EĞİTİM - 14 Ağustos 2020 Cuma 12:09

“Sağlık alanında sürdürülebilir kalkınma için çalışıyoruz”

A
A
A
“Sağlık alanında sürdürülebilir kalkınma için çalışıyoruz”

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), Times Higher Education (THE) (Impact Ranking) ‘Good Health and Well-being (Sağlık ve Kaliteli Yaşam) kategorisinde, dünya üniversiteleri arasında 201-300 sıralamasında yer aldığını hatırlattı. İGÜ, sıralamaların bu kategorisinde, üniversitelerin temel hastalıklar ve koşullar hakkındaki araştırmaları, sağlık alanı için üniversitenin desteklerinin, öğrencilerin ve personelin sağlık alanına katkılarının değerlendirildiğine dikkat çekti.

Sıralamada 80 ülkeden 620 üniversitenin yer aldığını belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Arda Öztürkcan, “Ülkemizin sağlık alanında sürdürülebilir kalkınması için ulusal ve uluslararası çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz” dedi.

Sıralamanın önemi hakkında konuşan Öztürkcan, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için Birleşmiş Milletler tarafından yapılan evrensel bir eylem çağrısıdır. Kısaca bu hedefler 17 madde ve alt başlıklarından oluşmaktadır. Sağlık ve Kaliteli Yaşam kategorisinde; Türkiye’ den 32 üniversitenin bulunduğu sıralamada, 4’üncü sırayı paylaşıyor olmanın da gururunu yaşıyoruz. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu 2012 yılında kurulmasına rağmen, çok kısa sürede 13 bölümü ile 2018 yılında AHPGS (Accreditation Agency in Health And Social Sciences) uluslararası akreditasyonunu almaya hak kazanmıştır. AHPGS sağlık alanında lider olan bir Alman Akreditasyon kuruluşudur. Üniversitemiz ve yüksekokulumuz kurulduğu günden bugüne süren kalite standartlarına uygun yaklaşımı ve uluslararasılaşmayı hedeflemesi ile elde ettiği başarıların, bugün sıralamalarda da etkisini görmeyi başarmış durumdadır” ifadelerini kullandı.

“Eğitimin kalitesi olarak yansıyor”

Tüm kalite ve sıralama çalışmaları kapsamında öğrencilere verilen eğitimin ve buna bağlı olarak bilincin de sürekli geliştiğini belirten Öztürkcan, “Küresel sorunlara karşı birleşmeye çalışan dünyamızda, ülkemizde yapılan her bir çalışma çok değerlidir. Bu çalışmalar, üniversiteler aracılığıyla öğrencilerimize eğitimin kalitesi olarak yansımaktadır” dedi.

“Uygulama ve staj imkânları sunuyoruz”

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı tüm devlet hastaneleri ve birçok özel hastane arasında sağlık alanında işbirliği protokolleri bulunduğunu ifade eden Öztürkcan, “Bu sayede öğrencilerimize sağlık alanlarının tümünde uygulama ve staj imkânları sunarken, bunları uluslararası standartlarda değerlendirmeyi ve bilime katkı yapmaya çalıştığımızı tüm personelimiz ile birlikte başardığımızı, bu sıralamalarda da kanıtlamış bulunmaktayız” dedi.

Öztürkcan, “Ülkemizin yaşadığı Koronavirüs salgını sürecinde, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu olarak akademik ve bilimsel çalışmalar ile faaliyetlerimize devam ederek gelişmeye devam etmeyi istemekteyiz. Sağlık alanında bilinçlenmeyi ve yaşam kalitemizi arttırmayı tüm personelimizle ve öğrencilerimiz ile yaymaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İkili işbirliklerini inceleyin”

Üniversite adayı öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Öztürkcan, “Mesleğini küresel anlamda saygın bir şekilde devam ettirmek isteyen tüm öğrencilerin ÖSYM tarafından sunulan tercih kılavuzlarını çok iyi incelemelerini öneririm. Ayrıca, uluslararasılaşma kapsamında kaliteli eğitim vermeye yönelik bölümlerin akreditasyon çalışmalarını, Erasmus, yurt içi-dışı staj olanaklarını ve ikili işbirliklerini inceleyerek, üniversite sıralamalarını takip etmelerini ve böyle eğitimler vermeye uygun dinamik kurumları tercih etmelerini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da AB’ye ihracat onaylı çiftliklerde incelemelerde bulunuldu Büyükbaş hayvanlarda saf kültür ırklarının oranı yaklaşık yüzde 75 olan Aydın’da bulunan AB’ye ihracat onaylı 3 çiftlik, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince ziyaret edilerek, işletmede incelemelerde bulunuldu. Aydın’da açılan kurslarla beraber her geçen gün artan hayvan yetiştiricilerinin sayısı artarken, Aydın 2023 TÜİK verilerine göre 490 bin 556 baş sığır, 286 bin 520 baş koyun, 76 bin 844 baş keçi, 531 baş manda ve 432 baş deve varlığına sahip. Sığır sayısı ile Türkiye’de 8. sırada yer alan Aydın, deve sayısıyla da 2. sırada, çiğ süt üretiminde ise 4. sırada yer alıyor. Hastalıktan ari işletme sayısı 122, çiğ sütün piyasaya arzına onaylı çiftlik sayısı 6, AB’ye ihracat onaylı çiftlik sayısı ise 3 olan Aydın’da, sahaya inen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de çiftlikleri tek tek ziyaret ederek incelemelerde bulunuyor. Büyükbaş hayvanların saf kültür ırklarının oranı yüzde 74,6 olan il genelinde, inceleme ziyaretlerine devam eden ekipler, son olarak Kocagür Mahallesi’nde bulunan 668 büyükbaş hayvanın olduğu AB’ye ihracat onaylı çiftliği ziyaret etti. Bin baş hayvan kapasiteli tesiste incelemelerde bulunan ekipler, çiftlik sahiplerinden de çalışmalar hakkında bilgi aldı, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Aydın’da hayvancılık sektörünün daha da gelişmesi adına çalışmaların devam edeceği öğrenildi.