine de yer verildi. Cami ibadetin yanı sıra konferans ve sergi salonları gibi alanlarıyla da kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Taksim Camii yarın ibadete açılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Kalın bağırsağında tümör bulunan hasta Diyarbakır’da sağlığına kavuştu Hatay’dan Diyarbakır’a gelen Şaziye Balcı isimli hasta, kalın bağırsağındaki tümörün lapaorkopik yöntemle alınmasıyla sağlığına kavuştu. Hatay’dan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi için gelen Şaziye Balcı (45), rektumda tespit edilen tümör, Cerrahi Onkoloji Kliniğinde TAMIS-NOTES (Transanal Minimal İnvaziv Cerrahi-Doğal Açıklıklardan Transluminal Endoskopik Cerrahi) yöntemiyle başarılı bir operasyon geçirerek sağlığına kavuştu. Cerrahi Onkoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Salim İlksen Başçeken, Diyarbakır’da 2 yıl önce uygulamaya başladıkları yöntemin 15’ncisini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, laparoskopik yöntemle tümörün çıkartıldığını, ameliyatın ertesi gününde Balcı’yı taburcu ettiklerini söyledi. Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Abit Yaman, ameliyat esnasında kesi kullanılmayan Balcı’nın ameliyat sonrasında günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma geldiğini söyledi. Dr. Yaman, "Umuyoruz ki, patoloji sonuçları da olumlu gelir ve başka bir tedaviye gerek kalmaz. Kliniğimizde son teknolojiyle kapalı kanser ameliyatlarını başarıyla uyguluyoruz" dedi. Şaziye Balcı, kalın bağırsağımda tümör olduğunu öğrendiğimde önce Adana’da tedavi olmak istediğini burada torba takılması önerisi aldığını kaydetti. Balcı, "Kabul etmek istemedim ve Diyarbakır’da kesi yapılmadan bu ameliyatın gerçekleştirildiğini öğrendim. Ameliyatımı burada oldum, ertesi gün normal yaşantıma döndüm. Bugün taburcu oluyorum, doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Muğla Ula Çörüş mahallesi sakinlerinden Büyükşehir’e teşekkür Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri tarafından Ula İlçesi Çörüş Mahallesinde depo temizlik, tadilat ve bakım onarım çalışması yapıldı. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Muhtar Veysel Keskin, bugüne kadar Mahallelerinde böylesine kapsamlı bir çalışma yapılmadığını Ahmet Aras ile birlikte güzel projelerin hayata geçtiği için çok memnun olduklarını söyledi. Vatandaşlara sağlıklı su sağlayabilmek için İl genelinde rutin olarak depo temizlik çalışmalarını sürdüren MUSKİ ekipleri bu kapsamda son olarak Ula’nın Çörüş Mahallesinde çalışma gerçekleşti. Mahalleyi besleyen içme suyu deposunun detaylı temizliğini yapan ekipler ayrıca eskiyen ekipmanları yenileriyle değiştirdi. Depo içi fayans ile kaplanırken duvarlarda boya ve badana çalışmaları yapıldı. Son olarak depoda çevre düzenlemesi gerçekleştirilerek etrafı tel çit ile çevrildi. Mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmanın kendileri için büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Mahalle Muhtarı Veysel Keskin, “Çalışma için öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a ve MUSKİ Genel Müdürümüz Yılmaz Şengül’e teşekkür ederim. Bu depo daha önce hiç böyle bir bakım görmedi. Biz daha önce imece usulü ile burada badana gibi çalışmalar yapıyorduk ancak tabi fayans gibi detaylı bir çalışma yapamıyorduk. Şuan gayet güzel ve hijyenik bir hal aldı. Onun için bundan sonra burayı temiz tutması da bize ait. Çünkü bakıldığı zaman bu çalışma bizim için yapılıyor. Böylelikle temiz suyu içmiş olacağız. Çalışmalardan vatandaşlarımız da çok memnun” dedi.