DÜNYA - 08 Ağustos 2024 Perşembe 12:39 | Son Güncelleme : 08 Ağustos 2024 Perşembe 12:40

İsrail, yine ABD merkezli yardım kuruluşunu vurdu: 1 ölü

A
A
A
İsrail, yine ABD merkezli yardım kuruluşunu vurdu: 1 ölü

ABD merkezli yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK), Gazze Şeridi'nde Filistinli bir personelin İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

İsrail Gazze Şeridi'nde sivilleri katlederken, hayatta kalmaya çalışan Filistinlilere insani yardım sağlayan kurumları da hedef almaya devam ediyor. ABD merkezli yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK), bölgenin merkezindeki Deir el-Balah'ta Filistinli bir personelin İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi. WCK açıklamasında kimliği Nadi Sallout olarak belirtilen personelin görev dışında öldürüldüğü kaydedildi. WCK, olayın araştırılacağını kaydetti.

“Olaydan haberdar değiliz”

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, “IDF şu ana kadar kuruluşun bir çalışanının iş sırasında zarar gördüğü herhangi bir olaydan haberdar değildir” ifadeleri kullanılırken, WCK ile iletişim halinde oldukları aktarıldı.
İsrail ordusu 1 Nisan tarihinde Deir el-Balah'ta WCK çalışanlarının bulunduğu araçları hedef almış ve aralarında ABD, Avustralya, Britanya ve Polonya vatandaşlarının da bulunduğu 7 personel hayatını kaybetmişti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da arabasının önü kesilip av tüfeği ile vurulan genç hayatını kaybetti Burdur’un Bucak ilçesinde arabasıyla seyir halindeyken önü kesilerek av tüfeği ile göğsünden vurulan genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, saat 20.00 sıralarında Burdur’un Bucak ilçesi Yunus Emre Mahallesi Yıldırım Caddesi 811 Sokak kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 15 ACV 879 plakalı Tofaş otomobiliyle sokakta seyir halinde olan Beytullah Soylu’nun (24) önü O.A. (23) isimli şüpheli tarafından kesilerek av tüfeği ile araca ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Beytullah Soylu göğsünden vurulurken O.A. olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Vurulduktan sonra bilincini kaybeten Beytullah Soylu’nun otomobili yokuş aşağı kayarak park halinde bulunan bir otomobile çarparak durabildi. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan ve durumu ağır olan Beytullah Soylu ambulans ile Bucak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede ameliyata alınan Soylu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Öte yandan olayı gerçekleştirdikten sonra kayıplara karışan O .A. polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrasında yakalanarak gözaltına alındı. Olayın nedeni henüz bilinmezken konu ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Sakarya Korkunç kazada alev topuna dönen otomobil karı-kocaya mezar oldu Sakarya’nın Pamukova ilçesi D-650 karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında alev alan otomobil karı-kocaya mezar oldu. Yaşlı kadın alev alan otomobilde yanarak, ağır yaralı olarak araçtan çıkarılan eşi ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Korkunç kazanın ardından yaşanan panik ise cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. Kaza, Sakarya-Bilecik D-650 karayolu Hayrettin Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sakarya istikametinde ilerlemekte olan ve yol yapımı sebebi ile araç kuyruğunun oluştuğu bölgede Salim Kaba (73) idaresindeki 54 RA 250 plakalı otomobil önündeki 03 BB 288 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan 03 BB 288 plakalı otomobil de önünde bulunan 06 DBG 559 plakalı araca çarptı. LPG’li olduğu öğrenilen 54 RA 250 plakalı otomobil alev topuna döndü. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Feci kazada otomobil sürücüsü Salim Kaba’nın eşi Saadettin Kaba (68) yanarak hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan adamdan acı haber geldi Ağır yaralanan Salim Kaba, çevredeki vatandaşların yardımı ile alev alan araçtan ağır yaralı olarak çıkarıldı. Bölgeye ulaşan sağlık ekiplerince Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Salim Kaba burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Karı-kocaya mezar olan otomobilde çıkan yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü. Karı-kocayı hayattan koparan kazanın ardından yaşananlar kamerada Öte yandan, Salim ve Saadet çiftini hayattan koparan kazanın ardından aracın alev topunda döndüğü ve çevredeki vatandaşların, yanan otomobile müdahale etmeye çalıştığı anlar da cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi.