SAĞLIK - 30 Eylül 2024 Pazartesi 16:22

Kalın bağırsağında tümör bulunan hasta Diyarbakır’da sağlığına kavuştu

A
A
A
Kalın bağırsağında tümör bulunan hasta Diyarbakır’da sağlığına kavuştu

Hatay’dan Diyarbakır’a gelen Şaziye Balcı isimli hasta, kalın bağırsağındaki tümörün lapaorkopik yöntemle alınmasıyla sağlığına kavuştu.


Hatay’dan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi için gelen Şaziye Balcı (45), rektumda tespit edilen tümör, Cerrahi Onkoloji Kliniğinde TAMIS-NOTES (Transanal Minimal İnvaziv Cerrahi-Doğal Açıklıklardan Transluminal Endoskopik Cerrahi) yöntemiyle başarılı bir operasyon geçirerek sağlığına kavuştu.


Cerrahi Onkoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Salim İlksen Başçeken, Diyarbakır’da 2 yıl önce uygulamaya başladıkları yöntemin 15’ncisini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, laparoskopik yöntemle tümörün çıkartıldığını, ameliyatın ertesi gününde Balcı’yı taburcu ettiklerini söyledi.


Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Abit Yaman, ameliyat esnasında kesi kullanılmayan Balcı’nın ameliyat sonrasında günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma geldiğini söyledi. Dr. Yaman, "Umuyoruz ki, patoloji sonuçları da olumlu gelir ve başka bir tedaviye gerek kalmaz. Kliniğimizde son teknolojiyle kapalı kanser ameliyatlarını başarıyla uyguluyoruz" dedi.


Şaziye Balcı, kalın bağırsağımda tümör olduğunu öğrendiğimde önce Adana’da tedavi olmak istediğini burada torba takılması önerisi aldığını kaydetti. Balcı, "Kabul etmek istemedim ve Diyarbakır’da kesi yapılmadan bu ameliyatın gerçekleştirildiğini öğrendim. Ameliyatımı burada oldum, ertesi gün normal yaşantıma döndüm. Bugün taburcu oluyorum, doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



Kalın bağırsağında tümör bulunan hasta Diyarbakır’da sağlığına kavuştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da kum fırtınası kazalara neden oldu: 6 yaralı Aksaray’da öğleden sonra etkisini gösteren şiddetli rüzgar yerini kum fırtınasına bıraktı. Göz gözü görmeyen kum fırtınası zincirleme kazaları da beraberinde getirirken, olay yerinde fırtınanın da etkisiyle adeta can pazarı yaşandı, yaralanan 6 kişi hastaneye kaldırıldı. Şiddetli rüzgar saat 15.30 sıralarında Aksaray genelinde etkili oldu. Bir süre sonra etkisini artıran rüzgar yerini kum fırtınasına bıraktı. Özellikle kara yollarında etkili olan kum fırtınası etkisini en çok Aksaray - Konya Kara yolunda gösterdi. Aksaray’dan Konya istikametine kara yolunun 5. kilometresinden sonra kum fırtınasında yer yer göz gözü görmedi. Görüş mesafesinin yaklaşık 2 metreye kadar düştüğü kum fırtınası beraberinde trafik kazalarını da getirdi. Kum fırtınası nedeniyle zincirleme kazanın yaşandığı Aksaray - Konya Kara yolunda 2’si minibüs 6 araç birbirine girdi. Kum fırtınası ve kaza ihbarları üzerine olay yerine çok sayıda polis, jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), İl Afet Acil Durum (AFAD), sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazalar nedeniyle Aksaray - Konya Kara yolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kalırken, polis ekiplerinin müdahalesiyle tek şeritten trafik akışı sağlandı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri kara yolunda geniş güvenlik önlemleri alırken sağlık ekipleri de kazada yaralanarak şarampole düşen yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Kazalarda yaralanan toplam 6 kişi ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken şehir genelinde şiddetli fırtına, Aksaray - Konya Kara yolunda ise kum fırtınası yer yer devam ediyor.