DÜNYA - 06 Mayıs 2024 Pazartesi 23:18 | Son Güncelleme : 06 Mayıs 2024 Pazartesi 23:19

İsrail, Refah’ın doğusuna saldırı başlattı

A
A
A
İsrail, Refah’ın doğusuna saldırı başlattı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinin doğusuna saldırı başlattığını duyurdu.

İsrail, 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğusundaki 100 bin kişiye verdiği tahliye emrinin ardından saldırılarına başladı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Refah kentinin doğusuna “hedefli bir şekilde” saldırı başlatıldığı duyurularak, operasyonla ilgili daha fazla bilginini yakında verileceği aktarıldı. Refah’a yönelik kara saldırısının başlatılıp başlatılmadığı henüz bilinmiyor.

Refah'a yönelik operasyon kararı oybirliğiyle alındı

İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Savaş Kabinesi’nin "Hamas'a askeri baskı uygulamak, rehinelerin serbest bırakılması ve diğer savaş hedefleri konusunda ilerleme kaydetmek amacıyla" Refah'ta bir operasyon başlatılmasına oybirliğiyle karar verdiği belirtilerek, Hamas'ın son ateşkes teklifinin "İsrail'in temel taleplerinden uzak" olduğu aktarıldı. Açıklamada, İsrail'in "İsrail için kabul edilebilir şartlarda bir anlaşmaya varma” amacıyla arabulucularla müzakerelerde bulunmak üzere heyetler göndereceği ifade edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen öğrenciler engel tanımadı Görme Engelli Kur’an Kursunda eğitim gören 10 öğrenci, başarıyla tamamladıkları dönem sonunda öğrenmiş olduklarını sergileme fırsatı buldu. Görme Engelli Kur’an Kursu dönem sonu programı, Altıeylül Belediyesi Abdülhamid Han Gelişim Merkezi çok amaçlı salonda yapıldı. Altıeylül Müftülüğü’nün desteklediği ve Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde açılan kursta eğitim-öğretim gören 10 görme engelli öğrenci, yaşadıkları mutluluğu yakınlarıyla paylaşma fırsatı buldu. Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derdiman, “Bu güzel günü bizlere yaşatan siz değerli öğrencilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Oku emrini yerine getiren ve yerine getirmek için çaba sarf eden, bu imkanları bu kardeşlerimize sunan herkesten Allah razı olsun. Engel diyorlar, engel insanların kalbinde, imanlarında olmasın. Kuran’ı Kerim’i öğrenmek için çaba sarf eden sizlere hayatlarınız boyunca başarılar diliyorum. Kıymetli kardeşlerimizin çabasından dolayı Allah razı olsun. Bizlerin üzerine ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Cenab-ı Hak hiçbir engel tanımayan bu kardeşlerimizin hayat boyu yüzlerinin gülmesini tebessüm etmesini nasip eylesin” diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı Altıeylül İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan ise, “Görme engelli öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerimi öğrenme konusundaki gayretlerini ve azimlerini takdirle karşılıyor, başta kurs hocamız olmak üzere tüm emeği geçenlere ve ailelerine can-ı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. Görme Engelliler Kuran Kursu Öğretmeni Feyza Arslan da, “Engelli insanların da sağlıklı olanlardan herhangi bir farkı yoktur. Onlara doğru eğitim verildiğinde en az sağlıklı insanlar kadar başarılı olmaktadırlar. Burada bulunan arkadaşlarımız bu durumun en güzel örneğidir. Onlar parmak uçlarıyla Kur’an-ı kerimi harf harf okuma konusunda büyük gayret gösterdi ve başardılar. Birey alfabesi ile görme engellilere yönelik Kuran-ı Kerim’den sureler, Kuran-ı Kerim’den seçme dualar, 40 hadis gibi eserleri hazırlayan kendisi de görme engelli olan ve birey alfabesinde büyük emek harcayan Rıdvan Cinkaya hocamıza, Diyanet İşleri Başkanlığımızın müftülüklerimizin vesilesiyle açmış olduğu kurslarla Türkiye’nin bir çok yerinde eğitim ve öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Bunlardan biri de il ve ilçe müftülüklerimizin bu konudaki hassasiyetleri ve Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezi’nde bizlere sınıf açarak verdiği destek ile açılan Kur’an kursumuzdur. Bizlere desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Balıkesir Balıkesir’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Balıkesir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Tren Garı önünden başlayan kortej yürüyüşü ile Balıkesir Atatürk Anıtında son buldu. Atatürk Anıtında saygı duruşu, istiklal marşı ve çelenk sunumu ile devam eden program, daha sonra Balıkesir Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda devam etti. Şiirlerin ve geleneksel halk oyunlarının oynanması ile devam eden program, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı sporcuların gösterileri ile devam etti. Program protokol ile gençlerin şarkı söylemesi ile son buldu. Programda konuşan Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Milli mücadelemizi başlatan 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizin kuvvet kaynağı, istikbalimizin en güçlü teminatı, gençlerimize armağan ettiği bu anlamalı günü 105’inci yıl dönümünde sizleri saygıyla selamlıyorum. 19 Mayıs milletimizin tüm onur ve asaleti ile, Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde var oluş ve yükselişin başlangıcıdır. 19 Mayıs Samsun ufkundan kara günlerin üstüne doğan, bir ışıktır, aydınlıktır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş, Türk milletinin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs tarihi milletimiz için bir iftihar kaynağıdır. 19 Mayıs 1919 esaret altındaki bir geleceği reddederek, milletin bağımsızlığını ve milletin azim ve kararlılığı ile kurtulacağına inanan, Atatürk’ün cumhuriyet ile taçlanan bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür. 19 Mayıs ya istiklal, ya ölüm anlayışı ile başlayan kurtuluş savaşının ilk adımı, hürriyet ve istiklalin ilk haykırışı tüm dünyaya ilanıdır” ifadelerine yer verdi. Programa Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygu, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, siyasi parti temsilciler, vatandaşlar ve çok sayıda genç katıldı.
Antalya Alanya’da 19 Mayıs coşkusu yaşandı Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlama törenine katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan program, Gençlik Yürüyüşü ve İskele Şelale Meydanı’ndaki gösterilerle devam etti. Kutlama programı, Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Anıta çelenk sunumunun ardından, Atatürk Caddesi istikametinden İskele’deki Şelale Meydanı’na Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin yer aldığı ve bando takımı eşliğinde yapılan yürüyüşte gençler, ellerinde Türk bayraklarıyla büyük bir coşkuyla marşlar söylediler. Buradaki etkinlikte, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Türk Gençliğinin Ata’ya Cevabını okudular. Renkli anların yaşandığı program, şiir okunması, Halk Oyunları Ekibi Gösterisi, Judo, Cimnastik ve Tekvando gösterileriyle sürdü. Öğrencilerin sergilediği performans, protokol üyeleri ve vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Ardından ödül törenine geçildi. Alanyalı Dünya Eskrim Şampiyonu Doruk Erolçevik’e Kaymakam Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik tarafından ödül verildi. Kaymakam Ürkmezer, Başkan Özçelik ve protokol, Alanya Gençlik Merkezi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan spor branşları tanıtım stantlarını gezdi. Gençler ve vatandaşların katıldığı yat gezisi, su sporları gösterisiyle buradaki kutlama etkinlikleri sona erdi.