GÜNDEM - 18 Şubat 2022 Cuma 11:49

Lezzet ve sağlık bir fincanda buluştu

A
A
A
Lezzet ve sağlık bir fincanda buluştu

İzmir’de ilikli kemik suyu ve doğal ürünler üreten Zel firması, kahveyi sağlıkla buluşturma fikriyle kolajen ve kahveyi birleştirdi. Sağlık deposu haline gelen kolajenli kahve, dünyanın en büyük gıda fuarlarından Almanya ve Dubai’de inovasyon birinciliğini ülkemize kazandırdı.

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde et işleme tesisi olarak kurulan Zel İlikli Kemik Suyu Fabrikası’nda, kemiklerin yaklaşık 85 derecede kısık ateşte uzun süre pişirilmesiyle ortaya çıkan ve sağlık kaynağı olan kolajen üretimine başladı. Kolajen proteinini bir çok üründe kullanan firma, AR-GE departmanı çalışmaları sonucu geleneksel Türk kahvesini de kolajenle birleştirdi.

İnovasyon ödülü aldı
Kahve alışkanlığını sağlıkla buluşturan ürünün, filtre kahve ve çözünebilir granül kahve olmak üzere farklı çeşitleri bulunuyor. Türkiye’nin yanı sıra dünyada da büyük ilgi gören kolajenli Türk kahvesi, dünyanın en prestijli gıda fuarlarından olan Anuga Fuarında inovasyon ödülüne layık görüldü. Kolajenli Türk kahvesine özellikle Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden büyük talep geliyor. Ülkemizde seçkin market ve e-ticaret sitelerinde satışa sunulan ürünler Amazon üzerinden tüm dünyanın beğenisine sunuluyor. Özellikle kadın kahve tüketicileri sağlıkla da buluştuğu için kolajenli filtre ve kolajenli Türk kahvesini tercih ediyor.

Lezzet ve sağlık bir fincanda buluştu

Kolajenli kahve Türkiye’de bir ilk
‘Kolajen Dünyası’ adıyla birçok ürün piyasaya sunduklarını ifade eden Zel Global Dış Ticaret Yöneticisi Serhat Kurtuldu, “Bu ürünlerin ana kalemlerden biri de kahve. Türkiye’de kolajenli kahveyle tüketiciyi buluşturan ilk firmayız. Kolajenli kahvemiz Türkiye’de ilk olmanın yanı sıra gıda sektörünün en önde gelen fuarı Uluslararası Anuga Gıda Fuarında inovasyon ödülü kazandı. Üretimimiz artarak devam ediyor” dedi.

Kahvenin, dünyada petrolden sonra en çok ticareti yapılan emtia ürünü olduğunu kaydeden Kurtuldu, “Kahve, tüm dünyada inanılmaz bir tüketicisi olan bir ürün. Biz kolajenin faydalarını çok iyi biliyoruz. Türkiye’de özellikle kadınlar Türk kahvesine çok düşkün. Kadınlar arasında günde minimum bir fincan tüketim çok yaygın. Kolajen, vücutta gençlik, dinçlik, eklemlere kayganlık gibi özellikler veren bir protein. Kolajenin üretilmesi 30’lu yaşlardan sonra azalarak tamamen durmakta bu da yaşlılığı getirmektedir. Bunun bilincinde olan tüketiciler, günlük kolajen ihtiyaçlarını karşılamak için bu kahveyi tercih ediyorlar. Kolajenli kahvemizden günde iki fincan tükettiklerinde lezzetli bir kahve ile günlük almak istedikleri kolajeni de almış oluyorlar” dedi.

Avustralya’dan Güney Kore’ye talep var
Dünyada Türk kahvesinin umulduğundan daha fazla ilgi gördüğünü ifade eden Kurtuldu, “Avustralya’dan Güney Kore’ye kadar bize çok ciddi talepler ulaştı. Bu çok sevindirici bir şey. Türk kahvesinin bu kadar seviliyor olması bize mutluluk verdi. Hem Türk kahvesinin lezzetini hem kolajenin sağlığını uluslararası müşteriyle buluşturmak bizi mutlu ediyor” dedi.

En çok tercih edilen ürünler arasında çözünebilir granül kahvenin de olduğunu söyleyen Zel Global Kalite Güvence Müdürü Zeynep Ege ise ‘Kolajenli Gold Kahve’ ürününün tek içimlik ambalajlarda da tüketiciye sunulduğunu ifade ederek, saatte 2 bin paket üretim kapasitesine sahip olduklarını açıkladı.

Ali Gözeten - Sinan Yeniçeri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep Büyükşehir’in destekleriyle bin çocuk 23 Nisan’ı şarkılarla kutladı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve iş birliğiyle, Kent Konseyi ile Nar Çiçekleri Derneği tarafından organize edilen, bin çocuğun yer aldığı Nar Çiçekleri Çocuk Korosu’nun 23 Nisan Özel Konseri büyük beğeni topladı. GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde, bin kişilik çocuk korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında cumhuriyet ve çocuk şarkılarını seslendirdi. Şef Eray İnal’ın yönettiği Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşlik ettiği konser yaklaşık 1 saat sürdü. Şarkılara, salonda bulunan vatandaşlar Türk bayraklarıyla ve coşkuyla eşlik etti. Gaziantep Valiliği, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, GAGİAD ve Türk Kızılayı Şehitkamil Şubesi’nin de katkı sunduğu konseri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan ve Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Erdem Güzelbey birlikte izledi. Şahin, bin çocukla beraber şarkı söyledi Programın sonunda Başkan Fatma Şahin, protokol üyeleriyle birlikte sahneye çıkarak Şef Eray İnal’a ve çocukları hazırlayan öğretmenlere günün anısına çiçek takdim etti. Ardından, koro ile birlikte "23 Nisan Kutlu Olsun" şarkısını söyledi. "Kültürü ve sanatıyla yükselen Gaziantep için çocuklarımızı çok güzel bir şekilde hazırlıyoruz" Konser sonunda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, emeği geçenlere ve destek veren tüm kurumlara teşekkür ederek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bize ‘en büyük armağanım’ dediği Cumhuriyeti hediye etti. Atatürk’ü rahmet ve minnet ile anıyoruz. En büyük eseri Cumhuriyetten sonra ilk kez dünyada çocuklara hediye edildi. ‘Kültürü ve Sanatıyla Yükselen Gaziantep’ için çocuklarımızı çok güzel bir şekilde hazırlıyoruz. Tüm kurumlarımızla çocuklarımız için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ankara TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Milli egemenlik, Türkiye için vazgeçilmez bir yönetim biçimidir" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Bu gerçekle büyüyen, bilgiyle donanmış çocuklarımız geleceğimiz için en büyük güvencemizdir" dedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, mesajında milli egemenliğin Türkiye için vazgeçilmez bir yönetim biçimi olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve milli egemenliğin kabulünün yıl dönümünü bir kez daha coşku ve sevinçle kutluyoruz. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olmanın da gururunu yaşıyoruz. Bu gurur gününü bizlere yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarına şükran ve minnet duyuyoruz. Bağımsızlık uğruna, milli egemenlik adına canlarını ortaya koyan atalarımıza ve şanlı tarihimize layık olmak zorundayız. Atatürk’ün de söylediği gibi özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Bağımsızlık mücadelemizin hemen ardından aslında bizim ebediyete kadar sürecek medeniyet yarışımız başlamış ve çocuklarımızın önüne en büyük hedef olarak konulmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Türk iş dünyası adına, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum."